Да убиеш жираф и да позираш с него! Американка разгневи света

Животното е било на 18 години, тежко 1800 кг
Обновена: 5 юли 2018 09:13 | 5 юли 2018 09:13, Елка Василева
205

Снимка: Twitter

Американка, която уби жираф в Африка, възмути света. В социалните мрежи тя публикува снимки, на които гордо позира с 18-годишен жираф, току-що убит от нея. Пояснява, че не става дума за застрашен вид животно и нейните действия всъщност ще помогнат на останалите животни, пише "Индипендънт".

37-годишната Тес Томпсън Тейли от Кентъки е убила жирафа на сафари в Южна Африка миналата година.

"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата ми“, написа тогава Тес в Twitter. “Видях този рядък мъжки екземпляр черен жираф и го следих известно време. Веднага разбрах, че това е той! Беше на повече от 18 години и тежеше около 1800 кг. Бях благословена, че успях да извлека от него около 900 кг месо“, писа Тес.

В момента на публикуването й снимката е минала почти незабелязано, докато не беше публикувана в Twitter профила на Africa Digest.

"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка, е дошла в Африка и е убила много рядък черен жираф благодарение на глупостта на Южна Африка. Нейното име е Тес Томпсън Тейли. Молим, споделете", пишеше в поста.

"Ако нашето така наречено правителство не може да се грижи за дивите животни, може би е време да се вдигнем и да поемем отговорност за нашия континент, страна, извори и диви животни. Споделете, споделете, споделете! Да се обединим срещу обира на Африка, защото това е единственият дом, който имаме", пишеше още в поста.

След тази публикация социалните мрежи "прегряха", осъждайки действията на американката.

Музикантът Моби определи жената като "повредена и бездушна", а дългогодишният водещ на "Би Би Си" Джон Симпсън я нарече "идиотка".

Актрисата и активистка Дебра Месинг каза, че актът на Тес е "отвратително, зло, неморално, безчувствено и себично убийство".

Ловът на жирафи обаче не е забранен в ЮАР. Страната взима големи суми от чужденци, след което им позволява да ловуват в определени резервати. Властите обясняват, че използват приходите за развъждане на редки животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: африкажирафамериканка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си оправят законодателството.До тогава жената не е направила нищо лошо.Рядък като окраска, не е кой знае кой рядък като вид.Пък и при положение, че на свобода се регистрират животни до 25г., този не е бил първа младост. А и това месо не го е занесла в Щатите.
6
3
 
35
 
! Отговори
"РУСКИ ЦЕННОСТИ преди 5 години
НЕ Е ПЪРВАТА АНТИХРИСКА СТОРИЛА ПОДОБНО НЕЩО!!!ТАЗИ ЩЕ УБИЕ ЧОВЕК БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ СТИГА ДА НЯМА СВИДЕТЕЛИ И ДА НЕ СЕ СВЪРЗВА СЛУЧАЯ С НЕЯ!
5
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе как може(с кой акъл), ама и тия дето разрешават да се убие такова животно. И за кво цялата работа. Да е гладна разбирам, ама е така да убиеш баш такова животно си е простотия отвсякъде.
4
3
 
37
 
! Отговори
- преди 5 години
Хич не и пука. Страна ще я пази. Ама ако имаш страна като Колумбия (примерно) или силно изразено гражданско мнение, тази жена ще изчезне без следа.
3
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЮАР - както всички 5-то разрядни държави, се върнаха в преисторията веднага след като ги напуснаха англичаните. Също като Индия - в момента когато им дадоха независимост и почнаха гражданска война и се разделиха.
2
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка"Можеше да кажат само "американка", то останалото се подразбира. Върви в пакет с името.
1
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И българи футболисти са убивали жирафи!