Индия – най-опасната страна в света за жените

Проучване: Следват Афганистан и Силия, САЩ на 10-о място
26 юни 2018 20:20, Елка Василева
14
Индия – най-опасната страна в света за жените
Снимка: архив, Reuters

Индия е най-опасната страна за жените, с висок риск от сексуално насилие и подлагане на робски труд, показа проучване на експерти от цял свят, цитирано от Ройтерс.

На второ и трето място в света са Афганистан и Сирия, показва проучването на Фондация "Томсън-Ройтерс", която е анкетирала около 550 експерти по проблемите на жените. На четвърто и пето място са Сомалия и Саудитска Арабия.

САЩ са на десето място, и на трето място по опасност от сексуално насилие, тормоз и принуждаване към встъпване в сексуални отношения.

Индия е начело на списъка, като е най-опасна за жените в три отношения: сексуално насилие, тормоз и трафик на жени, включително с цел принудителен труд, сексуално робство и поробване на домашни прислужници.

Афганистан е най-опасна страна в света за жените по три показателя: несексуално насилие, липса на здравеопазване и достъп до икономически ресурси.

Сирия е на второ място по опасност за несексуално насилие срещу жените (както свързано с конфликта, така и домашно насилие), така и по липса на здравеопазване.

Сомалия, която е обхваната от конфликт от 1991 г. насам, е на трето място сред страните, в които жените са изложени на риск от липса на здравеопазване и от вредни за тях културни и традиционни обичаи. Това е и петата страна, в която жените имат най-малък достъп до икономически ресурси.

Саудитска Арабия е втората най-опасна за жените страна по отношение на дискриминация, включително на работното място, както и по отношение на достъпа до участие в икономиката. Кралството е на пето място по показател културни и религиозни обичаи, опасни за жените.

Пакистан е на шесто място в общата класация и на четвърто място по достъпа до икономически ресурси и дискриминацията и по опасността от обичаи, които включват "убийства на честта". Страната е и на пето място по опасност от несексуално насилие.

Демократична република Конго е на седмо място в общия списък. ООН предупреждава, че милиони хора в страната живеят при ужасяващи условия. Страната е втората най-опасна по отношение на сексуалното насилие и заема между седма и девета позиция по останалите проблеми.

Йемен е на осмо място поради слабо представяне по достъпа до здравеопазване, икономически ресурси, опасни за жените обичаи и несексуално насилие. Страната е обхваната от хуманитарна криза и 22 милиона души имат нужда от жизненоважна помощ.

Нигерия е на девето място в общия списък, като правозащитни групи обвиняват армията в изтезания, изнасилвания и убийства на мирни граждани при продължаващия 9 години конфликт с екстремистите от Боко Харам. Нигерия дели с Русия четвъртото място по опасност от трафик на хора и шесто - по опасност от традиционни обичаи.

САЩ са единствената западна страна в челната десетка, където са на 10-о място. Те делят със Сирия третото място по опасност от сексуално насилие, включително изнасилване, сексуален тормоз, принуждаване към сексуални отношения и липса на достъп до правосъдие при случаи на изнасилване.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 8 месеца
Опа,какво стана великата демонкрация САЩ се оказа куха!!!САЩ освен това са една полицейска държава,една държава живеща на кредит и на гърба на останалият Свят.
Заради тях целият Сят отнесе една жестока криза.Много мииони хора загубиха жилищата си.Въобще голяма мечта са,няма що???
11
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да се изселят всички феминистки в Индия! Да им се отнема гражданството и имотите. На тях и на роднините им. И парите да се дават на правителството на Индия за да ги приеме и превъзпита. Ако не може да ги превъзпита, чак тогава дда ги разстрелва, но хуманно - с един изстрел в главата. Феминистките са отговорни за повече смърт и страдание, отколкото Хитлер и японците са причинили през втората световна заедно. Трябва да си платят.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен 9 преди 8 месеца
ФЕМИНИСТКИТЕ !!!

Те са виновни за всичко! Ето и тази №4 се оплаква!
Ама аз ще ги разоблича!
Ха ха ха ха ха ха ха хааааааа!
КЪДЕ МИ Е ХАПЧЕТО?
КЪДЕ МИ Е ХАПЧЕТО?
Феминистките са ми го скрили!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До v
Не разбрах кого точно визираш, но явно си недоволна феминистка, то на такива все им крив някой, а те винаги са прави.
...дори когато са седнали.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6

Само че колко от тях осъзнават тези неща като проблем? В повечето случаи, именно жените са най-ревностните защитнички на традициите.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
АУУУ МНОГО СА ОПАСНИ - НЕ ИСКАТ БРИТАНСКА КОЛОНИЗАЦИЯ
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В изброени страни жените да се вземат в ръце ,да си правят организации и да си извоюват правата както жените в белите държави.Да не чакат някой да дойде да им решава проблемите.
5
1
 
13
 
! Отговори
сериозно питам преди 8 месеца
Къде се намира Силия?
4
6
 
17
 
! Отговори
v преди 8 месеца
До номер 3 : Тука пък уж им давате права и свобода, а после го обръщат против нас за пример 1. дават ти право да работиш, а после няма достатъчно работа и те тормозят сексуално или те дискриминират заради брак, деца и др. 2.Дават ти свобода да бъдеш с когото си искаш, но после те разиграват до сетни старини като не искат сериозни връзки или обвиняват само жените за последствията и рисковете. А себе си смятат свободни от всякакъв грях. А прелюбодейството и блудството са грях за всички.
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето с тези страни трябва да се заемат феминистките, не със запада.
2
7
 
8
 
! Отговори
хм преди 8 месеца
Пак политизирани класации. На запад има affirmative action, сиреч позитивна дискриминация по полов, сексуален, малцинствен признак. Как изкараха САЩ на такова място в класацията? Същото се отнася и за Русия.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Снимка от Столипено!