Злато и турски лири за ало апаши в Търговище

Само за ден са направени няколко опита за телефонни измами
4 юли 2018 18:24,
3
Злато и турски лири за ало апаши в Търговище
Снимка: Архив, Dnes.bg

Две телефонни измами са осъществени за ден в Търговище. При няколко други опита, гражданите за реагирали адекватно, съобщават от МВР.

В заблуждение по познатата схема "оказване на съдействие на полицията" са въведени 85-годишен мъж и 49-годишна жена. И двамата получават обаждане от мним служител на полицията, който моли за помощ в провеждането на операция по задържане на извършители на телефонни измами.

За времето от 13 до 15 часа чрез разговори на стационарния му телефон е бил въведен в заблуждение възрастният мъж. Телефонните измамниците успели да му нанесат имотна щета в размер на 700 лева, 150 турски лири и около 50 грама златни накити.

На същия ден 49-годишна жена от Търговище е измамена и предала сумата от 1200 лева и 1360 турски лири.

Образувани са досъдебни производства.

От полицията припомнят, че в последните дни се наблюдава активизиране на телефонните измамници в област Търговище. Преди ден млада жена /на 31 г./ от Търговище бе измамена и остави под камък пред дома си 2000 лева на мъж, представил се за "комисар Попов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера, колко *** хора съществуват....как не разбират , че това са измами, как е възможно той (тя), да дават така пари...За мен , това са неграмотни хора , които нямат никаква информация от пресата...Някой ръководи тези схеми, разбира се знаещ местонахождението на тези хора които имат пари...!
2
5
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Такива *** заслужават точно това, да бъдат щавени.
1
1
 
6
 
! Отговори
Октопода преди 5 години
Хахах, Комисар Попов...някой май е гледал много Под прикритие :D