Драмата в Тайланд: Трудният път към спасението

Каква ще е съдбата на заклещените деца в пещерата?
5 юли 2018 12:22, Джесика Вълчева
8

3209 гледания   |  Още видео

Безпредседентна мащабна спасителна операция, след като момчетата от отбора по футбол, които бяха заклещени с дни в пещерен комплекс в Тайланд, бяха открити. Сега обаче предстои трудната част и светът е притаил дъх с очакване 12-те момчета да бъдат извадени.

Пещерният водолаз Алекс Киров заяви в предаването "България сутрин" по Bulgaria On Air, че децата първо трябва да бъдат захранени, за да възстановят своите сили и енергия, а чак тогава да бъдат обучени да се гмуркат. Възможно ли е да преплуват такова голямо разстояние?

"Хората, които са стигнали до загубената група, са с 35-годишен опит в гмуркането. Много по-различно е от любителското пещерно спускане. Има няколко души в света, които могат да стигнат до децата.

Още по темата

Той твърди, че на излизане от пещерата водата е срещу тях и не се знае дали децата ще издържат на това усилие.

Д-р Петър Берон - спелеолог и следовател на пещери е категоричен, че на мястото в Тайланд са се събрали едни от най-големите специалисти по гмуркане в пещери и изкарването на децата ще премине успешно.

“Вкарването на децата в тази пещера е лудост - една необмислена постъпка и то по време на дъждовния период в Тайланд. И в България е имало подобни случаи.“, коментира в предаването д-р Берон.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До леле
Безпретсдентното Джи ще порасне, ще поумнее, ще научи български, ще различава изследовател от следовател, няма да слага в заглавие "Руска им работа", само жорнализка няма да стане!
6
1
 
0
 
! Отговори
Любител преди 7 месеца
Водолази ще искарват децата. Какво ми говорите "да ги научели да се гмуркат". ???
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
...следовател на пещери...?
4
0
 
7
 
! Отговори
леле преди 7 месеца
Джесито редовно снася правописни бисери! Срам! Срам!
3
1
 
0
 
! Отговори
траи си ако си Ъ Ъ Ъ преди 7 месеца
когато си некомпетентен и няма какво да кажеш ето това крещиш да те чуе це3лия свят колко си аджамия: “Вкарването на децата в тази пещера е лудост - една необмислена постъпка и то по време на дъждовния период в Тайланд."
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А спомняте ли си миньорите в Чили?
Нямам повече въпроси! ;)
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безпредседентна???