Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
1
 
! Отговори
Жалък Соросоид преди 5 години
Каквато ни е държавата такова ни е и образованието. ЖАЛКА КАРТИНКА. Тая държава няма да просъществува още дълго поне в този си вид. Народа оскотя, животни да си българин е наказание чума, и присъда!
212
0
 
2
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Още ли не сте разбрали, че целият извратен и зловещ сценарий за побоя до смърт с бухалка, че и навиране на бухалката в *** на доц.Нейков, уж в резултат на сексуален тормоз и изнудване от доцента, с добавка кражба на златния му синджир е реализиран по идея на лукавата 32-годишна студентка Иванка Стоичкова! Даже допускам насила агресивните Стоичкови да са замъкнали стареца на тъмното скатано място единствено и само с цел грабеж! Тъпия Илия и хитрата Иванка са банда нагли крадци и убийци!
211
0
 
6
 
! Отговори
светла му памет преди 5 години
А нормално ли е ***, нагли студентки като Иванка Стоичкова вместо да си седнат на *** да учат, да се надяват да си вземат изпитите с разтваряне на краката, с нахалство и разврат?! Точно те търсят всякакви връзки с преподаватели, предлагат и подкупи, за да минат напред и да завършат висше един вид с фалшиви дипломи.Защо не погледнете нещата от друг ъгъл: Иванка и Илия Стоичкови са притискали доц.Стефан Нейков да уреди висшето, и като не е станало умницата да стане висшистка,бум,фрас...
210
0
 
2
 
! Отговори
светла му памет преди 5 години
А нормално ли е ***, нагли студентки като Иванка Стоичкова вместо да си седнат на *** да учат, да се надяват да си вземат изпитите с разтваряне на краката, с нахалство и разврат?! Точно те търсят всякакви връзки с преподаватели, предлагат и подкупи, за да минат напред и да завършат висше един вид с фалшиви дипломи.Защо не погледнете нещата от друг ъгъл: Иванка и Илия Стоичкови са притискали доц.Стефан Нейков да уреди висшето, и като не е станало умницата да стане висшистка,бум, фрас...
209
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** като въпросния "доцент", дето пуска студентски само след като са му пуснали, трябва да бъдат кастрирани.Във всички университети има подобни гадове, всички ги знаят, но освен от време на време да бъдат набити от някой, друго не им се случва.
208
1
 
12
 
! Отговори
А тя? преди 5 години
Между другото, въпростната студентка е най-малкото съучастник, ако не и главно действащо лице и движеща сила в тоя велик план!Но да не очакваме мисъл от родната милиция!!
207
2
 
11
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
За 20-тина годинки тоя мачо ще се освести. В задачата се пита кога ще завърши студентката? Лека му пръст на доцента
206
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето в университета, професора ми намекна и дори ми направи изпита сама с него в кабинета му. Отказах му и предложих пари, въпреки че бях учила и знаех материята. Така и не взе парите, мислех си че ме скъсал, а той ми писал 6. Та това е странно или не явно не си падаше по к...и.
205
13
 
5
 
! Отговори
До доцента... преди 5 години
...вече на оня свят.Пипера ли искаше да натопиш доцентска гад ?На дърти години си получи заслуженото.Цял живот използват такива като теб слж.си положение за да въртят какви ли не далавери.Но,някой път съдбата се намесва и всичко приключва за мин.Може и да си бил доцент,но определено 2+2 не си можел да ги вържеш.БРАВО на младият мъж,но защо с бухалка ?!
204
4
 
6
 
! Отговори
Дърт доцент преди 5 години
Най ги обичам такива младички и тъпички, грухам ги яко.
203
2
 
11
 
! Отговори
до разследващите преди 5 години
Убитият може насила да е закаран на тъмното забутано място, защо се връзвате на лъжите на студентката и мъжа й? На тъмното забутано място няма значение насила, с обещание за търсене на познати за взимане на изпитите, обещание за секс или за плащане на пари за ходатайстване за висшето да е бил замъкнат, така или иначе студентката не е само свидетел, тя даже може да е подстрекател мъжа й да убие пенсионера и после да изхвърлят бухалката в река Марица! Без свидетели, без веществени доказателства!
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вероятно не е искал секс. Това го казват само по думите на двамата убийци.
201
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чувал съм и съм виждал много такива случаи,сигурен съм,че във всеки университет има по един такъв.Някои са много нагли и си мислят,че всяка която набележат трябва да им пусне,дори да си знае перфектно материала ,нарочно и пише двойки,после тя се явява на изпитна комисия а той председател на комисията и пак късане,е такъв какво заслужава,не зная дали случая е сходен,но ако е такъв си е получил полагаемото
200
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея ако бяха по умни щяха да му скроят една скрита камера на тоя доцент и да го изтипосът по долни *** в господари на Ефира както оня декан от НСА дето си искаше секс от Адреналинка на Господари на Ефира
199
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предумишено убисйтво в перстъпен сговор на двамата убийци. Това е. Останалото е за балъци, а такива има много.
198
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен твърденията на двамата убийци, други доказателства, че преподавателя е искал секс, има ли? Няма и няма да има.
197
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да имаш желаната жена, трябва да убиеш всички други нейни кандидати. Това е истина още от пещерните времена.
196
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 113 материала е скапан и от двете страни. Първо се каза , че той доцента не работи отдавна?Как ще я изпитва? Второ на тия години 70 да ходи посреднощ 22ч ме съмнява, като може за секс и през деня и то в работно време. Трето тази студентка да се мъчи толкова години да изучи е нещо зле с мозъка. Направо тия убиици да плащат кръвнината 100 или 150 хил. лв. и ако ще да стой в затвора и 10 г. Тамън студентката ще се разтропа още повече.
195
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мене дъртаците обичат да лижат с език !Затова е искала да му са отдаде цялата .Ама съпруга не обичал да е лиже ами направо и распариал сливата от секс .И тя си намерила *** !
194
0
 
8
 
! Отговори
Венчето преди 5 години
За какви услуги става въпрос,че не разбрах.Аз също давам услуги.