Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
15
 
! Отговори
реформа в бан преди 5 години
Ако се беше пенсионирал това нямаше да му се случи.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФЕОДАЛЕН СТАРЕЦ РАЗГОНЕН
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хм, е то всеки мъж ли като си поиска , някой трябва да го трепе.(дори и да е така)
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TAKA GENITE STAVAT VISHISTKI-90%
9
2
 
35
 
! Отговори
Iustitia enum Thrace преди 5 години
"Кандидат-виШистка", а? Аман от прости, *** и неграмотни псевдожурналисти!!! ***, седнали да пишат за ***! Егати и *** държава!
8
1
 
29
 
! Отговори
До 4 Бау преди 5 години
Откъде ти хрумна, че на 70 нямал мерак?! Мъжът си е мъж и на 70 и на 80, че и на 90 и повече години. Може някои неща да се получават по-трудно, но възрастта не е проблем при повечето мъже, т.е. има все пак и мъже, които вече не могат и им трябва виагра.
7
6
 
40
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Значи ако е умрял от инфаркт по време на побоя, ревнивеца ще се измъкне невинен. Станахме по-зле и от виолетките. А булката, като толкова иска да се дипломира, да беше прочела някоя книга, а не да си предлага тялото, като повечето ни новоизлюпени висшистки.
6
7
 
40
 
! Отговори
zdg преди 5 години
Искал е да бочи девойката за да и даде изпита! Има такива гадни хора, които се възползват от положението си, пълно е с дърти извратеняци по университетите и вероятно човека е бил точно такъв тип-добър с познатите си, но извратеняк със студентите!!
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рогоносеца не успял да преглътне, че любимата му 32 годишна съпруга предпочита да спи с 70 годишен опитен мъж.
4
10
 
6
 
! Отговори
Науката е слънце преди 5 години
Добре де, успяла ли е да вземе диплома вечната студентка , в крайна сметка ?
3
10
 
12
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Добре бе, на 70 години човек има ли мерак за секс ? Питам без да се заяждам. Нивото на тестостерона на 70 е толкова ниско, че просто не виждам как може да му се "иска". С виагра може да го вдигне ама мерак ?
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пишете гл;упости? Аграрния университет вече казаха, че такъв човек никога не е преподавал при тях нито като постоянен, нито като хоноруван.
1
3
 
39
 
! Отговори
GOST преди 5 години
"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията"Аз ще ви кажа причината за смъртта. Умрял е от старост в съня си.