Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция

Сред тях са и много учители и университетски преподаватели
8 юли 2018 13:48, Елка Василева
151
Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция
Снимка: архив, Reuters

Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с декрет-закон, публикуван в "Държавен вестник" днес, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Половината от освободените са от редиците на силите за реда, но има и много учители и университетски преподаватели, уточни АФП.

Общо 18 632 души, от които над 9000 служители от полицията и 6000 от армията, видяха имената си в декрета, представен от медиите като последния преди вероятната отмяна на извънредното положение в понеделник.

Близо 1000 служители на министерството на правосъдието и 650 на министерството на образованието също бяха уволнени.

Този декрет-закон е представян като последния, обявяван по време на извънредното положение, въведено в Турция след неуспешния опит за преврат през юли 2016 година и оттогава удължавано непрекъснато, пише БТА.

Турските медии твърдят, че извънредното положение ще бъде отменено в понеделник, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган положи клетва. Той бе преизбран за държавен глава на 24 юни, а отмяната на извънредното положение бе едно от предизборните му обещания, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
10
 
27
 
! Отговори
True преди 5 години
Няма такова неграмотно и задръстено стадо,като турците.За половин година заплатите им станаха средно 500 лева,скоро ще работят за 50 на месец.По цял ден киснат из вестниците да обясняват,колко са велики,а никой не си хвърля българския паспорт.Гиди гьотверени мазни,ориенталски....
102
7
 
5
 
! Отговори
levski преди 5 години
predi erdo turziya bese zle i slaba opoziziyata upravlyavase turziya imaşe mnogo zabrani lo loşi ot kumunistite kemalisti nyakakva ideologiya luda rabota samo da izgubyat izborite vednaga armiyata se namesvase demek pazi svetska ta republika sadiyi prokurori vsicki beha ot kemalistite smisal 30 na sto jiveyaha kato beyove ostanaloto jiv ziyan nema putista nema bolnizi nema obrazovaniye kolkoto po glup tolkova po lesen sega vece naroda vidya za kvo stava vapros
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ROMИ въпреки това те хранят.............................
100
2
 
7
 
! Отговори
нн преди 5 години
Неясно защо? Уволнени, защо? Много хора, кой ще ги замести?
99
14
 
8
 
! Отговори
987987 преди 5 години
Християнската история е равна на световни и кръстоносни войни.
98
5
 
19
 
! Отговори
ROM преди 5 години
В България даже и Българите не са щастливи.
97
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Муслиманите са още в каменната ера
96
8
 
10
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Щом кеферетата плачат, аз съм за Ердоган
95
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
18 000 са малко. Трябва още 100 000 да уволни и да вкара в затвора. Иначе резила няма да е пълен. :)Разбира се че е диктатор . Някой питаше одеве. И за какви Аспарухово турци иде реч, като днес т.нар. Турция се управлява от грузинец ?
94
10
 
24
 
! Отговори
Левски преди 5 години
Българи, присъединете се към здравната и пенсионна система на Турция! Проблемите ще свършат.
93
29
 
13
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
До www1. Не знам точния отговор, но Ердоан не е революционер, а е политик. Ще рече, не може за една нощ да премахне култа към алкохолизирания юдейски педофил Мустафа Кемал. Но с времето и това ще стане.2. Не те знам на колко си години, но аз си спомням много добре годините със годишна инфлация от 120% и 1 долар за 1,800,000 турски лири! 3. Да, и то много по-добре, отколкото трябва. И тази година беше последната в мизерния живот на българина, когато сит и обут.
92
26
 
19
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
До Шахин Кокулу ЧингенеИ как стигна до този гениален извод, че Ердоан е дикататор?!?Храниш много злоба срещу турците, но забравяш, че днешните българи сте само една много боклучава каша между Аспаруховите турци и македонците.
91
0
 
12
 
! Отговори
www преди 5 години
До Св. Ястреб Ефенди1. Много често виждам снимки на Кемал Мустафа - Ататюрк около Ердоган, в кабинетите му, в кабинетите на подчинените му. Дали е случайно или пък лицемерно?2. За първи път от много години насам имаме срив на лирата, на турските капиталови позиции и на... стандарта на живот в големите градове. Дали пък това не се дължи на честите уволнявания? 3. Във връзка с точка 2 - спомняте ли си непосредствено след "голямата екскурзия" режима на тока и неприбраната реколта в НРБ?
90
17
 
7
 
! Отговори
Шахин Кокулу Чингене преди 5 години
Дано ПКК и ФЕТО свалят диктатора Ердоган от власт!
89
7
 
30
 
! Отговори
д преди 5 години
да можеше и България да се освободи от безполезните кияци смучещи от държавния бюджет ...БРАВО ЕРДОГАН, дано някой ден и България се сдобие с неякой който мисли за народа а не за юдо-масоните и за новозамогналите се крадци и мошенници наречени "бизнесмени"
88
21
 
17
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
Както казва една турска поговорка - Да бе мирно седяло, не би се уволняло! За първи път в историята си турската държава прави сериозни опити да изчисти структурите си от чужди елементи, инфилтрирали държавната структура на империята от началото на 19 век, и върху тази структура масонът и крипто-евреинът Мустафа Кемал основа "модерната" турска държава - великан, контролиран от чужди сили! Следващата стъпка ще е да се сложи край на култа към личността на дюнмето Мустафа Кемал. Скоро, иншаллах!
87
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демокрация по турски.
86
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СУЛТАН ЕРДОГАН - *** НА СОРОС
85
23
 
14
 
! Отговори
Братя преди 5 години
Хахах нека им! Всичко се връща. Сега ще им се върне всичко за 500те години робство!! Не извинявайте, те първа ще им се връща...
84
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Ердоган продължи да е срещу САЩ--- e nyama po golyam vits ot tova dokato sme v nato nyama kak da sme protiv usa za sijalenie tova si go nabiyte v glavite dokato si v nato si sluga na usa