Отровената с "Новичок" двойка имала досег със заразен предмет

Това са потвърдили нови изследвания на Скотланд ярд
122
Отровената с "Новичок" двойка имала досег със заразен предмет
Снимка: Reuters

Двойката британци, отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок", са имали досег със заразен предмет, предадоха световните агенции, като се позоваха на Скотланд ярд.

Лондонската полиция съобщи в комюнике, че това е било потвърдено от нови изследвания на проби от пациентите.

Антитерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента в югозападния английски град Еймсбъри съвместно с полицията в графство Уилтшър.

45-годишен мъж и приятелката му, на 44 години, са в критично състояние, след като са били изложени на действието на "Новичок". Детективи продължават да се опитват да установят източника на заразата.
Полицията следи състоянието на хората, които са имали контакт с двойката. До момента никой друг човек не е проявил същите симптоми на отравяне.

Еймсбъри се намира само на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени с "Новичок" бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, превърнал се в двоен агент, шпионирал в полза на Великобритания, и дъщеря му Юлия. Великобритания обвини за покушението Русия, която отрече да е замесена.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: англияотровениНовичок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
11
 
24
 
! Отговори
бай х преди 5 години
един английски старичокнамазал вибратора със новичокама не е същото като с младичок
58
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вибратора на Тереза Мей?
57
12
 
21
 
! Отговори
маларт преди 5 години
То вече да го е страх да иде човек на Острова, че може да пипне "новичока". Тези сега ще умират ли или ще ги възкресяват като предишните. Това е смешно - "само на 10-ина километра". Да е на метри, ок....
56
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде е предмета? Как разбраха че са пипали предмет като не са го намерили?Бобитата са по зле от нашите полицаи. Нашите поне хванаха един от тримата избягали затворници. А бобитата само се хващат за топките.Де го агент 007 или Шерлок холмс да разреши случая? Само по филмите и книгите се срешат умни английски полицаи.
55
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТКРАДНАЛИ СА ЧАДЪРА НА СКРИПАЛОВИ :D
54
13
 
21
 
! Отговори
Дурачок преди 5 години
Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, английски политик.....Ос-те се бре
53
0
 
8
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 5 години
Точно така, елементарно заразяване от откраднат заразен предмет! Просто, а не тинтириминтири с разни лаборатории!
52
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Заразеният предмет вероятно е откраднат от тази двойка от припадналите Юлия Скрипал и баща и!
51
12
 
15
 
! Отговори
страх и омраза преди 5 години
По дълга се съди за икоомическата мощ на една нация. Руснаците имат дълг от 20-тина процента от БВП. Докато западняците.... вай-вай, както биха казали еврейските банкстери. А защо точно Британистан застана на топа на устата? Защото обърне ли се Европа към Русия, брекзитърите стават напълно ирелевантни - отвъд гьола Тръмп упражнява протекционизъм, ЕС си е отделна губерния. Оттук насетне тъга, смирение и печал за англосаксите, свикнали да са първа сила.
50
9
 
23
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
Вече доста несериозно взе да става...колко месеца минаха... бах тоз новичок не изветрява ли бе. Уж крек пишили а стана новичок.
49
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И край Москва има,и край Москва. Даже имената ви дадоха на убийците."Абе и край Москва може да има лаборатория, ама жертвите се все окло Порт Даун. Нещо мирише на "кой се изпусна в гащите ми".
48
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Да де ама случките не са в Москва. Какво пак забъркаваш Москва? Кава Москва се върти в соросоидното ти кухо канче?
47
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветските другари трябва да проверят дали партидите Новичок от 1980 година са все още така смъртоносни както преди 40 години. За сега се оказва че тези партиди са доста изветрели и изпъздяли и ще трябва да се произведат нови. Язък, толкова много Новичок който е на склад ще трябва да се бракува, а това са загуби за велика Русия.
46
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еймсбъри,Солсбъри,все градчета близки до лабораторията от която се изпускат разни отрови като новичок и др.,а после обвиняват другите за техните простотии.А сега да видим тия нещастни хорица какво общо имат с Русия,та да бъде обвинена отново.
45
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АсенОще ли не сте разбрали че:1. Край Солсбъри има лаборатория, в която може да се произведе новичок-----И край Москва има,и край Москва. Даже имената ви дадоха на убийците.
44
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, Вова гледа много криминални филми за масови убийци. Затова се мъчи да ни пробута версията, че масов убиец броди из Албиона и трови със съветски Новичок случайни хора. Така е, като не може да измисли нищо друго с простата си глава руският вожд прибягва към съвсем евтини криминалета, които издават точно неговия почерк и профил.
43
2
 
23
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Още ли не сте разбрали че:1. Край Солсбъри има лаборатория, в която може да се произведе новичок2. Който има досег с новичок свършва за минута-две следователно и предните двама и тези нямат нищо общо с новичок3. Формулата на новичок е изнесена на запад 90-те години на миналият век. Всеки който има лаборатория и я знае може да го произведе. Дори в Чехия са го произвеждали, по данни на техният президент
42
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ще се нас.ерат да убеждават че това били измислени лъжи. За какво някой ще лъже бе чюгуни ?Имали са досег със същото вещество, най-вероятно по небрежност оставено от сатрапите. Явно е че не са били цел.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По случайност това се случва преди срещата Путин-Тръмп. А дали е по случайност
40
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замирисва много на нови санкции. Руснаците уж трябваше да убедят хората че не са отровили Скрипал, пък то се получи точно обратното. От много излишък на акъл Вова си го надяна отново.