Да убиеш жираф и да позираш с него! Американка разгневи света

Животното е било на 18 години, тежко 1800 кг
Обновена: 5 юли 2018 09:13 | 5 юли 2018 09:13, Елка Василева
205

Снимка: Twitter

Виж други галерии »

Американка, която уби жираф в Африка, възмути света. В социалните мрежи тя публикува снимки, на които гордо позира с 18-годишен жираф, току-що убит от нея. Пояснява, че не става дума за застрашен вид животно и нейните действия всъщност ще помогнат на останалите животни, пише "Индипендънт".

37-годишната Тес Томпсън Тейли от Кентъки е убила жирафа на сафари в Южна Африка миналата година.

"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата ми“, написа тогава Тес в Twitter. “Видях този рядък мъжки екземпляр черен жираф и го следих известно време. Веднага разбрах, че това е той! Беше на повече от 18 години и тежеше около 1800 кг. Бях благословена, че успях да извлека от него около 900 кг месо“, писа Тес.

В момента на публикуването й снимката е минала почти незабелязано, докато не беше публикувана в Twitter профила на Africa Digest.

"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка, е дошла в Африка и е убила много рядък черен жираф благодарение на глупостта на Южна Африка. Нейното име е Тес Томпсън Тейли. Молим, споделете", пишеше в поста.

"Ако нашето така наречено правителство не може да се грижи за дивите животни, може би е време да се вдигнем и да поемем отговорност за нашия континент, страна, извори и диви животни. Споделете, споделете, споделете! Да се обединим срещу обира на Африка, защото това е единственият дом, който имаме", пишеше още в поста.

След тази публикация социалните мрежи "прегряха", осъждайки действията на американката.

Музикантът Моби определи жената като "повредена и бездушна", а дългогодишният водещ на "Би Би Си" Джон Симпсън я нарече "идиотка".

Актрисата и активистка Дебра Месинг каза, че актът на Тес е "отвратително, зло, неморално, безчувствено и себично убийство".

Ловът на жирафи обаче не е забранен в ЮАР. Страната взима големи суми от чужденци, след което им позволява да ловуват в определени резервати. Властите обясняват, че използват приходите за развъждане на редки животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: африкажирафамериканка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
не, преди 3 години
не става човек от това
166
1
 
6
 
! Отговори
Марги преди 5 години
До Ханс - И не искам да преживея, и не искам да разбера - убийство за удоволствие! МРАЗЯ ловците!(и рекламите) А ти "Ханс" ще се пържиш в ада!
165
13
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Евалла на колежката, страхотен трофей !Наслука !А и панелните зомбита да не коментират неща, които никога няма нито да разберат, нито да преживеят!!!
164
13
 
3
 
! Отговори
qwerty преди 5 години
Обичам животните и природата, но тази жена с 20те хилки които е платила за да отсреля този жираф е спомогнала за запазването на природата почеве от всичките *** дето коментират отдолу.
163
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж да съм съгласен със сатанато. И аз мисля, че ловците са полyидиоти. Нямам друго определение за хора, убиващи за удоволствие!
162
3
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Колкото ловци познавам, всичките са психопати или тъ пи като ***. Затова пък са алчни и стръвни, та знае ли се !
161
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болна гад от болна нация.Не знам кой е болен..Дали не тия, дето хвърлиха на бялата мечка месо с бомба, която и гръмна в устата. А животните снимаха с телефони и се смееха мйекайки. На рузки...
160
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В африканските резервати се практикува планомерен подборен лов. Така както у нас се планират бройки животни за отстрел. Специалисти са преценили, че може и трябва да се отстреля. Някакви идьоти решили да протестират. Ловът е съвсем законно занимание.
159
1
 
1
 
! Отговори
Spy преди 5 години
Да треперят малко белоглави орли все едно са диви патици Дали ще е толкова щастлива
158
2
 
14
 
! Отговори
101 преди 5 години
Диво животно може да бъде убивано само когато човек е много гладен и няма друга алтернатива или когато животното пряко застрашава живота и здравето на човек
157
4
 
12
 
! Отговори
АК-47 преди 5 години
Малко й е да я наречеш ***. Пълна откачалка. Ще си получи заслуженото един ден. Болна гад от болна нация.
156
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Африка си нямаше и идея от икономика и маркетинг, аз съм сигурен, че щяха да ги развъждат и да правят бургери от тях, както правят в с квнгурутата в Австралия, или алигаторите в Южна Америка. И знаете ли - вкусни са :)Голяма работа станало... За кравичките що не плачиме ? Ама хапваме вкусно вкус и дюнерпета и бургерпета. А за прасемцата, няма и да почвам....
155
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
155 Аз съм Будист !
154
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До @ДАЛЕЧ ПО МАЛКО Е ПЛАТИЛА! 20 ХИЛЯДИ ДОЛАРАСТОИЧКОВ Е СЪЩИЯ УБИЕЦ КАТО ТАЯ ОТ ТАМ СА И ЦЕНИТЕ КОЕ КОЛКО СТРУВА ЗА ДА ГО УБИЕШ!
153
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗЛОБНА УСМИВКА ЕХИДНА! ТЕЗИ АНТИХРИСТИ СА НАЙ-ОПАСНИ!ЧОВЕК УБИВА ЗА ДА СЕ ХРАНИ ИЛИ ЗАЩИТИ ДОМ ИЛИ ТЕРИТОРИЯКОГАТО ГО ПРАВИШ ЗА КЕФ ТИ ПОКАЗВАШ, ЧЕ В ТЕБ НЯМА НИЩО ДОБРО! ПОРЕДНИЯ СЛУГА НА ЛУЦИФЕР
152
2
 
6
 
! Отговори
@ преди 5 години
140 ви го е обяснил.Аз не съм ловец, но не разбирам рева на "природозащитниците".Африканските правителства са регулирали изключително сериозно ловът. Това е тяхното черно злато.За мен е загадка как мечтата на една жена била да застреля жираф!Но, откакто разбрах че има хора които изпитват удоволствие от това да ги бият с камшици (с*до-м*зо), спрях да се чудя.Платила е стотина хиляди долара за това "удоволствие".Тук имаме ловни стопанства, за няколко стотин евро може да стреляш по мечк
151
2
 
9
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Американски изр/од.Но такива крете/ноиди които убиват за удоволствие беззащитни животни само и само за да си избият комплексите ги има и у нас.
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абсолютно съм против убийството на жирафи, но ще спомена, че в Юар те не само не са защитени, ами и ловът им е препоръчителен, както тук на глигани в размножителния период, защото пречат на фермерите и земеделците.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и много българи, политици бизнесмени и др. които са ходили на лов във Африка да трепят редки животни.
148
1
 
9
 
! Отговори
това са америкаците преди 5 години
тази американка уродка трябва да бъде отстреляна като рядко *** американски екземпляр