Да убиеш жираф и да позираш с него! Американка разгневи света

Животното е било на 18 години, тежко 1800 кг
Обновена: 5 юли 2018 09:13 | 5 юли 2018 09:13, Елка Василева
205

Снимка: Twitter

Американка, която уби жираф в Африка, възмути света. В социалните мрежи тя публикува снимки, на които гордо позира с 18-годишен жираф, току-що убит от нея. Пояснява, че не става дума за застрашен вид животно и нейните действия всъщност ще помогнат на останалите животни, пише "Индипендънт".

37-годишната Тес Томпсън Тейли от Кентъки е убила жирафа на сафари в Южна Африка миналата година.

"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата ми“, написа тогава Тес в Twitter. “Видях този рядък мъжки екземпляр черен жираф и го следих известно време. Веднага разбрах, че това е той! Беше на повече от 18 години и тежеше около 1800 кг. Бях благословена, че успях да извлека от него около 900 кг месо“, писа Тес.

В момента на публикуването й снимката е минала почти незабелязано, докато не беше публикувана в Twitter профила на Africa Digest.

"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка, е дошла в Африка и е убила много рядък черен жираф благодарение на глупостта на Южна Африка. Нейното име е Тес Томпсън Тейли. Молим, споделете", пишеше в поста.

"Ако нашето така наречено правителство не може да се грижи за дивите животни, може би е време да се вдигнем и да поемем отговорност за нашия континент, страна, извори и диви животни. Споделете, споделете, споделете! Да се обединим срещу обира на Африка, защото това е единственият дом, който имаме", пишеше още в поста.

След тази публикация социалните мрежи "прегряха", осъждайки действията на американката.

Музикантът Моби определи жената като "повредена и бездушна", а дългогодишният водещ на "Би Би Си" Джон Симпсън я нарече "идиотка".

Актрисата и активистка Дебра Месинг каза, че актът на Тес е "отвратително, зло, неморално, безчувствено и себично убийство".

Ловът на жирафи обаче не е забранен в ЮАР. Страната взима големи суми от чужденци, след което им позволява да ловуват в определени резервати. Властите обясняват, че използват приходите за развъждане на редки животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: африкажирафамериканка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
3
 
! Отговори
Марги преди 5 години
До "Стига бе " - Проблемът е невидим за безчувствените, бездушни и духовно увредени хора, себични, жестоки и немилосърдни! .... Сигурно не е кой знае какъв проблем...доста хора са такива, като питащият! После се чудим защо животът е тежък и несправедлив!
146
1
 
2
 
! Отговори
a преди 5 години
До Стига бе На такива като теб не е възможно да се обясни какъв е проблема. Ти нямаш мозък и душа, просто биологична маса!
145
1
 
4
 
! Отговори
Марги преди 5 години
Отвратителна, *** *** с черна душа...представяте ли си какви са и радостите....Какво ли се крие в тиквата на такъв ***!
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 145жирафите живеят около 50 год , смяташ ли че 18 г жирав е стар , значи човек ако живее 60 год на 28 вече е стар , така ли да го разбирам
143
14
 
4
 
! Отговори
Стига бе преди 5 години
Това е КОНТРОЛИРАН отстрел, животното вече е старо, не може да се размножава и трябва да отстъпи мястото си на млади екземпляри, които могат да създадат и отгледат потомство. Жената го е застреляна с разрешение от законните власти, какъв е проблемът?
142
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в статията пише много рядък вид черен жираф , щом е рядък вид значи не трябва да се отстрелва без значение от закона , такива хора заслужават разстрел , дори в природата животните убиват само когато се хранят а човека убива за удоволствие , откриите разликата
141
10
 
6
 
! Отговори
Поп Игнатий преди 5 години
Щом се е молила на Бог за тази слука и Бог е позволил, не виждам какъв е проблемът и защо се възмущавате.
140
2
 
6
 
! Отговори
Нищо не знаете! преди 5 години
Хората видяли едно животно и реват.Там всяка година се отстрелват хиляди животни. Таксата излиза средно по 400 долара на ден. Някой животни трябва да ги преследваш със дни. Там териториите са огромни, и е голяма жега и суша. Без опитен водач си загубен.Лъвовете са най популярния дивеч заради средната цена и адреналина които доставят. Винаги има опасност да бъдеш изяден ако се приближиш прекалено близо и пропуснеш да го убиеш от първия път.Средно се отстрелват около 1100 лъва на година.
139
3
 
4
 
! Отговори
Нищо не знаете! преди 5 години
Там във Африка това е бизнес от който се вадят много пари! От цял свят богати туристи ходят на лов там. Местните ти осигуряват всичко. Те ги развъждат тези животни във паркове. Има си каталог със ценораспис и всяко животно се плаща предварително. Можеш да обиеш каквото си поискаш животно срещу сътоветното заплащане.Жирафа не помня колко точно беше но помня че най скъпото беше белия носорог - 125 хил. долара. Лъва беше 55 хил. долара. А най евтиното беше бабуна - само 50 долара.
138
10
 
9
 
! Отговори
Имствено изостанали преди 5 години
Като и видях профила у фейсо и веднага разбрах какъв е проблема - фенка на Тръмп! Тия са абсолютно същите като привържениците на Путин!
137
1
 
29
 
! Отговори
Край преди 5 години
Липсата на полов живот е много опасно нещо.
136
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На такива като тази в щатите им казват white trash
135
2
 
31
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
Нейните сънародници що народ избиха, тя с някакъв жираф се хвали..
134
2
 
24
 
! Отговори
Месар преди 5 години
Жирафът не може да пусне 900кг месо(рандеман 50%),прекалено кокаляв е!Е,нашите майстори на кренвирши и салами биха произвели барем едно 3 тона материал от него...
133
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е с жълта книжка,луда.Да дойде в БГ,на лов за глигани.
132
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаха каква едноклетъчна руска пропаганда за гадните американци хахахха от едноклетъчни за едноклетъчни хахаххаа Бе той Путин колко дивеч изби , даже с гордост се снима, ама това не се гледа, друго си е да плюваме по ***))):
131
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е природозащитниците вместо да приказват, да премината към действия.Така например могат да преследват бракониерите и да се снимат с труповете им...По принцип американците са си приоритетно бракониери. Така че могат да започнат от тях. Kill them all!!!Тогава ще ги призная...
130
7
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Американците избиха няколко милиона човека пряко или косвено само след 2000г и въобще не са платили нищо,а сега ще се вълнуваме,че някаква богата па.тка е хвърлила сума ти пара,за да убие един жираф с изтекла амортизация!Ако защитниците на природата искат наистина да помогнат,то нека организират и финансират кампании за ограничаване на раждаемостта в Африка!!!!Ръстът на човешката популация и унищо.жаването на хабитата са проблема,а не сафаритата!
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на нашите "авджии" им е толкова акъла, колкото на тая.
128
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-принцип да убиеш без сериозен повод говори за човек с психически отклонения.За съжаление сред нас има много такива индивиди,които уж се водят нормални.Вместо да ходите да убивате животинки,ходете да чистите,да залесяване или просто си намерете друго "хоби".