Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе некакъв гнусенн дъртакк с ехидна усмивка да каже на жена ми - ще вземеш диплома, но трябва да спиш с мен ... просто нема да се сдържа да не го пребия. А това, че дъртият е пукнал си е лош късмет. Всички знаят, че в университети искат скс от момичетата, това не е тайна за никой. Професорчета или ще ставате хора или ще ви бият.
172
3
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Спомних си за едно друго убийство от преди години.Млада съпруга звъни на баща си по телефона и реве-Татко мъжът ми ме пребива.Бащата взима нож и тръгва до дома на дъщеря си .Заварва как мъжът и я бие.Вади ножа и го наръгва няколко пъти смъртоносно.Бащата получи 3 години лишаване от свобода от които излежа само 25 месеца .Така че наказателния ни кодекс е достатъчно гъвкав и в никакъв случай това убийство няма да се накаже с над 10 г затвор
171
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казваш ако бяхме нормална държава след първия опит на доцента за секс с студентка да са го махнали Да ама Не защото държавата ни се ръководи от такива"доценти_академици"бивши агенти на ДС и за тях не е важно капацитета на преподавателите а предаността им към БКП партията днешната БСП и могат да вършат каквото си искат защото са верни на органите на ДС и те ще ги защитят тези ченгета направиха и този безскрупулен преход приличаш на Демокрация но не ви няма да бъде скоро докато няма Лустрация
170
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненормална работа.На тези години да изнудва студентки и да ходи да ги бримчи из шубраците.Когато си университетски преподавател, освен знания трябва да демонстрираш и висок морал.
169
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жена му като е следвала 12 г. -/от 20 до 32 / сигурно й се е разшльокала студентската книжка от явяване на изпити.
168
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама души предварително решили да убият някого и го убиват, организирана престъпна група ли са или не? Двама или трима най-малко трябват за ОПГ?
167
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжливи обяснения за случилото се много, но каква ли е истината? Според мен най-вероятно този преподавател я е скъсал и тези двамката са го претрепали заради това. Лесно може да се провери кога е била на изпит при него.
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИРГР Садово е голяма ***, в която са само дърти изкуфели пенсионери, които само се чудят в коя страна не са били на конференция и от къде да гепят нещо, а останалото време сплетничат и злобеят. Върха на сладоледа обаче е, да излющят някоя млада коза.
165
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предварително приготвен дървен кол и състояние на афект, да бе, да. Това си е предумишелно убийство подготвено и извършено от двамата съпрузи.
164
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 42 и се чувствам смазан физически и психически,тъй като работя на две места и гледам семейство.Нямам сили за жена ми, камоли за любовница.А този господин на 70 години,как му се занимава,и откъде този ищах не знам.Очевидно учителската професия го е съхранила.
163
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как повечето тук приеха за истина фалшивата версия на убийците?!
162
6
 
8
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Това убийство трябва да бъде квалифицирано като :Убийсто извършено след временно умопомрачение с признаци на афект в условие предотвратяване на друго по леко престъпление .Ако Убиеца има възможността да си наеме добър Адвокат предричам най-много до 8 години затвор.Ако вземем из предвид и обществената подкрепа която явно ненавижда подобни търговии с влияние може да получи и под 5 г лишаване от свобода!
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятността да е предумишено убийство в някъде около 70%. Вероятността да са искали само да го пребият е около 29%. Вероятността да е както казват убийците и тук го коментирате като зомбирани е около 1%.
160
2
 
14
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
До Iceblast88И сега като е взел закона в свои ръце алтавиняка е цъфнал и вързал! Ще лежи 10 лета в пандиза защото не го слуша главата! Вместо да си живее живота.. Вечната студентка е могла просто тактично да отхвърли предложението, но е решила да запознае със случая ревнивия алтавиняк, което е довело до убийството. Не си съсипвайте живота заради кифли! Който разбрал - разбрал! Който не е разбрал - ще разбере!
159
5
 
6
 
! Отговори
135 преди 5 години
Iceblast88. Kак може да се докаже две поколения БКП през 1944 година? Не мога да си обясня от къде ти идват тия войнствено-френетични мисли за комунизма, след като ди роден през 1988 година и англетата са ти бъркали в мозъка. Хубавото на вашето поколение е, че нямате интелектуален избор и от там всичко ви е ясно. В действителност, не можете да си намерите д то дори ако използувате двете си ръце.
158
1
 
7
 
! Отговори
К преди 5 години
Вечната студентка да се чете като вечния *** !!
157
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двамата престъпници са примамимили човека, за да се саморазпряват с него. Въпросът е само дали предварително са решили да го убият или така се е случило, а те са искали само да го пребият, за да пусне на изпита тази "студентка".
156
5
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Висшето ни образование е пълна катастрофа, това виждам аз след поредната битова драма включваща "професор".Всичките трима замесени са не-много-умни и престъпили закона. Убиецът ще отиде в затвор, но не задълго. Защото не е умишлено, опитал е да помогне има и мотив.
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези двама съпрузи явно са се наговорили да извършат убийството. МВР трябва поне да ги изолира един от друг, за да не могат да синхронизират фалшивите си показания.
154
4
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 123 и 129Поради факта, че съд, прокуратура и МВР в България са в клинична смърт и неработят и това всички го знаем, остава сам да се справяш. Когато някакъв мухал използва власт за да се опитва да изнасилва жена ви не ви остават много други опции. 1. Да плюеш на трудът ви и да зарежете всичките пари и време вложени в образование.2. Да го натрошиш от бой (като това е и изпълнение на гражданския ти дълг защото ти спираш един сериен изнасилвач). Та къде точно е частта която не ти е ясна?