Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айсбласт, за какво става дума? За убийство или за политически ориентации? Айде ги разгранчи в главата си! Не може да оправдаваш убиец, защото жертвата е имала различна политическа ориентация, което дори не е сигрно. Говориш все едно си в селската кръчма на три мастики.
132
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има много професори преподаващи предмети от които няма нужда и няма полза. Тези хора се вземат на сериозно и трудно дават изпита.
131
5
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 128Да не говорим, че СУ винаги е било свърталище на червено чумоносители! От 1944г. насам там се почва работа само като докажеш поне 2 поколения червенокнижковци или ако си бил член на партията още от времето когато е била престъпна групировка.Те и затова кадрите от там са такива велики светила на мисловната дейност. В нашите университети се влиза за една безполезна хартийка. Знанията или си си ги набавил сам, или там ще научиш само рушвети и далавери и да пиянстваш
130
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така или иначе, в т.нар. правова държава има съд. Споровете се решават там. Убийството е неприемливо решение в случая. Обикновено кън него прибягват примитивите, поради липса на разум и фантазия.
129
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечна студентка, това говори много!
128
5
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 128Да дъртите *** за да имат шанс да ги изберат съблякоха червените ризи и облякоха сини. Къде ли сме го виждали това преди?А, дааа - ГЕРБ, СДС, ДПС, АТАКА и тн. Неее, това, че те са направили партия която за пред хората е направена с цел да управи държавата, а реално беше за да изцоца дадени активи преди дружките им с които са се целували по съборите на БКП да са се усетили и да са ги прилапали, ги прави не комунисти. Смях в залата. Червен *** си е такав до гроб!
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, разпитали съпругата като свидетел. Нищо, като се появи адвокат ще им обясни че така не се прави. И дотам.
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искането на "определни услуги" е версията на убиеца. Дали е така е съвсем друг въпрос.
125
16
 
11
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До МладежЧовека не е тръгнал да убива от ревност, а защото някакъв дърт развратен *** е искал да спи с жена му и е използвал властта която му е дадена от университета за да я склони. Това спокойно може да се брой за изнасилване (защото е използвана власт над другото лице)! Прави разлика между ревност и желание да защитиш жената която обичаш. Ако въобще са ти понятни такива неща!Ревност ли е да убиеш изнасилвач? Не е! Даже лесно се е отървал дъртия. Защото тази със сигурност не е първата!
124
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айсбласт88, не забравяй, че от СУ почти всички професори оформиха ндсв, което принципно нямаше нищо общо с комунизма.
123
3
 
13
 
! Отговори
M8 преди 5 години
Във всички български университети е това, всякаква *** тръгнала да преподава. Цялото образование е една подигравка. Колко пъти се е случвало преподавател да закъснее за лекция или дори изпит с повече от час, да не дойде, да не се извини и да се държи със студента като с някакво нисшо същество. И никой да не смее да гъкне. Младите хора се научават в студенстството единствено да се подчиняват и прекланят глави пред *** с власт. Примерът, който дават е грозен,а това е част от работата им.
122
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина един извратен комунистически доцент по малко в родината ни
121
6
 
16
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Да тръгнеш да убиваш от ревност и да си съсипваш живота заради женуря... требе да си мнооо зле! Като я хвана в изневяра, всичко добро, тамън съм се отървал и ще си намеря нова
120
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
НИКОЙ МЪЖ , НА КАКВАТО И ВЪЗРАСТ ДА Е , КОЛКОТО И ДА Е МОРАЛЕН , НЯМА ДА ИЗПУСНЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА БОЦНЕ НЕЩО ПО -МЛАДО , ОСОБЕНО АКО НЯМА ОПАСНОСТ ДА СЕ РАЗЧУЕ !! Само някоя заспала съпруга може да си мисли , че нейния е светец и ще откаже млада студентка !
119
4
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До НЕ МОГА ДАВсеки над 50г. в университетите си е дърто БКП,което през живота си не е изработило и 1 стотинка.За да влезе в университет то той трябва да се е доказал като ценен кадър за партията и е влязъл в университета не за да преподава, а за да възпита студентите в любов към партията!Затова в Свищов има един професор Кирев-неговите лекции са комунизъм, комунизъм, комунизъм, всички жени са общи, комунизъм, комунизъм!Ако искаме образование то този БКП тумор трябва да се изреже от университите
118
2
 
12
 
! Отговори
До 120 преди 5 години
Не се упражнявай, а слушай професорите ти. Обвинението ще мине по чл. 116,това е работно по 115. Каква телесна повреда те гони. Умисълът се установява от интензитета, насоката и силата на ударите, а не от твърденията на извършителя. При употреба на бухалка си могъл да предвидиш настъпването на летален изход. Не само, че не е помогнато, а човека е бил изоставен в крайно тежко положение.
117
6
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До СократисДаа, те горките професори не искат подкупи също като полицаите. Абе вземи ги тия пари! Не искам, не ми ги давайте, аз нямам нужда от нова къща и басейн. Я се чуй малко. Жената сама предложила, да бе. Всички ги знаем какви безполезници са и сега гледат да стрижат докато могат, че след 2,3 години ще забравят и къде е университета. Сделка било, ама друг път. Искал си е той, ако не е искал нямало е да отиде. Насила ли са го накарали? Или може би жената сама е искала да спи с 70+ мумия?
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20г. е силно казано, преко сили до към 10 - тина години. Пребил го е, това ясно, но след това го е откарал към болницата все още жив (важно), най - много да се докаже средна/тежка телесна повреда (при афект), с последвала смърт. Показанията на жената вероятно ще са в негова полза.
115
6
 
21
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
На много хора тук не им е ясно какво е изнудване и какво е доброволно съгласие или сделка.Доцента не е търсил тази жена, за да и предлага диплома срещу секс а точно обратното-тя го е потърсила и знаейки, че по друг начин няма да се справи, със сигурност му е предложила този вариант.Той е приел да помогне и ходатайства.На това (без да гледаме морала), се казва-Сделка! Но идеята и е била съвсем друга...Тя е подвела доцента, тя го е подмамила за да дойде...Вината е нейна и основно на мъжът и!
114
5
 
3
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА преди 5 години
ПОВЯРВАМ КОЛКО МНОГО ЦЕННОСТНИ, НЕДОНОСЧЕТА МИЛЕНИАЛИСТЧЕТА РАДУВАТ ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ?! ТЯ КАЗАЛА, ЧЕ ТОЙ ИСКА!? ПОСЛЕ И НА СЪПРУГА. А СЪПРУГА ХЕМ НЕУРАВНОВЕСЕН, ХЕМ МЪЖКАР. КОМБИНАЦИЯ БАБАИТ ПАРЧЕ. ВСЕКИ 70 ГОДИШЕН ЧЕРВЕН ЛИ Е В РБ??? ЕХ ДА БЯХ ПО БЛИЗО, ВИЕ НЕСРЕТНИЦИ ДРОГИРАНИ ЩЯХТЕ ДА ЕМИГРИРАТЕ КЪМ АФРИКА.