Заплашва ли срещата Тръмп-Путин сигурността на Европа?

В НАТО притеснени от евентуални преговори между двамата президенти
184
Заплашва ли срещата Тръмп-Путин сигурността на Европа?
Снимка: Reuters

Организаторите на срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел изразяват сериозни опасения, че руско-американските разговори след нея в Хелзинки може да се отразят неблагоприятно на европейската сигурност, пише британският "Сънди телеграф".

Още по темата
Според изданието, високопоставени източници, участващи в подготовката на срещата на върха на пакта, са обезпокоени, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще започне преговори с руския си колега Владимир Путин "за прекрояване на ландшафта на сигурността в Европа". Това би могло да стане, ако лидерите на страните от НАТО "откажат да удовлетворят исканията на Тръмп" да бъдат увеличени разходите за отбрана в съответствие с изискванията на пакта.

Военни и дипломатически източници изказват "опасения от възможно предложение", с което Тръмп може да излезе пред Путин на срещата на върха в Хелзинки на 16 юли.

Въз основа на тази информация вестникът посочва, че "Доланд Тръмп може да заплаши да изтегли военнослужещите на САЩ от Украйна и да се откаже от американското участие в съвместни учения на НАТО, ако Великобритания и другите европейски страни не съумеят да поемат задълженията си за увеличаване на разходите за отбрана".

Изданието отбелязва, че засега Обединеното кралство е една от едва петте страни в НАТО, чиято бюджетна политика отговоря на изискването на пакта 2 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) да се отделят за нуждите на отбраната.

В същото време Испания, както и Белгия дават за тази сфера едва 0,9 процента, а Германия - 1,2 процента от БВП, отчита БТА.

Вестникът посочва, че САЩ имат военно присъствие - от военнослужещи до авиация - в Украйна, Полша, Германия, Литва, Латвия и Естония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми пука нито за Русия, нито за САЩ.САЩ са първа световна икономика обаче.Това само промитите русофилски мозъци още не могат да го схванат.А най - смешнното е, че русофилите псуват като колхозни каруцари, и не могат да разберат, че нито Путин , нито Тръмп биха се изхрачили върху тях
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си руски агент и тръгнеш на война срещу пртньорите си
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплашва!!!??? А вчера какво заглавие имаше тук - ,,България и Борисов с големи надежди за срещата Путин Тръмп" /копирано от вас/? Хайде, изяснете се на кой Бог се кръстите!
54
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Да не забравяме в кой вестник е отпечатана статията: британският "Сънди телеграф". За Великобритания най-лошият възможен сценарий е подобряването на отношенията на САЩ с Русия. Ако това стане, тежестта на Великобритания в международната политика ще тръгне надолу. За британците е най-изгодно САЩ и Русия да са в постоянен конфликт - тогава те ще са в позицията на необходимият "най-близък съюзник". Все ще спечелят нещо.
53
8
 
6
 
! Отговори
дрън дрън преди 5 години
Какъв интерес имат САЩ да се откажат от Европа и да се забутат във тясна връзка с Русия ?! Европа , особено западна Европа е много ценен търговски партньор на САЩ , а с Русия просто няма какво да търгуват , какво ще им продават на гладните руснаци , американски скъпи автомобили или какво ?!
52
1
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
С лидери като баба Меркел ханъм, пияндето Юнкер, бабоебът с меката китка МакАрон и техния верен паж нашенския парапитек Тиквун Европа е заплаха сама за себе си.Те я съсипаха и продължават да я съсипват, а приписват тези заслуги на Путин и Тръмп.Факт !
51
18
 
5
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
До колкото не ме лъже паметта и другото джудже Ким само до преди няколко месеца заплашваше САЩ с тотално унищожение:)) Не в миналия век бре, само преди три месеца! А ся ко?!??! Стойка "партер" и мнооооооооооооооооооого от фелациото, че белким го оставят жив:) Да не говорим, че прословутите му ядрени оръжия скоро сам ще си ги унищожи под строгите погледи на едни лоши чичковци. Следва повторение с едно друго джудже.........................
50
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жужето ще получи наставления от шефа на света.
49
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При комунизма нямаше не само банани и тоалетна хартия. Нямаше също и свестни дрехи и битова техника. Рубините тежаха по 65 кг. Сега гледаме LED-та и караме западни коли. Лошата Америка не беше измислила още смартфона...
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решава се съдбата на Украйна и Сирия. Украйна ще се дели по братски, а Сирия ще се обединява под управлението на Асад. Това са двете решения на срещата.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е руски агент под прикритие. Ако предаде Майка Русия, ще има старичок и изветреличок.
46
0
 
10
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Сигурността на Европа зависи от нашите лидери, а тях ги знаем...
45
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До славянинСлавянино, колко *** ние булгарите тук да ти обясняваме че всяка държава-бензиностанция може да спретне лъскаво домакинство, ама народа им си бърше задни ите с вестник.
44
1
 
16
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Всъщност Путин и Тръмп (по-точно силите,стоящи зад него) най-вероятно ще започнат обсъждането на най-важното събитие за последните 2 века.Управляемото и планомерно фалиране на САЩ.Защото истинските власт-имащи по света знаят,че това е най-добрия начин да се случи неизбежното.
43
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До БългаринИмаш свобода, имаш избор, това малко ли е???Ако искаш и наготово да ти дадат едно куфарче с пари и да плякаш пръсти на Хаваите???Когато си *** и невеж, свободата и избора няма да ти е плюс, а ще бъде тежко бреме!!!За какви банани и тоалетна хартия става въпрос???Агент Трейси Мърф!ЦРУ!!!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм спокоен относно срещата. Какво и да стане- били сме и в двата лагера, така че все тая какво ще се случи със сигурността. :D
41
3
 
8
 
! Отговори
причина-следствие преди 5 години
И какво чудно има в тая среща ??? След като Путин назначи Тръмп на поста , съвсем естествено е да очакваме, Тръмп да има работна среща с шефа си и да му се отчете какво е свършил и какво още трябва да свърши .
40
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
нищо не заплашва тази среща защото е протоколна и нищо няма да излезетрьмп ще продава орьжие ще загражда русия отвсякьде и ще си прави снимки с путинсамо дето не е познал кои ще седи срещу него ам дипломация е гола вода простотияотвсякьде така че журналистите ще пишат разни фантазии и нищо няма да излезекакто с кимчо историята
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джумерика е закъсала с парите, поради което логично реват за повече вноски в НАТО. Естествено никой не е толкова луд да хвърля толкова пари на вятъра, затова план Б- докъде да се изтегли НАТО.
38
7
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Какво казва Тръмп на дипломатичен език!!!Ние водим войните, нашите войници загиват, ние даваме парите , а от статуквото на Нов Световен Ред са облагодетелствани и европейските страни, които не се правят излишни разходи и ъехните икономика са по ефективни оъ американската, защото не правят харчове за отбрана!!!Напълно прав е Тръмп, или ставате солидарни и в пасивите , или всеки сам да се спасява!Меркел клекна пред Тръмп, защото и тя знае че Германия само усвоява плюсове!Америка е велика!ЦРУ!