Дъщерята на Химлер – част от германското разузнаване!?

Гудрун Бурвиц никога не се е отричала от баща си и нацизма
30 юни 2018 09:50, Александър Попов
101
Дъщерята на Химлер – част от германското разузнаване!?
Снимка: Уикипедия

Германското външно разузнаване призна, че е наело дъщерята на един от нацистките лидери, Хайнрих Химлер, през 60-те години на миналия век. Тя никога не се е отричала от баща си и нацизма и е била крайнодесен активист.

Разкритието, че дъщерята на Химлер Гудрун Бурвиц е работила за Федералната разузнавателна служба (БНД), бе направено от в."Билд" и потвърдено от БНД, пише "Монитор".

То може да подхрани обществените дебати в Германия за толерирането на някои нацисти след Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

Химлер, който като началник на СС бил един от най-могъщите нацисти и главен инициатор на избиването на шест милиона евреи по време на Холокоста, се самоубива в британски плен през 1945 г. Дъщеря му Бурвиц почина миналия месец в Мюнхен на 88 години.

"БНД потвърждава, че Бурвиц е била член на БНД за няколко години до 1963 г. под фалшиво име", каза шефът на историческия отдел на БНД Бодо Хехелхамер.

"Времето на нейното напускане съвпадна с начало на промяна в разбирането и отношението към сътрудниците, които са били свързани с нацистите", добави Хехелхамер.

През последните години германските разузнавателни служби станаха обект на критика, за провала си да изкоренят десните екстремисти в следвоенния период. Критичните историци казват, че бивши нацисти и крайнодесни симпатизанти, работещи в службите за сигурност на тогавашна Западна Германия, може да са защитавали други такива.

По времето, когато Бурвиц е работила за БНД, тя е ръководена от Райнхард Гелен, бивш командир от нацисткото военно разузнаване, които ръководеше разузнавателната агенция на Западна Германия до 1968 г.

Хехелхамер каза, че тъй като Бурвиц вече не е между живите, БНД е могло да направи изключение от политиката си да не прави коментар за действащи и бивши сътрудници. Това разкритие е част от процес на критично преосмисляне на собствената й история.

Борбата да се изправят пред съд хора с нацистко минало е неизменна тема в следвоенната история на Германия, както и подозренията, че привърженици на крайната десница са запазили лостове за влияние и власт в службите за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръвчел ли? Треперех като лист.Кротък и свит човек съм и не заслужавах това.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 74. Какъв германец. В Германия масово не се говори немски, защото са само чужденци основно. А ако говорят немски, веднага се усеща акцента. Много ми е приятно да си говоря с немски баби, интелигентни, с елегантните дрехи, говорещи учтиво. Но това ще е минало след време. Младите са масово в смесени бракове, боядисани в лилаво, зелено, татуирани с пиърсинси, половината коса обръсната.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тодор а ти сети ли се да подадеш сигнал, най-малкото показвайки начупената ти лична карта? А и явно с нещо си провокирал. И аз съм в Германия и се отнасят добре. Мъжът ми в български номера го спряха на магистралата, сам мъж през ноща. Прегледали ли са колата, разпитали са го. Той е обяснил, че е в отпуск и се прибира до България, кара еди какъв си багаж на приятели. Имай предвид, че ако си се "дръвчил" нещо и като знам какви "българи" има тук, нищо чудно.
76
0
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
Винаги съм подкрепял нацистите докато преди седмица не ме проследиха заради БГ номерата на колата спряха с колата две млади полицайчета в Баварски град -Марктредвиц.Голямо гаврене в центъра на града пред много хора "крадеш ли?"- десетина пъти "нож имаш ли?" - десетина пъти "какво търсиш тук" прегърнаха ли личната карта на две гледайки ме надменно не знам до къде щяха да стигнат ако не бяха разбрали, че брат ми е хирург в града.На момента омекнаха, че и приятелки започнаха да се държат.Мамка им.
75
0
 
10
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Либерастоболшевиките, отявлени радетели на *** грантаджийски ценности и чиито бащи и майка бяха осявлени комунисти в ЦК- тата и шефове на трудови лагери, заявиха, че детето не отговорно за родителите и не трябва да бъде критикувано за това. защо да бъде различно за децата на нацистите?! нали либерастоболшевиките се бярят за равенство или пак по стар болшевишки обичай, някои са по-равни?/
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чест й прави, че никога не се е отрекла от баща си за разлика от други нацистки копелдачета.
73
7
 
19
 
! Отговори
Разликата в режимите преди 5 години
Германия с нацистите преди войната и след войната - икономическо чудо, България с комунистите икономическа развалина.
72
1
 
7
 
! Отговори
Враца преди 5 години
6 милиона? Ха ха ха, хи хи хи, хо хо хо. Еврейската пропаганда не спира.
71
8
 
11
 
! Отговори
секс маниака преди 5 години
*** сталин е избил много повече руснаци, отколкото Хитлер евреи, но него никой не го съди.
70
2
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Германците си нямат никакъв късмет от към управленци. Един път ги управляват еврюги и за фурер си избират австриец, също еврюга, а сега са на път да ги яхнат арабели.Баси, никак не им върви ! Не само в Русия, но и в родната Германия.
69
0
 
7
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 5 години
Веднъж, преминавайки през вътрешния град, внезапно попаднах на явление в дълъг кафтан и с черни странични плитки. Първата ми мисъл беше: Това евреин ли е? Те определено нямаха този вид в Линц. Скрито и предпазливо огледах внимателно мъжа, но колкото повече се взирах в особеното изражение и го изучавах черта по черта, толкова повече в ума ми сам се оформяше въпросът: Това германец ли е?
68
5
 
15
 
! Отговори
пак лъжи преди 5 години
и сто години да повтаряте за избитите 6 млн юдеи - ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА!!!!! няма такова нещо това е лъжа стига сте повтаряли като папгали!!!!
67
0
 
2
 
! Отговори
Манол преди 5 години
03,02,1943 ---. 06,06,1944отговора на всичко е между тези две дати.
66
2
 
4
 
! Отговори
Чичо Адолф преди 5 години
Arbeit macht frai
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Гьобелс си му личи дори от самолет, че е евреин.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До М-да!!! 66Както и самия Гьобелс е бил 100% евреин. За Хитлер се споменава, че е 25% с еврейска кръв.
63
1
 
0
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
До АнонименТи в ред ли си ? Къде видя проблем ?
62
2
 
8
 
! Отговори
М-да!!! преди 5 години
Магда Гьобелс е била еврейка! Това е била и най-стриктно пазената тайна в Третия райх.
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин два пъти провали плановете на глобалистите - първият път краят на 20те години когато отряза квитанциите на Коминтерна и Троцки и заяви, че няма да има световна революция ами ще си оправя Русия. Тогава Фин-интерна изпадна в бяс и започна да финансира Хитлер и Германия. Но и втория път не успяха, Русия още не се беше възстановила от погрома 1917 година но пак успя сама да скърши гръбнака на Германия и глобалистите през ВСВ.
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТука сте влязали една шепа рубладжии за да се самозалъгвате ! Ваш проблем !