Решението за миграцията - изненада, консенсусът - труден

Ще бъде ли реформирана политиката за бежанците?
29 юни 2018 21:45, Екип на Bulgaria On Air
6

Лидерите на Европейския съюз се споразумяха за миграцията след 12-часови проговори. Председателят на европарламента Антонио Таяни определи срещата като историческа.

"Освен кризите, в Европа имаме политическата промяна, породена от консервативната вълна. Решенията, които бяха взети днес, са само първата стъпка. Те ще се прилагат на доброволен принцип. Още път има да се извърви", обясни политическият анализатор Емил Марков.

В студиото на "Денят ON AIR" политологът Антон Стоянов изтъкна, че фактът, че се е взело изобщо някакво решение на тази среща, е изключително голяма изненада за всички анализатори.

"В Европа има много страни на интереси и не може да се вземе решение за емигрантската криза лесно. Ние успяхме да погледнем по-голямата картинка през европредседателството си с темата за Западните Балкани", отбеляза той.

Според Марков политиката за разпределяне на мигранти трябва да бъде преразгледана и реформирана, тъй като "никоя трезво мислеща държава няма да приеме толкова много бежанци".

"Ако Германия и Австрия затворят границите си, другите западни страни ще ги последват. Какво ще стане тогава с ЕС? За Меркел ще бъде все по-трудно да управлява коалицията си. Проблемите пред социалдемократите ще прокарат нови линии на разделение в партията им", посочи анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Политологът Стоянов добави, че европредседателството ни премина изключително успешно, въпреки че неуспешни няма. "Изтъкнахме се с темата за Западните Балкани. Голяма чест прави на правителството, че е успяло да погледне общоевропейските проблеми", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението за миграцията - изненада ... за Путин. Той нещастникът се надяваше на разпад на ЕС и заграбване обратно на бившите източноевропейски съветски колонии от фашистка Русия.
4
1
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Абр ъо и Златан Ибраимоеич си купи Остров, ама цял свят вижда откъде са му парите.Докато за Суджука не е особено ясно. Остават разни съмнения...
3
2
 
3
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Още през 2013-та разумните и далновидни казаха какво да се прави,ама кой да ги послуша...5 години неадекватност!
2
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Това "решение" си е направо временен кърпеж на положението!От ден до пладне.Истинското решение е австралийското-границите затворени,навлеците вън от чадъра!Само че трябва да се узрее за такива мерки,мъже да влязат във властта,а не *** и ялови бабушкери!Само че време НЯМА!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението за бежанците - изненада.За кого? Ако нас ще изненадват то си е ясно, че ще сме от страната на булката, с великодушното съгласие на Борисов.