Камера под полата, във WC-то... Протест срещу "шпионското порно"

Хиляди южнокорейки на улицата срещу незаконното заснемане
77
Камера под полата, във WC-то... Протест срещу "шпионското порно"
Снимка: БТА

Хиляди южнокорейки се събраха в Сеул с искане за по-строги действия на властите срещу разпространението на интимни снимки и видеозаписи, направени със скрити камери. Това според участничките кара жените да живеят в постоянен стрес и тревога, предаде Асошиейтед прес.

Полицията заяви, че в изцяло женския протест са участвали около 18 000 души. Демонстрантките призоваха за по-строги разследвания и наказания за мъже, които правят снимки или видеозаписи на жени без тяхно съгласие и след това качват заснетото в интернет.

Повечето от протестиращите бяха покрили лицата си с бейзболни шапки, слънчеви очила и хирургически маски, както ги бяха инструктирали организаторите. Те заявиха, че се обявяват против това жените постоянно да се тревожат за скрити миниатюрни камери в тоалетните или че биват снимани под полите в станциите на метрото.

Протестиращите, много от които бяха с червени тениски с надписи "Разгневените жени ще променят света", започнаха да отправят одобрителни възгласи, когато две жени излязоха като доброволци, за да им бъдат обръснати главите.

"Да се борим, докато не умре и последното семе на незаконното заснемане!", изкрещя по микрофона една от протестиращите, докато друга й бръснаше главата. "Ето и моето послание към мъжете: не съм обект на сексуални желания! Аз съм гражданин първа класа, точно като вас!".

През годините Южна Корея срещаше трудности да се справи с извършителите, които използват миниатюрни камери или смартфони, за да снимат под дрехите на жените и да видят гениталиите и бельото им. Заснетото след това се качва на нелегални порнографски страници в интернет като Соранет (Soranet), която имаше над милион потребители, преди през 2016 г. полицията да я закрие. Все още има неизвестен брой подобни сайтове.

От 2004 г. южнокорейските власти изискват смартфоните да издават шумен звук, когато правят снимка или видеозапис, за да се предотвратяват подобни престъпления.

Камерите на телефоните обаче могат да се заглушават чрез приложения, има и изобилие на миниатюрни камери, които могат да се скриват в чанти, обувки и тоалетни или в малки дупки, направени в стените и вратите на тоалетни.

Поради растящите критики президентът Мун Дже-ин във вторник нареди да бъдат проучени по-тежки наказания за престъпления със скрити камери, а работодателите незабавно да бъдат известявани за действията на извършителите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Лойковица преди 5 години
Лойко излежава 20 годишна присъда в корейски затвор.Това има предвид като казва, че живее там, но не като другите българи в чужбина.Само за сведение.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да живееш там, но явно нищо не си закачил от техния интелект. Защото иначе даже нямаше да си правиш усилието да коментираш тук ;)
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лойко, приятелю, познавам достатъчно корейци за малък корейски град, въпреки, че не живея там. А има и статистики. Можеш да ги погледнеш и да сравниш държавата с останалите по света. Там свръхинтелигентните МЪЖЕ са най - висок % от популацията в сравнение с целия останал свят. Не напразно са малка държава, но държат огромна част от пазара не технологии. Жените тук нямат нбикакъв принос, но искат дял. За това е всичко. Но, едва ли. Не напразно корейуцските мъже са най - интелигентните в света.
62
4
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Ot 8 godini ziveja v Korea,no ne kakto zivejat povecheto bulgari po sveta i se chudia na komentarite na dosta bulgari kolko sa na ,,jasno,, s Korea.Na bulgarina mu mirishat krakata za zivota v Korea. Japan ,,Korea sa darzavi za koito dori nemozem da si pomislim niakoga da ziveem kato tiah..a Baj Ganjo da si misli kvo da e...
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Препоръчвам на всички нормални жени и момичета, достигащи до вагинален оргазъм изобщо да не се вързват на откачените фригидни клиторни маструбати. Толкова са неморални, че както искат да използват мъжете, така са готови да използват и всеки, който им повярва. Злобата от непълноценността им и завистта им към вас ще ги накара да ви поставят в невъзможно трудни и опасни ситуации. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ НА ФЕМИНИСТКИТЕ! Те ви лъжат и използват както им е угодно за да спечелят права и власт за себе си.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не била станала сутринта за да ми се хареса... Знам, по принцип лесбийките и фригидните жени нямат особено отношение към мъжете. Обикновено имат отрицателно такова. Това е нормално, не се притеснявай. Психо - сексуалните смущения и сексуалните дисфункции са много разпространени в днешно време. Добрата новина е, че са лечими в повечето случаи, но е трудно. Иска интелект и воля. И много пари. Но, не е задължително да се лекуваш. А и едва ли можеш да си го позволиш.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма интелигентна феминистка. Някоя психоаналитичка с объркана сексуалност и високомаструбатни способности е научила феминистките масово да използват нбяколко трика от занаята и в момента, в който им излезеш с нещо разли8чно и блокират както кокошки пред невестулка, защото знаят, че ще ядат здравия бахур и че много ще боли... Вземете си оценете реално способностите и спрете да тормозите хората, защото ще започнете да получавате това, което заслужавате!
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжете на 40 спирали да се бръснат... Виж тинейджърките по училищата - още нямат 20 а вече са като прасета оядени, потят се и миришат на риба! Речника им е като на пристанищни работнички, или от към гарата, от онея ***. Дори тези, които се имат за интелигентни не могат един нормален разговор да проведат без да обидят някого ;))) Виж себе си, например - стара, дебела, бедна сама и с претенции... Единия ден ми вика, че била велика феминистка и хуманистка, а на другия ми иска 500$ за стаж...
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зѝабелязъл съм, че мъжете които не уважават феминистките са изключително интелигентни и им е писнало да ги тормозят някви дребни недоучили нискоинтелектуални същества и напоследък са готови да убиват за да запазат малкото им останали права, отнети им от тази боклучава *** - феминистките. Ако и ти не си го забелязала, препоръчвам ти застраховка живот, защото истината идва за теб. Фактите идват за теб, Все още живеем във фактологичната ера ;))) Никой не прощава вечно. Особено интелигентния мъж.
56
2
 
9
 
! Отговори
До Жена преди 5 години
Не можеш да си представиш какви са изискванията към една жена за да бъде подходяща за водене в Дубай, на Карибите или да и се правят КАКВИТО И ДА БИЛИ подаръци ;)))Сигурен съм, 99.99% от жените, които ТИ лично си виждала, пък дори и в огледалото, не стават за такива процедури. Особено клиторните мастр*уб*ати за нищо не стават. Тях дори на върви в тоалетната на гарата да ги опънеш отзад... А какво говорим да ги заведеш на Хаваите в скъп хотел или ресторант. Само ще ме излагат...
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, те само корейките са бачкащи... Корейците работа не пипват... Айде с тея феминистки изхвърляния, че ми писна. Когато някой мки покаже жена, която да работи и на половината на мен, ще му кажа евала. Още не съм видял и съм сигурен, че ще си отида без да съм видял. Корея е изввестна основнйо с електрониката си. техологичното и инженерно производство. Там жени инженери почти няма.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една жена в цивилизовано общество, каквото е Южна Корея, която не иска да е сексуален обект, е прекалила с феминизма. Бих препоръчал на корейските мъже да отидат до филипините и да си вземат млади, красиви, послушни и семейно ориентирани момичета от там и да оставят корейките с феминистични наклонности да се чивтосват по между си. При първия случай на откраднато дете да се застрелят всичките феминистки и да се свършва феминисткото "страдание", че ми писна.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако никой непроявява интерес, ще трябва да ходат да бачкат....Корейките са най-бачкащите в света, още от училище (редовни часове, занималня, после частни уроци, после доучване, най-много 4 часа сън). Гледай някое филмче за образователната им система. Самоубиват се като японците ако не се справят с тоя ужас, защото иначе няма да си намерят работа.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** с главните букви, нали покрай мачовете последно беше индианец, бе? Хинду-будистка раса няма, и двете са религии, а в Южна Корея най-многобройната религия е християнството.
51
0
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
...и извършителите ще го отнесат много,ама много лошо!
50
2
 
9
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 години
До АзАми мислиш си,защото съдиш по българките и ромките!Бях 2 години по договор в Чеджу,ю.корейски о-в,и мога единствено да ти кажа,че разликата в живота и морала на корейците и нашите е космическа!Нищо общо,съвсем различни същества!Спретнати,усмихнати,позитивни,невероятно младолики и здрави,живеещи нормално хора!Всяко нещо е на мястото си,всичко е изпипано и красиво!Парковете са невероятни,море от цветя!Много може да се каже,но е излишно!Тези снимки са посегателство върху личната им свобода,
49
6
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Bulgarkite,mogat samo da si mechtajat za nivoto na koreikite.
48
5
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
защо все си мисля,че това заснемане става доброволно,със знанието и съгласието на самите жени,и разбира се срещу съответното заплащане?!?!?!Или те протестират за увеличението на заплатите си?!?!?!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 38Чета и разбирам, че си толкова ***, че дори трябва да си приписваш реплики от други, за да им отговориш, проявявайки оригиналност, която не е твоя. Очевидно работата на доковете ще подхожда на теб. Така че сваляй шкембето и почвай))
46
5
 
9
 
! Отговори
grannyfucker преди 5 години
като свикнат ще спрат да протестират