Здравословни сандвичи - не е невъзможно

Хапването им има алтернатива, която не вреди
Обновена: 4 юли 2018 10:30 | 4 юли 2018 10:21,
7

Смята се, че хлябът е враг на перфектната фигура, а сандвичите пък са основен представител на индустрията за бързо хранене. Възможно ли е да ядем сандвичи и да не дебелеем? Според Яна Данаилова – да!

Сандвичът има своите здравословни измерения е може да бъде дори полезен за тялото – зависи какви са неговите съставки.

"Повечето сандвичи, които ядем, съдържат нездравословни съставки за нашето тяло. Често има доста агресивна обработка на месото, която застрашава здравето ни. Освен това в повечето хамбургери има тежки майонезени сосове или пържени картофи", каза в предаването „България сутрин“ по Bulgaria On Air хранителният експерт

Макар и въглехидрат, картофите, например, могат да бъдат много полезни за тялото ни, стига да се приготвят по правилния начин – да не се пържат в стара мазнина и да преминават през минимална термична обработка.

Яна Данаилова предлага три рецепти за здравословни, бързи и вкудни сандвичи, които са полезни за нашето тяло, а и няма да се отразят негативно на нашата фигура.

Хубаво е съставките за сандвича се подготвят от предходната вечер, но пък всичко отнема близо 10 минути, съветва хранителният експерт. Приготвят се два крекера от изцеден морков, семена от чия, ленено и тиквено семе и подправки.

За сандвичът се приготвя и кюфте от цвекло и подправки. След това идва ред на сосът.

"Сосът се приготвя от авокадо, за да е питателна храната. Слагат се и малко орехи, босилек и малко хранителна мая", обясни Данаилова.

Съставките се пасират и се намазват върху приготвените крекери. Сандвичите са подходящи за всяка възраст, защото съдържат в себе си монго полезни съставки. Отгоре могат да се наредят и други зеленчуци – домат или краставица, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Никой не ви кара да не ядете месо, но ако искате да ядете по-здравословно, ще ядете по-малко червено месо. Това е за тези които ги интересува какво хапват, как им се отразява на тях и на природата. Няма нищо задължително.
6
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сандвич"Веган"Ейййй няма отърване от тияДокога ще се опитвате да ни омайвате че месото е вредно
5
0
 
26
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 5 години
Бездимни цигари, кюфте от цвекло, следва и надуваемата кукла..
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от първото изречение става ясно, че пишещия няма идея какво е здравословно хранене. Стъкмациите по-долу може и да са интересни за неизкушените от темата.Няма да раздавам безплатни съвети, просто защото се убедих, че НИКОЙ не ги следва, дори да има "въпиюща" нужда.Просто ги чува, вдъхновява се и НИЩО не прави! Защото е безплатно.
3
1
 
18
 
! Отговори
иванова преди 5 години
предпочитам да не закуся с този миш-маш.А на децата си предпочитам да дам попара
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кюфте от цвекло и сос от авокадо? По-добре да карам само на вода.
1
0
 
16
 
! Отговори
мши+++++++++++++++++ преди 5 години
Пълни глупости.