Обявени за изчезнали: 63 мигранти потънаха край Либия

В гумена лодка се превозвали 104 души, спасени са 41
3 юли 2018 07:11,
13
Обявени за изчезнали: 63 мигранти потънаха край Либия
Снимка: Reuters

Най-малко 63 мигранти са обявени за изчезнали след потъването на гумената им лодка край бреговете на Либия в неделя. Това съобщи говорителят на либийския флот, позовавайки се на свидетелства на оцелели, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Според генерал Аюб Касем бреговата охрана успяла да спаси 41 мигранти, които били със спасителни жилетки. Оцелели разказали, че на борда на плавателния съд, който потънал край Гарабули, на 50 км източно от Триполи, имало 104 души.

Още по темата

Бреговата охрана не е открила тела край потъналата лодка, уточнил генерал Касем.

Този район се е превърнал от няколко месеца в основния пункт за потегляне на гумените лодки, претъпкани с мигранти, които рискуват живота си в опит да пресекат Средиземно море, за да стигнат до Италия, отбелязва агенцията.

Вчера кораб на либийската брегова охрана акостира в Триполи с 235 други мигранти на борда, сред които 54 деца и 29 жени. Те са били спасени при други две операции в същата зона.

В петък край Гарабули бяха извадени от водата телата на три бебета, а стотина души, включително жени и деца, бяха обявени за изчезнали след потъването на лодката им. Общо 16 мигранти, всичките младежи, бяха спасени.

Над 1000 мигранти са били спасени или заловени от либийската брегова охрана от петък насам и са откарани в центрове за задържане в Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Как па всички искат да станат европейци! В Англия съм и ги виждам! Дойдат, реват за помощи! Пресрещат те на пътя, продават гривни, сувенири, цигари и кво ли не! Бизнесмени го раздават малко ама не искат да работят! Нагли, отворени, предимно млади мъже! Да си ходят там в арабските страни, там са богати, да ги вземат! Кво ми идват тука!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Дано почнат ,,да ги потъват,, от бреговата охрана!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все така да е...
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Денят започва с добри новини.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да се обзаложа, че тия със спасителните жилетки са били само мъже.Преди време морето беше изхвърлило трупове на жени и деца на италианския бряг и журналистите вдигнаха врява до небето, че всички сме виновни за смъртта на едно от удавените деца, снимката му се показваше във всички медии.После се разбра, че баща му е жив, но са се удавили жена ми и двете им деца.Тръгнали цялата фамилия мъже, жени, деца. Обаче спасителните жилетки били малко, имало само за мъжете.Съдбата на другите я знаем...
2
1
 
12
 
! Отговори
annybody преди 5 години
САЩ съсипаха Либия, а сега Африка и Европа й се струпаха дружно на главата - не че някой от местните либийски племена е приритал и за едните, и за другите.Шмиргел ханъм плаща, ама с нашите пари.Дали пък няма най-после да вдене, че ЕС и безконтролните германски неразбории не са вечни?
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето това се наричаше нерегламентирано прекосяване на Средиземно Море и лодките ги потапяха на место, ако не се върнат доброволно.