Папата: Земята става бунище заради климатичните промени

На бъдещите поколения може да оставим само развалини, пустини!
6 юли 2018 21:15, Елка Василева
27
Папата: Земята става бунище заради климатичните промени
Папа Франциск. Снимка: архив, Reuters

Папа Франциск призова правителствата да изпълнят ангажиментите си да ограничат климатичните промени и отправи предупреждение, че ако неустойчивото развитие и необузданото потребление се запазят, те заплашват да превърнат Земята в купища "развалини, пустини и отпадъци", предаде Асошиейтед прес.

Франциск отправи този призив днес, на конференция във Ватикана по случай третата годишнина от неговата енциклика за климатичните промени. Папското послание във връзка с Парижката конференция за климата през 2015 г. съдържаше призив за промяна в парадигмата на отношенията на човечеството с природата, пише БТА.

В днешната си реч папата призова отделните правителства да спазят ангажиментите си от Париж и заяви, че институции като Международният валутен фонд и Световната банка имат да изиграят важна роля, за да насърчават реформите и да поощряват устойчивото развитие.

"Има голяма опасност да оставим на бъдещите поколения само развалини, пустини и отпадъци", предупреди Светият отец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Рамбо преди 5 години
Салама е опасен за човечеството
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мисилм.и райските порти да му отвориш,няма да повярва.Те са дяволи
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблеми, те боговете Ицо, Малах и оня другия Муда ще си поемат дълбоко въздух и всичко ке се размине само с 3 подпръцkвания. Пък ако се включи и Гявола и всичко ще е перфе. Що се кахърите толкоз?!
18
5
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
значи источното православие е като исляма . и те забраняват лихвата.
17
10
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
:) ти като източно православен , кривославен и тнт си просто изчезващ вид . Католиците поне имат разждаемост .Православните имат ... кюфтета с ракия .
16
3
 
7
 
! Отговори
х преди 5 години
До Анонимен"Аз,като източноправославен ..."знаеш ли каква е разликата между католицизма и източното православие:Католицизма разрешава да се събира лихва, докато източното православие забранява лихватаБиблията е пълна с такива низки мерзости, че ти или не си я чел изобщо или нищо не си разбрал от прочетеното .... според библията ти си подчинен на богоизбрания еврейски народ, на който Яхве Саваот обещава да ги направи господари на света Питам: Ти съгласен ли си да си роб на евреите !?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми Бог ни е създал такива , значи това е волята му - земята да стане на бунище .
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми , Бог е всемогъщ и ще оправи нещата !
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз,като източноправославен!Не приемам,някви издухали католици,да ми говорят чисти глупости!Тоя позиналец,ми краката на арабески и африканоси ...
12
2
 
6
 
! Отговори
h преди 5 години
До муспихристиянството и исламът са версий на юдаизма - култът към Яхве Саваот (сатаната)някога запитвал ли си се като как стана така че лихварското, сатанинско еврейско племе успя да наложи култа към Яхве Саваот на почти целия свят !?как стана така че хората вкупом се отказват от боговете си за да приемат Яхве Саваот - т.е. да се признаят за роби на "богоизбрания" еврейски народ на теб например като християнин, не ти ли е унизително да вярваш че принадлежиш към не-богоизбран народ !?
11
2
 
11
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Папата е ченге на Йехова, а не служител на Христос. Той идва за да обяви закриването на света, и за малцината избрани да даде изход. От друга страна, спасяването на света е война с Бога, също нито дума че главната причина за замърсяването са еврейските гешефти. Навсякъде където се трупа мръсотия е свърталище на евреи, - познат закон за гетото, възпят от Славейков. Католицизма също е еврейски гешефт, протестантството казва че Бог помага на праведните да богатеят, - оставаме само Православните.
10
1
 
12
 
! Отговори
конспиратор преди 5 години
погледнете логото на папата, това е логото на ордена на рицарите на малка или ордена на йезуитите, това е сатиниско-илюминатски култ и още по-интересното е, че нямат държава и население, но ордена на йезуитите имат червени паспорти и дипломатически взаимоотношения с 150 държави, включително българия и с този паспорт може да влизат и пребивават във всяка от тези държави безвизово!
9
0
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
не знам, на кой служи, но това е истински цитат, имаше го и видеото в ютюб, но го изтриха набързо, путин го беше казал в реч пред войниците от военоморските сили.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До путинСлужи на лукавия.
7
0
 
14
 
! Отговори
путин преди 5 години
"Този папа служи на господ, но не на този от библията."
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората сме ***.Само болните от нас не консумират до пръсване.
5
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако Св. Отец завърти капеллата си на 90 градуса,какво ще видите че стърчи от главата му?Защо я носи така?...Ееее, "Скритото Пошлание"...
4
1
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Папата да си *** мaйкaта, эаради мене !!И *** същото да направи
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради гостите на Меркел става бунище неокомунист противен.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папа оди се гръмни бе рептил, земята става бунище заради човешката дейност, а не заради климатичните промени. Aко бяха живи комунстите щяха да те подкарат със една тояга да ходиш да чистиш, а не да седиш на един златен трон и да пръскаш мозък