Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?

Обирът е станал буквално като по филмите
8 юли 2018 10:08, Елка Василева
95
Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже с черен "Голф 4" взривиха в събота сутринта банкомат в малък банков клон в пловдивския район "Тракия". Гърмежът, от който са напълно потрошени стъклата на паричния офис, е разбудил половината квартал.

Младо семейство, чийто апартамент има изглед към клона на банката, е видяло как извършителите се измъкват с черен голф четворка, пише "Монитор“. Взривеният банкомат се намира на пазарчето до бившия хлебозавод в район "Тракия".

"Видяхме двама души с черен голф четворка да разбиват банкомата и се обадихме на 112. По това време храним бебето си и затова сме будни. В 4,46 часа ние подадохме сигнала на 112. Отне ни 10-12 секунди да се свържем, но може и някой друг преди нас да се е обадил, а взривът стана в 4,40 часа", каза младата майка Надежда.

Още по темата

Тя и мъжът й Антон наблюдавали черния голф как е паркиран със задната си част към банковия клон и че вътре в колата имало двама мъже. Не успели да забележат дали с автомобила е бил издърпан разбитият банкомат, защото стресът им дошъл в повече.

"Целият блок се разтресе и ние решихме, че някой взривява кола на нашия паркинг. Като на филм беше. Гърмът беше страхотен. Страхотен. Бяхме будни и като гръмна, мъжът ми скочи да види коя кола са взривили. В това време ми каза: "Обират банкомата". Сигурни сме, че обирджиите бяха с черен голф четворка", каза още младата майка.

Обирът е станал буквално като по филмите – за не повече от 2-3 минути. На втората минута от частната охранителна фирма са били на мястото, но от крадците не е имало и следа. От полицията са иззели записи от охранителни камери в района. Взривът е успял да разбие на парчета банкомата и обирджиите е трябвало само да му изпразнят касетите и да отпрашат.

"Дойдох до банкомата да проверя дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чедо, до понеделник. Нито хляб имам, нито картофки. Ама как банкоматът е разбит? Ами пенсията ми?", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския район "Тракия".

Друг пенсионер също още в ранни зори в събота и на свой ред остана шокиран от новината. "Банкоматът си стоеше вътре в коридорчето на банковия клон. В почивни дни клонът е затворен, но прокарваме дебитната карта през едно устройство на вратата и влизаме до банкомата. Сега сигурно ще ни блокират картите до понеделник", се тюхкаше и друг пенсионер.

Според непотвърдена информация обирджиите са успели да отмъкнат над 200 000 лева от разбития банкомат, пише trafficnews. Устройството било пълно с пари, тъй като на 7-мо число всеки месец възрастните хора от квартала теглили оттам пенсиите си."Има взети пари, но как да кажа колко са, преди банката да излезе с официална информация. Имало е сума, голяма е сумата най-вероятно, но не мога да се ангажирам с конкретна цифра", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
То и банките като ти дават лихва 0,1 процента но ако теглиш пари е 7,00 си е чиста кражба
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Терминал 1/2Ем пич, виж ся - те свидетелити са публични, така или иначе. Но собствениците на бизнеса, могат да съдят и ще съдят, за оронване на хафторитет.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Халал да са им, със здраева да си ги харчат момчетата ! Браво !
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
200 000 хахаха , в наше село и 10 000 не зареждат , 3-4 дена в месеца засичаш да има лев - през другото време банкомата е в отпуска
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено,че ще пишат,че са отмъкнали 200 хиляди.....иначе няма как да си оправдаят техните кражби. За 2 минути няма как да се приберат толкова много пари.
79
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей аман от тиквеници на 9-ти се изплащат кеш в пощите по Селата а на 7-ми се превеждат в пощенска банка в Градовете и пенсионерите си ходят до пощенска на банкомата и за комисионна от 15 ст си теглят мижавата пенсия
78
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А ЗАЩО БАНКОМАТА Е ПЪЛЕН СЛЕД КАТО ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА, ЧЕ ПЕНСИИТЕ ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ОТ 9-ТОЧИСЛО Т.Е. ПОНЕДЕЛНИК. КОЙ БАНКЕР Е НАРЕДИЛ ЗАРЕЖДАНЕТО МУ С ОГРОМНА СУМА. НЕЩО НАМИРИСВА.
77
5
 
10
 
! Отговори
Цецо Крадецо преди 5 години
То аз и моят шеф Борисов откраднахме от народа а никой дума не казва...ама сме на власт , смеят ли да кажат . Плус тва сме си ги усвоило законно и легално с обръчи от фирми и много адвокати
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ало МВР ,, проверете Веско от Люлин,,на около 47 г е , рус , дебел и беше в Чикаго дълго време.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София оня ден беше тренировката за този обир...Просто трябва да сложат маркер във всеки банкомат, който да се задейства при обир...
74
0
 
18
 
! Отговори
Терминал 1/2 преди 5 години
Наскоро имаше публикация за заловен менте алкохол в БЕЗИМЕНЕН хотел в Равда с неназован нагъл собственик и 2-та ми коментара с запитване на имената на хотела и собственика му бяха изтрити от ***,а тук имената на бyдалите прецакали се да свидетестват свободно се споменават???ПАРОДИЯ на държава и некадърни драскачи...КАЛПАВ МАТЕРИАЛ
73
3
 
11
 
! Отговори
до педел тюхчев преди 5 години
Пенсионерите казват тюхчев женчо че не могат него ден да си изтеглят парите от банкомата където комисионната е 15 ст а ще трябва да се редят на опашка и то когато биде отворена банката на касата където комисионната е 3лв а хората са на предела на силите си после
72
0
 
12
 
! Отговори
полицай преди 5 години
Бандитите да пуснат някоя хилядарка на бебчето на Антон и да забрави какво е видял.
71
7
 
11
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Ти виж що за баламурници са пенсиите- гръмнали банкомата и къде им била пенсията, щели да им блокират картите???Божееее , амо то толкова "Дързост и красота" и други сериали до това водят .
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе Василев да не би случайно да работиш в дск банка
69
2
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 5 години
На *** сина и е *** и преди любимата ти метра не е било добре за трудноподвижните пенсионери но сега е двойно по зле за тях преди пенсиите ги получаваха на ръка до стотинка сега всичко минава през банка и такси комисионната от нищожната пенсия е в ръцете на лихвари а и ало измамници ги нямаше преди и скъпите хапчета също и на всичко отгоре мутрата иска да махне валутния борд и да въведете еврото имат тогава пак ще върне пенсийте в 90-те а именно 75 евро пенсия а хляба 1.20? амдругото
68
3
 
3
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До ХМВерно-ако в банкоматите имаше толкова много пари,щяха масово да ги гърмят.Не че и сега не им посягат,но щеше да е на друго ниво.
67
21
 
12
 
! Отговори
секс маниака преди 5 години
Живи и здрави да са бандитите! Да си харчат тафеното със здраве! Айде, че съм на работа.
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така са законите в България и при банките в България, че не крадешли... излизаш на червено. Всичко си е подредено до минути. Дошли охранители, майката хранила бебето и видяла , свидетели цял блок.Случая е приключен. Наред е следващия.
65
3
 
10
 
! Отговори
Аман от патреоти преди 5 години
до 65! По време на обира, ако евентуално беше пострадал някой близьк твой приятел или твоя майка баща чичо леля и тнт, хич не ми се вярва че коментара ти ще ше да бьде като сегашния!