Пречат ли слънзезащитните кремове на тена?

Шоколадовият тен може да изглежда добре, но не трябва да пренебрегваме слънцезащитата
Обновена: 3 юли 2018 08:14 | 2 юли 2018 22:35, Eкип на Puls.bg
2
Пречат ли слънзезащитните кремове на тена?
Източник: Reuters

Всички знаем за ползите, които носят за здравето ни слънцезащитните продукти, като предпазване от изгаряния и рак на кожата. Което изобщо не е маловажно и не трябва да пренебрегваме. 

Но използването им не ни ли възпрепятства да постигнем максимално красив тен?
 
Шоколадовият тен може да изглежда добре, но се излагаме на горепосочените рискове, ако стоим на слънце в продължение на часове, без да сме използвали слънцезащитен крем. Въпреки че действието му може да забави хващането на тен, няма да спре образуването му. Така че определено си струва да използваме тази предпазна мярка.
 
Хващането на тен е защитен механизъм на кожата против слънчево изгаряне. Затова и много хора смятат, че спрейовете за бързо потъмняване на кожата са същите като слънцезащитните препатати. Противно на общоприетото схващане, двата продукта са доста различни.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
2
 
! Отговори
На меринджея тъщата преди 5 години
Кремовете се използват от женските, за да почернеят равномерно и евентуално някой да им се изхвърли вътре.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тая мания, да зачерняме превъзходната си бяла кожа, не знам но ...Да, силния фактор пречи, защото допуска "уж" много малка част от UV лъчите (тва, се ви разрушава кожата и ви дава тен). Фактор 20' допуска 1/20 от тези лъчи, и теоритипноз ще ви отнеме 20 пъти повече време, да изгорите, но е пълна шашма, зщаото ако сложите два плата, би трябвало, да не изгорите никога, което просто ме е вярно.