Солено, сладко... 6 неща, които предизвикват главоболие

Гладуването също може да отключи неразположението
28 юни 2018 09:45, Михаела Лазарова
5
Солено, сладко... 6 неща, които предизвикват главоболие
Снимка: pixabay

Мигрената е сред най-най-неприятните неща, които могат да ни се случат. Хората, които страдат от хронично главоболие най-добре знаят какво наказание е мигрената и как може сериозно да наруши ритъма ни на живот.

Противозачатъчни

При някои жени отключването на мигрената започва с началото на менструацията, а дамите с хронична мигрена често имат неприятни главоболия още преди да започне цикълът, твърди д-р Бриндър Виж, директор на Център по главоболие и лицева болка към Университета в Синсинати.

Промените в естрогена най-вече изглежда са причина за появата на мигрена при жените. "Спадът на естроген в тялото, който се случва преди менструалния цикъл на дамите може да е механизъм за отключване на процеса", допълва Виж.

И поради тази причина приемът на противозачатъчни може да влоши състоянието при някои жени и да отключи мигрена.

Солени храни

Солените храни могат да влияят на кръвното налягане. По-специално те увеличават количеството на натрий в кръвния поток и се намесват в способностите на бъбреците да отделят водата. Тялото реагира на повишеното кръвно налягане и това създава среда, която е предпоставка за поява на мигрена при хора с подобно предразположение, обяснява д-р Иън Данън, невролог в Център по спортна неврология към Института Сидърс Синай в Лос Анджелис. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари