Мъжът и жената от Еймсбъри - отровени с Новичок

Не е ясно дали има връзка между инцидента и случая със Скрипал
5 юли 2018 08:04,
59
Мъжът и жената от Еймсбъри - отровени с Новичок
Снимка: БТА

Мъжът и жената, които са в критично състояние в болница в английското графство Уилтшър, са били изложени на нервнопаралитичния агент "Новичок", съобщи британската полиция, цитирана от световните агенции.

Това е същото вещество, което бе използвано при атаката срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Мъжът и жената, и двамата британски граждани, бяха намерени в критично състояние в събота вечерта в дома им в Еймсбъри, на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени Скрипал и дъщеря му Юлия.

"След проучването на проби мога да потвърдя, че мъжът и жената са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество "Новичок", определено като същото нервнопаралитичното вещество, с което бяха отровени Сергей и Юлия Скрипал", съобщи ръководителят на контраразузнаването Нийл Басу, цитиран от Асошиейтед прес.

Местната полиция определи случая като "тежък инцидент".

Според полицията няма разузнавателни данни двойката да е нападната умишлено и нищо в биографиите им не предполага те да са били цел на атака. Все още не се знае как е било пренесено нервнопаралитичното вещество, допълниха силите на реда.

По думите на Басу не е ясно дали има връзка между случая в Еймсбъри и Скрипал.

Близо 100 служители на частите за борба с тероризма работят по делото. Полицията е отцепила най-малко пет отделни зони, включително парк и недвижим имот в Солсбъри, както и аптека и баптистка църковна сграда в Еймсбъри, допълва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
41
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Тоя Новичок много бошлаф работа нещо...Егати бойното отровно вещество... Направо язък им за парите, които са дали да го разработят...тцтцтц...Досега 0% успеваемост. То като гледам един грип ми се струва по-опасен...Както каза една английска леля по тв-то - мийте си ръцете и подметките на обувките, подсушавайте се с мокри кърпички и всичко е точно....Тия англичани ни взеха за мезе.Да се смея ли, да плача....
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе разработват си продукта,още не е достатъчно качествен-умрели няма,споко още 2-3 случая ще има ,почнат ли да умират изпитанията приключват,формулата е готова,като ги е срам да извикат някой руски химик да им каже вярната формула тъй ще е
26
1
 
16
 
! Отговори
Бърдолино преди 5 години
Ще има уволнения в контраразузнаването.
25
2
 
36
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Путин е виновен ,да наложим санкции пак,британските отровени са най-здравите отровени ;) !!!
24
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След втория такъв случай вече е пределно ясно, че няма как отровата да се внася. Дъ бритиш идиътс си я произвеждат на острова.
23
1
 
35
 
! Отговори
Брее... преди 5 години
Джендърите се издъниха този път...асперацията им нещо се е повредила,ще изтровят квартал..
22
1
 
21
 
! Отговори
Stirlitz преди 5 години
What a surprise...Welcome to England.
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надали има нужда от повече доказателства, че новичокът се готви от британците. Почнаха да изпускат ситуацията от контрол.
20
1
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
А тебе трябва да те пратят на спа център белене или ловеч....който е отишъл не се е върнал,толкива им е хубаво...хахахахаха...
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кой по-точно? Новичок 5 и 7 станаха популярни, но става въпрос за цял клас съединения, от които десетина са най-оптимални за военни приложения. И сега какво? Реклама на руски открития ли правите, защото почти всеки кадърен органичен химик синтетик може да ги направи, а при положение, че има и бинарни, още повече. Ако службите не знаят как са попаднали там, егат службите. Ако това е начин да се рекламира британското здравеопазване, то много хора знаят каква колониална пародия е.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според полицията няма разузнавателни данни двойката да е нападната умишлено и нищо в биографиите им не предполага те да са били цел на атака. Все още не се знае как е било пренесено нервнопаралитичното вещество, допълниха силите на реда."Май готвачите на Новичока по грешка са опитали от манджата си.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иван Костов е виновен!
16
54
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САНКЦИИТЕ КОИТО СА НАЛОЖЕНИ НА РУСИЯ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО!!!РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА ПОД КАРАНТИНА И ПЪЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ЕМБАРГО!
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин колко новичок е пренесъл със самолет тоя път? Литър... два?
14
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на слепите вече им е ясно - заводът за новичок в Англия има пробойна. Отровата изтича и трови наред.
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То поне трупове да имаше, за да има наистина за какво да се пищи, а то от два случая само един умрял от глад хамстер.
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей тоя путин, бе. още малко и до дъртата *** ше се докопа.
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е "новичок"да започне да се продава само с рецепта.А докато милата Тереза издаде такава заповед,Посланика ни в Англия да бъде извикан за консултации.
10
20
 
8
 
! Отговори
преди 5 години
Приемайте още съветски олигарси с немиришещи кинти, и вервайте в "свободния износ/внос на капитали".Те така ще ви oсерат държавата, че oсирането на Източна Европа в края на 89-та ще ви се стори приказка.
9
3
 
38
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Вече имате двама кмета фесове и за това ли е виновна Русия? Я си и бе те майката островитянска. Не ни занимавайте местни самоубийци