Задържаха молдовец за грабеж на бензиностанция

Той е нападнал касиерката и клиент, с него е имало още трима
28 юни 2018 22:10, Петя Славова
4
Задържаха молдовец за грабеж на бензиностанция
Снимка: архив, Reuters

Двадесетгодишен гражданин на Република Молдова е привлечен като обвиняем за грабеж на бензиностанция, придружен със средна телесна повреда, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Според обвинението, задържаният е имал трима съучастници, които до този момент са неизвестни. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен.

По данни на съдебната институция, тежкото криминално деяние е било извършено на 11 април 2018 г. на бензиностанцията на Пети километър край Шумен, предава БТА.

При грабежа е отнета метална каса с 254 лева. Спрямо служителката в бензиностанцията е употребена сила, като й е причинена средна телесна повреда. На клиент на бензиностанцията нападателите са причинили лека телесна повреда.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия. Уведомено е посолството на Република Молдова, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
72 часа след 11 Април. Значи ли че вече е пуснат, за да се яви с адвоката си доброволно?