Хърватия не спа цяла нощ след триумфа над Русия

Хиляди празнуваха до малките часове в столицата Загреб
133

Снимка: Reuters

Отборът на Хърватия стана последният полуфиналист на Световното първенство по футбол. Снощи "шахматистите" надделяха над домакините от Русия след  2:2 в продълженията и изпълнение на дузпи.

Още по темата
Редовното време завърши при 1:1, а в продълженията двата отбора си вкараха по още един гол. При дузпите обаче хърватите показаха по-здрави нерви и след 4:3 ще играят на полуфиналите.

Успехът на Лука Модрич, Иван Ракитич и компания върна спомените на хърватите за златната за страната 1998 година, когато отборът стана трети в света на първенството във Франция. Тогава хърватите отстъпиха на полуфинала от бъдещият световен шампион Франция с 1:2, а в последствие спечелиха мача за третото място.

Сега обаче цяла Хърватия мечтае за още по-голям успех. След снощната драматична победа над Русия хиляди хървати излязоха по улиците на столицата Загреб, за да отпразнуват класирането сред най-добрите 4 в света. Кадри от празненствата в Хърватия вижте в следващата ни галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
6
 
! Отговори
Слава Україні! преди 5 години
Героям Слава братi Хрватска
107
6
 
9
 
! Отговори
Домагой Вида преди 5 години
Слава Украини!
106
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антируските платени *** и малкото такива заблудени - не видяхте ли как русите и хърватите играха джентълменски феър плей а не уговорените мачове като Англия-Дания. Сега на Англия съдията и е надеждата. Сигурно ще им сложат някой джендер.
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОЛУФИНАЛЪТ Е ХЪРВАТИЯ - ЕТИОПИЯ. Африка е с трима представители на полуфиналите а Европа - само Хърватия ще я отсрамва. Другият полуфинал и Мароко - Северен Судан.
104
8
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРОСЛОВЕНИН преди 5 години
Славянски братски отбор е на полуфинал. Да бие Наглия и после на финала нищо не се знае, оле, оле, Хрватска светски првак!!!!!!! Русия е на четвъртфинал а Германия Со ро со идна - ЧЕТВЪРТА В ГРУПАТА!!!
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Придурки, СССР сделал из вас нормальную страну, а вам была промишленост, спорт (гимнастика, тяжелая атлетика и т.н.). Сега ничто няма. Все просрали. Вы - независимые, от вас ничего не зависит!
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И к'ва стана тя? Вътрешно първенство на НАТО!
101
4
 
11
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Що триете ве? Хърватите са пичове, а модито е пасивен путинофил!
100
3
 
9
 
! Отговори
Грешката е на Жужу преди 5 години
Да беше издал декрет за национализация на 11 бразилци вместо само един Можеше и да добутат полуфинал
99
12
 
2
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Като сме такива всезнайковци защо не направиме и ние едно световно един голям стадион нямаме всичко което го има е от преди демокрацията
98
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно супер проведено световно първенство,въпреки черния пиар проведен от ***.Руския отбор не е от световна класа,но имаха много хубави моменти и играха много мъжки.Само се чудя на тези които пишат глупости за Русия,те помислиха ли какво преставляваме ние,за да даваме мнение за другите???
97
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологВъзможно е да е уговорен мача..Даже твърде вероятно.Руснаците са бедни о продажни, така че...
96
9
 
9
 
! Отговори
Хърватин преди 5 години
Заслужават хърватите,имат играчи и играят добър футбол,за разлика от руснаците,които играха грозно и само рушаха играта! Рашките като цяло най-добре им се отдава да рушат! Дано русофилите-предатели преживеят отпадането!
95
6
 
6
 
! Отговори
Россия отзад преди 5 години
До Россия напредНаистина в пуфовете на Европа рускините са малко...За тая дейност се изискват поне елементарни хигиенни навици...
94
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се, че лосионпиещите агресори отпаднаха от световното.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре играха руснаците !Мача беше на кантар !Много-добри моменти изживях на моменти инфарктни ситуации 10 от 10 ! Нервите не издържаха на първото момче което би дуспата!Нищо и това е голям напредък за руснаците !Добро шоу !Успех на Хърватския отбор чакаме по-добра игра от тях !
92
10
 
10
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Русия е посредствен отбор.видия се как ги прегази уругвай.крепяха ги на допинг и съдии
91
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я не ми слагайта минуси , русофили с промити мозъчета .Аке не бяха американците 1945 г да спрат руските пълчища в Берлин , онея щчха да прегазят и каквото беше останало от западна европа. И сега нямаше да има BMW, Audi, Airbus и тнт .
90
19
 
10
 
! Отговори
до 97-мия преди 5 години
:) Рейгън не само им накриви капата , но им нарита и за-д-н-и--ц-ите , ... яко ! :)Им пак ще им бъдат наритани , на сибирските крепостни селяни .
89
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия ке пребъде! Амин!