Дъщерята на Химлер – част от германското разузнаване!?

Гудрун Бурвиц никога не се е отричала от баща си и нацизма
30 юни 2018 09:50, Александър Попов
101
Дъщерята на Химлер – част от германското разузнаване!?
Снимка: Уикипедия

Германското външно разузнаване призна, че е наело дъщерята на един от нацистките лидери, Хайнрих Химлер, през 60-те години на миналия век. Тя никога не се е отричала от баща си и нацизма и е била крайнодесен активист.

Разкритието, че дъщерята на Химлер Гудрун Бурвиц е работила за Федералната разузнавателна служба (БНД), бе направено от в."Билд" и потвърдено от БНД, пише "Монитор".

То може да подхрани обществените дебати в Германия за толерирането на някои нацисти след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Химлер, който като началник на СС бил един от най-могъщите нацисти и главен инициатор на избиването на шест милиона евреи по време на Холокоста, се самоубива в британски плен през 1945 г. Дъщеря му Бурвиц почина миналия месец в Мюнхен на 88 години.

"БНД потвърждава, че Бурвиц е била член на БНД за няколко години до 1963 г. под фалшиво име", каза шефът на историческия отдел на БНД Бодо Хехелхамер.

"Времето на нейното напускане съвпадна с начало на промяна в разбирането и отношението към сътрудниците, които са били свързани с нацистите", добави Хехелхамер.

През последните години германските разузнавателни служби станаха обект на критика, за провала си да изкоренят десните екстремисти в следвоенния период. Критичните историци казват, че бивши нацисти и крайнодесни симпатизанти, работещи в службите за сигурност на тогавашна Западна Германия, може да са защитавали други такива.

По времето, когато Бурвиц е работила за БНД, тя е ръководена от Райнхард Гелен, бивш командир от нацисткото военно разузнаване, които ръководеше разузнавателната агенция на Западна Германия до 1968 г.

Хехелхамер каза, че тъй като Бурвиц вече не е между живите, БНД е могло да направи изключение от политиката си да не прави коментар за действащи и бивши сътрудници. Това разкритие е част от процес на критично преосмисляне на собствената й история.

Борбата да се изправят пред съд хора с нацистко минало е неизменна тема в следвоенната история на Германия, както и подозренията, че привърженици на крайната десница са запазили лостове за влияние и власт в службите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
9
 
! Отговори
национал цоцалист преди 5 години
Супер са нацистите. Мен ме кефят.
18
3
 
14
 
! Отговори
не дали, а кога преди 5 години
От 1955 година ФРГ е член на НАТО. 12360 офицера от хитлеристкия вермахт, стават офицери от НАТО. 300 офицера от Вафен СС, стават офицери от НАТО. 44 генерала и адмирала, назначени в НАТО до 1957 г. идват от вермахта. През последните 15 години са регистрирани 2085 военнослужещи с нацистки убеждения. Значи НАТО е наследник на хитлеристкия вермахт, който на 22.06.1941 година нападна СССР? Въпросът е, не дали, а кога НАТО, наследника на хитлеристката армия, ще нападне Русия?
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не пишете и за синът на Рудолф Хес - Волф Хес. Той е същия нацист като Гудрун.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гихлер сказал Гимлер:- У Гитлера нет гура! Га-га-га!
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъщерята на Химлер работила за ФРГ ахахах това е нищо, една камара нацисти емигрираха и работиха за САЩ след войната. И тези две "демократични" държави днес задават дневния ред в Европа и света...
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста интересен факт, е че Хитлер уволнява Химлер 1-2 дни преди смъртта си. Защото е разбрал, че Химлер и други от неговите хора са преговаряли 1-2 седмици с британци и американци. Химлер се е надявал след залавянето на Хитлер, Химлер да хване рула на СС-ова Германия, но остава излъган от британци и американци. След като го арестуват и започват да го разпитват той се самоубива. Дъщеря му Гудрун не вярва, че баща й се е самоубил и е вярвала, че е бил убит от британците и американците.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е била същата *** като баща си Хайнрих. Чудовища. Още по-лошото, е че тази е продължила рода Химлер като е родила две деца.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родила е две деца. Означава, че няма никаква истина в онази информация, че са ги принуждавали да нямат деца наследниците на СС-ова Германия.
11
7
 
6
 
! Отговори
NORDLAND SS преди 5 години
Долу комунизма и демокрацията, слава на нацизма!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Грухчо инвеститора преди 5 години
До Анонимен 12кражби , кражби и пак кражби къде е Сименов да ви провери Медията--------------------тази не се проверява, тя е на мамин Прасчо;)
9
7
 
14
 
! Отговори
SP преди 5 години
До 3-4 години нацизма, фашизма и комунизма ще се възродят защото сегашната система дава много грешки! Не случайно за последните 1,5-2 години има серозен възход на тези партии в цял свят!
8
1
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Последните нормално мислещи германци си отиват ,с това си отива и Германия такава ,каквато я познаваме ;) !!!
7
1
 
14
 
! Отговори
шоп преди 5 години
И какво?Всички комунисти се пребоядисаха и пак ни управляват.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трудно ли се копира Статия от интернет? щото аз не знма как става.................хаха
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе германците ни виновни, че един път не застанахме като народ и не казахме баста. И Бог да слезе ние не ставаме. Референдум имаше,гласува народът, ама като дойде момента да се защити резултата , а не да ни смачкат пак в дупката, никой не стана.Пенсии 100 евро и стоим. Здравеопазване по лошо от в концентрационен лагер и стоим. И един милион да сме пак е много. Генетично повреден робски манталитет, но с огромно его,епично самоувствие и претенции за изключителност
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А имате ли предства какви хора в България са свързани с такива като Гудрун Бурвиц и Райнхард Гелен и какво щети нанасят? Щети са описани в друга една публикация от днешния ден относно демографията на България. Нацистите винаги са гледани на нас българите като на кучета, които трябва да бъдат насъсквани срещу неудобните за германици нации, и винаги държани гладни, за да са зли. А в същото време най-големите неудачници и некадърници в българското общество са толерирани, стига да слушат.
3
3
 
39
 
! Отговори
Само факти преди 5 години
Немците и сега са нацисти, но се правят на толерантни за заблуда на врага. Германия кротко и тихомълком си строи нов Райх като завладява икономически и политически цяла Европа. Всички европейски партии са под пряк контрол на Германия, включително ГЕРБ. Икономиките на останалите страни-членки не могат да се конкурират с немската индустрия и замират и трупат дългове. Страните стават все по-икономически зависими от Германия. Бащата на Юнкер е член на нацистката партия. Всичко е планирано!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пак 6 милиона. Поляците официално намалиха бройката на Аушвиц от 4 милиона на 1.5, тоест с 2.5милиона по-малко, защото лъжите на комунистите надхвърлиха и физическите закони. Та сега е по-коректно да се каже 3.5 милиона избити, ако и това е вярно, защото последните списъци са за 900 000. Има много жертви, обаче с такива чудовищни лъжи какво се постига? В Нюрнберг германците са признавали всичко само да отърват въжето.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то нашият царь Симеончо все още е агент на КГБ/ФСБ с позивна Картончик.