Треньорът на блокираните деца в Тайланд помоли за прошка

В писмо, изпратено от водолази той се обръща към родителите
7 юли 2018 10:15, Петя Славова
9
Треньорът на блокираните деца в Тайланд помоли за прошка
Снимка: БТА

Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера в Тайланд, предаде чрез водолази писмо с молба за прошка до родителите на момчетата, предаде Франс прес.

"Благодаря за цялата духовна подкрепа, моля за прошка всички родители", пише 25-годишният треньор Еккапол Чантавон в писмото, което публикуваха днес спасителите, цитирано от БТА.

От откриването на децата и треньора им в понеделник вечерта са публикувани само два видеоклипа с тях, а опит за инсталиране на телефонен кабел за връзка с тях бе неуспешен.

Още по темата

Днес обаче спасителите публикуваха писма на децата до семействата им, които са първите публични доказателства за живот от вторник.

"Не се тревожете, тате и мамо, станаха две седмици откакто заминах, но ще се върна да ви помагам в магазина", пише Бев, чиито родители имат малка бакалия.

Вчера бивш водолаз от тайландските ВМС загина при операция за доставка на храна на децата. Смъртта му повдига въпроса доколко е възможно безопасно изкарване на децата и треньора им от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

Снощи ръководителят на кризисния щаб Наронгсак Осоттанаком, който е и губернатор на провинция Чианг Рай, заяви, че евакуирането им с водолазни апарати не е подходящо.

Много от децата, които са на възраст от 11 до 16 години, не знаят да плуват и никое не се е занимавало с водолазно гмуркане, което допълнително усложнява спасителната операция.

В момента са нужни 11 часа на опитен водолаз да направи отиване и връщане до мястото, където са децата и треньорът им - шест часа на отиване и пет на връщане с помощта на течението. Маршрутът е дълъг няколко километра с трудни преходи под вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудно ми е каква е тая пещера дълга километри и тоя учител как ще вкара деца там , напомня ми за един случай за едни минъори преди година две , пробиха тунел с тръба и така ги извадиха , мисля че това продължи два месеца
8
6
 
4
 
! Отговори
а ЗАЩО треньорът преди 5 години
ги е ЗАВЕЛ в тази пещера? Това разпространено РАЗВЛЕЧЕНИЕ ли е в ТАЙЛАНД?Ако не- като излезе, дори и всички да са живи, трябва да бъде СЪДЕН, да плати обезщетение на децата- най-малко слухът и зрението им ще са увредени, а може и други органи.Но откъде ще вземе пари 25-годишен ***?
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кошмар! Толкова ли не може да се намери начин да изведат тези деца?! С подводница например?! Две седмици... ужас
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги спасят. От цял свят хора ще намерят , но ще ги спасят.Имаше подобен случай в Чили.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде,ако бяха чужденци да не знаят,че сега е дъждовният сезон и да се напъхат на 4 км навътре в пещерата.Треньорът е местен и много добре е знаел какви дъждове ги чакат и въпреки това ги е набутал в тази дупка.Сега ще им се извинява.
4
27
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Вадете децата,а тоя дивак го оставете вътре !!!
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо тези деца са там? 4 км. навътре в пещера? Не следя случаят, как се стигна до това. Не мога да си представя такава безотговорност. Що за опасно забавление за деца.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1: колко тунела проби че разбираш?
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото решение е властите да пробият тунел до камерата и да ги евакуират през него.