Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?

Обирът е станал буквално като по филмите
8 юли 2018 10:08, Елка Василева
95
Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже с черен "Голф 4" взривиха в събота сутринта банкомат в малък банков клон в пловдивския район "Тракия". Гърмежът, от който са напълно потрошени стъклата на паричния офис, е разбудил половината квартал.

Младо семейство, чийто апартамент има изглед към клона на банката, е видяло как извършителите се измъкват с черен голф четворка, пише "Монитор“. Взривеният банкомат се намира на пазарчето до бившия хлебозавод в район "Тракия".

"Видяхме двама души с черен голф четворка да разбиват банкомата и се обадихме на 112. По това време храним бебето си и затова сме будни. В 4,46 часа ние подадохме сигнала на 112. Отне ни 10-12 секунди да се свържем, но може и някой друг преди нас да се е обадил, а взривът стана в 4,40 часа", каза младата майка Надежда.

Още по темата

Тя и мъжът й Антон наблюдавали черния голф как е паркиран със задната си част към банковия клон и че вътре в колата имало двама мъже. Не успели да забележат дали с автомобила е бил издърпан разбитият банкомат, защото стресът им дошъл в повече.

"Целият блок се разтресе и ние решихме, че някой взривява кола на нашия паркинг. Като на филм беше. Гърмът беше страхотен. Страхотен. Бяхме будни и като гръмна, мъжът ми скочи да види коя кола са взривили. В това време ми каза: "Обират банкомата". Сигурни сме, че обирджиите бяха с черен голф четворка", каза още младата майка.

Обирът е станал буквално като по филмите – за не повече от 2-3 минути. На втората минута от частната охранителна фирма са били на мястото, но от крадците не е имало и следа. От полицията са иззели записи от охранителни камери в района. Взривът е успял да разбие на парчета банкомата и обирджиите е трябвало само да му изпразнят касетите и да отпрашат.

"Дойдох до банкомата да проверя дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чедо, до понеделник. Нито хляб имам, нито картофки. Ама как банкоматът е разбит? Ами пенсията ми?", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския район "Тракия".

Друг пенсионер също още в ранни зори в събота и на свой ред остана шокиран от новината. "Банкоматът си стоеше вътре в коридорчето на банковия клон. В почивни дни клонът е затворен, но прокарваме дебитната карта през едно устройство на вратата и влизаме до банкомата. Сега сигурно ще ни блокират картите до понеделник", се тюхкаше и друг пенсионер.

Според непотвърдена информация обирджиите са успели да отмъкнат над 200 000 лева от разбития банкомат, пише trafficnews. Устройството било пълно с пари, тъй като на 7-мо число всеки месец възрастните хора от квартала теглили оттам пенсиите си."Има взети пари, но как да кажа колко са, преди банката да излезе с официална информация. Имало е сума, голяма е сумата най-вероятно, но не мога да се ангажирам с конкретна цифра", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
21
 
! Отговори
недко преди 5 години
Тя и мъжът й Антон наблюдавали черния голф..еее как може да се пише името на човека..този журналист въобще нормален ли е да му пише името...а има много такива статии ,на които на бандитети не им споменават имената,ама на Антон може...дано неги сполети нещо лошо това семеиство
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да влязат в затвора ще избягат, и после *** ги търси.
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са кокошкари.Правят си партия, заграбват със сила властта, ограбват всичко на всички, казвайки, че е "национализация", вкарват в затвора всички, които са против тях, като ги наричат "врагове на народа', и убиват всички неудобни без съд и присъда, като казват, че това е "народен съд".
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе кога хванаха крадците и кога като на Иванчева успяха пред телевизора да ги преброят банкнота по банкнота че са точно 200 000 лв тая мутра що престъпления се извършват еежедневно а него го били хвалели в Европа егати и олигофренията
40
1
 
7
 
! Отговори
Мислете бе преди 5 години
И тук да кажа: банкоматите събират точно 60 000 лв.как са взели 200 000 не знам....ама вие си пишете...
39
2
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Трябват ти очила явно писал съм тези 2 магазина са кауфлан единия и обикновен супер маркет самоуверени тях може да пазаруваш с карта в всички други магазини се пазарува кеш и това зло с банки и банкомати и ало измамници и пр го докара правителството на гроб хер флик и сегашния иска да въвежда еврото при положение че сме на първо място в Европа по корупция а Дания е на първо място Без корупция и не иска да въведете еврото имат си крони
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PONCI 43Пиши на Кирилица бе!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутренско време!Бойковата банда в действие!Синовете и внуците на едновремешните съратници от 90те на Тиквата !
36
0
 
10
 
! Отговори
= преди 5 години
...Двама мъже с черен "Голф 4"...Бе тия да не са ПЕРНИЧАНИ???
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадърни са, имат тoпkи и са изкарали едни 200 бона. Кадърни са!То така ще настъпи анархия и аз ще съм потърпевш!! Точно най-некадърните лентяи, които за нищо не стават посягат на чуждо.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алооооо, писача на статията, напишете фамилията и точния адрес на очевидците, че да не затрият по грешка други хора със същите имена. ***, веднага свали имената на хората от статията. После било имало защита на личните данни и журналистика в България. Има, ама друг път. Дано нищо лошо не сполети въпросното семейство. А срещу въпросния писач на статията прокуратурата да се самосезира и повдигне обвинение за разпространяване на данни и факти по текущо разследване.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия град има само 2 магазина кауфланЕ щом имате два магазина на Кауфланд значи сте голям град! Ние в нашия малък град всичко се плаща с карта! Аптека, телевизия, супермаркет, телефон всичко!
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Халал да им е на момчетата. Кадърни са, имат тoпkи и са изкарали едни 200 бона. Банката да не би да е откраднала по-малко!?
31
0
 
27
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Всяка банка решава с колко да бъдат заредени числящите им се банкомати. Сумите варират от 60000 до 260000лв при четири касетните банкомати.Във този банкомат е възможно да е имало до 260000лв, но реално от него е теглено и сумата е била малко над 200000 Но това във случая е важно за самата банка а за хората е важен един друг въпрос-Защо се споменават имена на свидетели и подробно се описват действията им при възникналата ситуация?! Има ли сила, която да постави устатите репортери на мястото им?!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашия град има само 2 магазина кауфлан и един супер навсякъде другаде се плаща кеш и пенсионерите си ходят до най близкия супер а той е малък и се пазарува кеш и в аптеката с рецептурните книжки също си взимат хапчетата кеш а пенсионерите са трудно подвижни проклетата мутра им докара това зло да са зависими от банки такси и банкомати и ало измамници
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както пише 200х. Така може 300х. На банка не мярвам. Може и празен да е гръмнат .
28
0
 
11
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
Zaplata na Bankovi Direktori....mehdu 250000 lv i 350000lv! ...Tova sa vashite pari, koito te razdavat na vashi sugrahdani...sreshtu lihvi i taxi! Realno vie nishto ne pechelite....no te pechelyat ot vashite pari! ....Ne drujte pari v Banki.....Ne pozvokyavayte da grabyat drugite s vashiya trud!...Bankovata sistema e izmamna! Parazitirashta sistema!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо трябва да теглят от банкомат, като може да плащат с картата, хем без лихви?
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дойдох до банкомата да проверя дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чедо, до понеделник. Нито хляб имам, нито картофки. Ама как банкоматът е разбит? Ами пенсията ми?", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския район "Тракия".ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионерите могат да си теглят пенсиите не от банкомат, а направо на гише, но там пък искат по 2 лв. на теглене за ради такса "обслужване".