Заплашва ли срещата Тръмп-Путин сигурността на Европа?

В НАТО притеснени от евентуални преговори между двамата президенти
184
Заплашва ли срещата Тръмп-Путин сигурността на Европа?
Снимка: Reuters

Организаторите на срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел изразяват сериозни опасения, че руско-американските разговори след нея в Хелзинки може да се отразят неблагоприятно на европейската сигурност, пише британският "Сънди телеграф".

Още по темата
Според изданието, високопоставени източници, участващи в подготовката на срещата на върха на пакта, са обезпокоени, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще започне преговори с руския си колега Владимир Путин "за прекрояване на ландшафта на сигурността в Европа". Това би могло да стане, ако лидерите на страните от НАТО "откажат да удовлетворят исканията на Тръмп" да бъдат увеличени разходите за отбрана в съответствие с изискванията на пакта.

Военни и дипломатически източници изказват "опасения от възможно предложение", с което Тръмп може да излезе пред Путин на срещата на върха в Хелзинки на 16 юли.

Въз основа на тази информация вестникът посочва, че "Доланд Тръмп може да заплаши да изтегли военнослужещите на САЩ от Украйна и да се откаже от американското участие в съвместни учения на НАТО, ако Великобритания и другите европейски страни не съумеят да поемат задълженията си за увеличаване на разходите за отбрана".

Изданието отбелязва, че засега Обединеното кралство е една от едва петте страни в НАТО, чиято бюджетна политика отговоря на изискването на пакта 2 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) да се отделят за нуждите на отбраната.

В същото време Испания, както и Белгия дават за тази сфера едва 0,9 процента, а Германия - 1,2 процента от БВП, отчита БТА.

Вестникът посочва, че САЩ имат военно присъствие - от военнослужещи до авиация - в Украйна, Полша, Германия, Литва, Латвия и Естония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"НАТО - Кошмарът на кремълската клика !"Така е- в Кремъл сънуват кошмара, че НАТО се е превърнало във военна организация. После се събуждат и виждат изтупаните костюмчета и се сещат, че всъщност НАТО е политическа говорилня.
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е пич, най-великият президент на САЩ, който ще сключи вечен мир с Вовата ,напук на Соросидите. Путин и Тръмп ще сритат недоносчето през топките ще им налагат санкции и търговски войни, смеееех.
15
5
 
13
 
! Отговори
цирк преди 5 години
До ХърватияКакво разгромихте играхте като баби и добре че доспите ви спасиха,усташи глупави...
14
28
 
5
 
! Отговори
Русия в изолация преди 5 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
13
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Ванга е предрекла, че когато двама Тръмп и Путин се срещнат, Русия ще залезе, а живите руснаци ще завиждат на мъртвите!
12
4
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Тръмп е най-големият рекетьор, не забравяте, че той е бил в хазартния бизнес!Това което иска от ЕС си е чист рекет , казано на дипломатичен език давайте повече пари за отбрана, за да могат американските корпорации да усвояват трилиони долари от поръчки и договори!Агент Ники Барнаби!ЦРУ!!!
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е империята на злото Юнкер е антихриста.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ харчи милиарди долари за да пази ЕС от нашествие, Меркел пусна Троянския кон вътре в ЕС. САЩ за какво да харчат трилиони за отбрана Меркел да се пази сама с гей-паради
9
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО - Кошмарът на кремълската клика !
8
3
 
36
 
! Отговори
лудост преди 5 години
Откога срещите и диалога между държавите е опасен?НАТО са *** и ги е страх хилядите чиновници да не останат гладни.
7
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Империята на злото, задунайският к3неф русия трябва да се заличи от лицето на земята час по-скоро!Радиация, мизерия, недоимък, алкохолизъм, проституция, морален падеж - всичко това в пропадаща русия!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сикаме НАТО искаме мир, искаме алианс Русия САЩ и те да ни пазят от дeбилите от ЕС.
5
5
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Не мога да разбера защо европейските държави , които нямат колонии и нямат териториални претенции и не обсебват територии и източват ресурси като Гермнаия, да дават повече пари за военен бюджет и отбрана!Ами тя Германия с качество превзема света и пазарите!Сега Велика Германия пак трябва да спасява и субсидира САЩ и да налива пари за отбрана, след като нито има колонии, нито източва ресурси, няма бази никъде по света!Тежко ли е бремето да бъдеш световен лидер и полицай?Агент Итън Вонг!ЦРУ!!!
4
4
 
28
 
! Отговори
факт преди 5 години
За НАТО всеки диалог и мир са вредни те се хранят от лъжите,напрежението,смъртта и войните ....
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е заплаха за срещата Путин-Тръмп триполовите не искат тази среща да се състои.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"САЩ имат военно присъствие - от военнослужещи до авиация - в Украйна, Полша, Германия, Литва, Латвия и Естония.".Ето едно доказателство, че на сащ не бива да се вярва - навсякъде носят война , тероризъм , бедност и мизерия !
1
3
 
35
 
! Отговори
САЩ СА АГРЕСОРИ преди 5 години
САЩ ЗАПЛАШВА ЦЕЛИЯТ СВЯТ САЩ СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО СЪЗДАДЕНО НЯКОГА