Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те плейметките в БГ всички имат дипломи от такива професори .Като са замисля се питам майка ми как си е взимала висшето образование с духанее илис учене ?Билае мно красива що да учи ?
192
4
 
23
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Не че едно време ги нямаше тия неща. Но у момичетата имаше скромност и свян. На първото излизане ако успееш да я хванеш за ръката беше голяма работа. Сега отиват със свалени ***!
191
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така ДО 20 години?Трябва да получи пълния размер + добавка за особена жестокост. И без право на обжалване. Да гледа студентката карирана, пък тя ще му роди деца от други ***.
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момата е искала да го продуха на доцента .Обаче съпруга не давал да го продухва на други .Сега ще го продухва на мене докато лежи в затвора .А аз ще и пиша оценките по секс според десетобалната система .Жените обичат секса със дъртаци бре офлух що не се направи на кьорав .После е питай как беше с дъртака ?Става ли му още ?
189
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАЗЖАЛВАНЕ НА ВСИЧКИ СОЦ ПРОФЕСОРИ
188
2
 
19
 
! Отговори
Ку Рви Чки преди 5 години
Мога да кажа че във ПУ ,,Пайсии Хилендарски " отдавна практикуват секс срещу оценки .Ако апартаментите на университета могат даж говорят цифрата е всяка вечер по три.Апартаментите са на Цариградско шосе в кв.Изгрев там си взимат дипломите момичетата.Съседите разправят че потока е голям а писъците и пъшканията били на ниво .Инфото е от съседните апартаменти понеже съм майстор и ги ремонтирам .Та момите сами се натискат да взимат испити със секс .Закво да учат като могат да дигат краката и д
187
4
 
10
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Ректорът нали каза че преди време са го уволнили за подобни изстъпления.Е преподавателя като е извършил престъпление, от това следва ли, че трябва да се стига до саморазправа и убийство? Който убил да лежи, надявам се съдът да му даде най - тежката присъда. Значи ли че филмовият продуцент Харви Уайнстийн трябваше множеството потърпевши да го убият с камъни?
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само грозните и прости учени искат секс, красивите и интелигентни го получават
185
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА ОТМИНАВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СЛАВА
184
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ректорът нали каза че преди време са го уволнили за подобни изстъпления. Какво го защитавате. Познавам един смешен професор, сигурно му виси като отвес, но човекът прави разни неграмотнички докторантки като ги ***. А читавите жени нямат шанс. И така образованието продуцира *** ск и преподавателско състав.
183
2
 
14
 
! Отговори
жеко преди 5 години
сега като си помисля колко много са жените с дипломи значи смяяяятааййй
182
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква любов е някой старец да използва служебното си положение за да иска наред се кс от студентки? Това си е престъпление - изнудвач. След случая ще намалеят мераците на страхливите дърти похотливци.
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 171Ако за скъсване на изпит убиваха, до сега жив преподавател да не беше останал или най-малкото всички студенти да са завършили с отличие, да не вземе случайно на някой не му хареса оценката и да убие някого.
180
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е искал просто да го набие ве.Ама дедката вземал че пукнал.А на него колко му трябва .2 сопи в мутрата и е до там !Ако е бил по млад най-вероятно е щял да прекара леко боя ,че да му е за урок.Ама на !!Лош късмет за мъжът .И между другото тая *** и тя трябва да го отнесе!!!!
179
6
 
13
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 5 години
Заварва как мъжът и я бие.Вади ножа и го наръгва няколко пъти смъртоносноТук казуса е съвсем друг! 1-во преподавателят не и посегнал. 2-ро имало е само изразено устно желание. 3-ром е имала възможност да се яви пред комиси. 4.-то на преподавателя му е бил устроен капан. Това всичко са утежнява вината обстоятелства и за този изверг всяка друга присъда освен 20 и ДБПЗ ще е несправедлива!
178
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Защо всички скочихте на версията за любовна драма.Пуснаха ви мухата и я лапнахте.Не е ли по вероятна тази куха лейка вечна студентка да се е опитвала да го притиска за заветната тройка.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ра$$$ово ЛомскоТочно колкото да изнуваш жена за секс.
176
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 173А не мислиш ли че ако беше така, щеше да е много бързо завършила, даже с висок успех. По-вероятно точно защото не й се е разшльокала студентската книжка, затова и не е е завършила толкова време. А пострадалия също има вина за инцидента, изнудването е престъпление. Друг е въпроса, че на него господ е раздал правосъдие.
175
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професорът е пълен........ Искай й пари, бе! Плаща ти - и тя доволна, и ти доволен. С парите отиваш на жрица.на.любовта и там вече си избираш каквото душа ти сака. Никакви рискове.
174
7
 
13
 
! Отговори
Ра$$$ово Ломско преди 5 години
Не знам колко "нормален" трябва да си, за да пребиеш 70-годишен човек с бухалка!!! Отделно и повода е доста съмнителен!