Бедствие! Десетки жертви на проливните дъждове в Япония

Няма данни за пострадали българи, досега не са търсили и помощ
Обновена: 7 юли 2018 21:50 | 7 юли 2018 21:47, Веселина Йорданова
18
Бедствие! Десетки жертви на проливните дъждове в Япония
Снимка: БТА

Броят на жертвите на проливните дъждове, връхлетели западната част на Япония, нарасна до най-малко 51, а 48 души са в неизвестност, съобщи днес телевизионният канал Ен Ейч Кей, цитиран от ДПА.

В западната префектура Хирошима, която е сред най-тежко пострадалите от природната стихия, е потвърдена смъртта на най-малко 23 души, а 21 са водят за изчезнали. В префектура Ехиме, на югозападния остров Шикоку, са загинали 18 човека.

Проливните дъждове в южната и западната част на Япония не спират от няколко дни.

Щетите, нанесени от рекордните дъждове най-вече в районите на Хирошима, Киото и Окаяма, нарастват с всеки изминал час. Необичайно обилните валежи предизвикаха невиждани пороища, свлачища и наводнения. Много хора в засегнатите райони се оказаха хванати в капан в домовете си, след като не изпълниха заповедите на местните власти да се евакуират, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

На извънредна среща премиерът Шиндзо Абе нареди на министрите си да поставят на първо място спасяването на живота на хората и да бъдат изпратени екипи в засегнатите райони, предаде още ДПА.

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Япония. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. До момента наши сънародници не са се обръщали за помощ към посолството ни в Токио.

Министерството на външните работи препоръчва настоятелно да се следят информационните сайтове и конкретно сайта на Японската метеорологична агенция (JapanMeteorologicalAgency- https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html), да не се предприемат пътувания до нормализиране на обстановката, да се следят и спазват инструкциите на местните власти, да се вземат мерки за незабавна евакуация и подслоняване на безопасно място при необходимост.

Дежурен телефон на Посолството на Р България в Япония: + 81 80 7966 5608
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Поне там държавата мисли за хората!
16
1
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Все едно всички сгради в България да са във възрожденски стил. Не са ги махнали, запазени са за храмове и други подобни.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
HAARP отново в действие и услуга на американските рецидивисти.
14
7
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ужас! То и тука бая вали. Дали руските военни не пипнаха климата, заради световното?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРАДИ ЛИПСА НА ЗЕМЯ ТОЗИ УЧАСТЪК Е СТРОЕН НА НИВОТО НА МОРСКОТО РАВНИЩЕ!! МАЛКО ДА ВАЛНЕ И СА ПОД ВОДАТА!!!ТАМ ТЕРИТОРИЯТА Е ЛУКС И ЗА ТОВА СТРОЯТ НАВСЯКЪДЕ!
12
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ми да дойдат да живеят в България - първите три месеца ще гледат като ошашавени някои наши *** сънародници и делата им, после кой кого ще интегрира не знам, но все няма да е толкова зле. Защо, по дяволите, не се стремим да привлечем свестни хора, а само някакви от западнали дупки?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоПотърси в гугъл Виктор Шаубергер и ще ти стане ясно защо има напоследък толкова дъждове, свлачища, наводнеия и какво следва.
10
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Нещо не е както трябва..Или се сбъдват предупрежденията за "Знаците,показващи началото на Края",или "некои сили" НАИСТИНА са се докопали до възможността да влияят грубо на Природата....Във всеки случай,нещо не е наред...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Котоошу как е?
8
2
 
9
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Успокоих се, че никой от десетимата българи, които живеят в Япония не са пострадали.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнали са онези извити покриви типични за Азия. Така все едно си в Америка или Бразилия.
6
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ ги наказва задето налагаха санкции на Северна Корея сега света знае, че Шишкото има само мирни намерения, а народа му гладуваше от фашистките санкции.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще стане и с британците.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Наводненията не питат богат ли си или си беден и не зависят от икономическия ти стандарт. Зависят от природата, а в Япония природата е много сурова - тайфуни, земетресения,, сега и наводнения. Не се знае дали някой ден Япония няма да потъне под водата. Не им го пожелавам, японците са добри, дисциплинирани и работливи.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Там вали много като в ЮК.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много население с малка територия и няма къде да избягат.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и в тая богата и уредена държава ли има наводнения. Вече съм отчаян. Мислех че само в България има наводнения ...Това лято ми се пррцакаа живота . В толкова държави наводнения....