Кои храни водят до рак? Ето думата на експертите!

Две резенчета бекон на ден увеличават риска с 18%
30 юни 2018 17:11,
34
Кои храни водят до рак? Ето думата на експертите!
Снимка: Reuters

Сред най-опасните храни, които могат да предизвикат рак, са преработените червени меса. Това твърдят британски експерти, цитирани от сп. „Уич“ и БТА.

Тези продукти увеличават риска от възникване на рак на стномаха и червата. Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те изпролзват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни.

СЗО предупреждава ,че дневната консумация и на 50 грама преработено месо, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18 процента.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до ризвиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на тъй-наречените суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, плодовете и зеленчуците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SupeR-И аз реших да си купя немско масло-беше на промоция и добър срок на годност(няма да пиша марката за да не стане реклама) и се изненадах неприятно,защото имаше мирис на така нареченото ниско качествено мандраджийско масло,а вкуса му -гранясал.Аз си купувам вече САМО БЪЛГАРСКИ продукти от познати марки и фирми за да съм сигурен ,че не ревдя на здравето на моето семейство.Изключения правя само за зехтина и маслините.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 20 години не консумирам малотрайни колбяси,червени меса мазнини и субпродукти.С приоритет различни риби и рибни продукти и от време-на време бяло пилешко месо.Основно много плодове ,зеленчуци и кисело мляко.Освен здравословно-свалих всички излишни килограми,се отървах и от болки в стомаха и високо кръвно.Вярно е,че тежките меса вредят на здравето,просто лакомията на някой е в повече.
30
12
 
10
 
! Отговори
SupeR преди 5 години
Винаги избягвам българските продукти.На *** грам вяра нямам.Измамник и крадец по природа.
29
1
 
6
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
До коментар 29Истината боли,но си е факт.А бългърина никак не обича да му казват какво да прави с децата си дори когато е за тяхно собствено добро.
28
2
 
5
 
! Отговори
СПОРТ-P.S. преди 5 години
P.S. *Е невъзможно да видиш малко дете БЕЗ ,,бирено" шкембе.Спорт родители,СПОРТ и хран. режим иначе подаръците за абитуриентския му/и бал ще варират измежду лекарства с шепите или операции по спешност.Но за тези неща човек трябва сериозно да се замисли,а бългърина в момента е твърде зает с проблемите на световното.Айде там по един макси кроасан с количка или пържени тестянки и ,,да ме оставя на мира"
27
3
 
5
 
! Отговори
СПОРТ ! преди 5 години
Бели птичи меса,риба,плодове и зеленчуци,качествен черен шоколад и СПОРТ !Не говоря за разходка с лодка,каране на велосипед в стил-селянина с колелото или,,я дай малко да се поразходим в парка"4Х седм. 90мин. практикуване на аеробен тип спорт прави чудеса.Строго препоръчителен е този режим за децата с готови ,,бирени" шкембета м/у 6,7-11,12год.В днешно време е почти НЕВЪЗМОЖНО да видиш малко дете с шкембе тип ,,бирено",а уж всички родители си обичали децата,но не обичали да се замислят
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще удари и добива в Канада, ми се струва.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По принцип като ям месо по-трудно работя, повече се уморявам,"Не знам какво работиш, но пробвай да тренираш нещо по-сериозно без да ядеш месо. И не говоря за федербал с жената/гаджето. Без месо не можех да се наспивам с по 12 часа и нагоре в леглото, да не говорим че се мъкнех като настъпен ***. Струва ми се, че всичките вегански умнотии са за това - да сте постоянно уморени и на два шамара живот.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24 точно в комбинация с храни съдържащи глутен явяваш се като катализатор
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, вярно е, че бекона се обработва с нитрати. В шунката слагат натриев нитрат, който е канцерогенен. Е, да не мислите, че в зеленчуците няма нитрати, а? А пестициди, инсектициди, всякакви други препарати за растителна защита и торове? С модерното земеделие всяка растителна храна е наблъскана с нитрати до козирката. И да откажете месото, няма как да избегнете токсичните химикали. Та БРИТАНСКИТЕ УЧЕНИ да вървят нанякъде.
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мен рака е интоксикация на организма. Не случайно гладолечението е пречистване. И с гладолечението се изчиства всичко от организма. Слуз, шлаки мръсотия. Така се отварят всички седем енергийни центрове, които са свързани с всеки орган в човешкото тяло. Когато има положителна енергия в тялото на човек то се самоизлекува.
21
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всичко е вредно. От години избягвам да ям месо, прилошава ми от миризмата в месарските магазини. Сирената без палмово масло са скъпи, има и много фалшиви партиди. Бобове и кълнове не обичам. Сега съм болен, грозен, ***, противен, лицемерен и пушещ ***. Надявам се да не умра скоро. Просто си свиркам.
20
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ям само зеле и вече съм на 12г.
19
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е вредно да ядете месо млечни продукти яица риба хляб зърнени продукти плодове и зеленчуци
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Зеленчуците има нитрати. Мазна риба ловена в япония наситена с изотопи от авариралата атомна централа. Скумрия риба тон, къде погледна етикета все там идва. Какво да ядем само зелен чай и Нарове. Филета по 100 грама опаковани в азотна атмосфера. Една жена вегетарианка умря от рак точно тъпчейки зеленчуци само.
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глутена в хляба е доста по опасен дори може да се каже че той е причина за рака на червото щото полепва по стените му
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни измишльотини ! Щом такива глупусти ръсят трябва вече да има лекарство против рак. То и за доматите така са говорили .
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А що не напишете,че когато имате "проблеми с уринирането", отидете на уролог!А не да си купите простамол уно, простенал перфект и още десетки други!Щото "проблемът с уринирането" може и да е от рак!
14
1
 
33
 
! Отговори
Неизбежното преди 5 години
Ракът следва след мутация на определени ген(и). Колкото повече мутации, толкова по-голям шанс да се падне точно в такъв ген. Получаваме ги натурално всеки ден (ензимът копиращ ДНК-то греши често), както и докато сме в самолет, печем се на слънце, минаваме през скенер и ред други безобидни неша. Събираме си ги цял живот и се молим мутациите да не са на неправилно място. Това е! И като предлагате да хапваме антиоксиданти, моле споменете, че ако пушач ги консумира има много по-висок шанс за рак!!!
13
0
 
44
 
! Отговори
Пострадал преди 5 години
Детски коментари на безгрижни пубери.Колко такива бивши многознайковци срещнах в СБАЛОЗ на ,,А.Сахаров 1" В момента който си разбереш диагнозата всички тези многознайковски приказки отиват на кино,и гледаш докторите с надежда ,като насрано дете.НЕ ДЪРПАЙТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА.,,Това на мен няма да се случи"за някои от вас няма да е верно-И аз си мислех така но всичко идва изведнъж и.......????