Ердоган с клетва за втори мандат и неограничена власт

Турция премина от парламентарно към президентско управление
Обновена: 9 юли 2018 18:13 | 9 юли 2018 17:42, Анисия Иванова
80

Снимка: БТА

Президентът на Турция Реджеп Ердоган положи клетва за своя втори мандат като президент на страната. Този път той ще притежава власт, каквато нито един турски лидер не е притежавал от десетилетия.

Ердоган положи клетва в парламента в 16.43 часа днес, с което Турция официално премина от парламентарна към президентска система на управление, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

С встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на церемония днес в турската столица Анкара, в страната влиза в сила нова система на управление, при която изпълнителната власт е поставена в ръцете на президента.

Ердоган бе преизбран на изборите на 24 юни с над 52 процента и получи мандат да управлява страната през следващите пет години.

След полагането на клетва Ердоган ще посети мавзолея на основателя на Република Турция Мустафа Кемал Ататюрк. По-късно в президентския дворец Бештепе ще се състои церемония по случай официалното встъпване в длъжност на Ердоган.

На церемонията ше присъстват лидери и представители от 50 държави, както и над три хиляди представители на политическите, деловите, спортните и артистичните среди, посочва в."Сабах". Сред тях се очаква да е и българският президент Румен Радев.

В 21.30 часа се очаква Ердоган да обяви състава на новия кабинет, отбелязва телевизия НТВ. Първото заседание на кабинета ще бъде в петък. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция не е никва сила. Ако е мериш с балканските държави Да. Но иначе е на около няколко минути от пълна капитулация ...Докато падне бомбата нали. Отдавна никой не се бие с ятагани ..Има ядрени заряди.Лошото е че Турция трябва да е вън от Нато иначе Нато неможе да се намеси в конфликт между съюзници в организацията.
48
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Няма неограничени неща на тоя свят !
47
14
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости , пожелайте на добър час на Великия Султан, защото не се знае ,дали утре той няма да бъде вашия защитник и благодетел???Агент Оуен Патерсън!ЦРУ!!!
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пискюлите са в каменната ера
45
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Св. Ястреб ЕфендиСпоред мен, няма да имате време, да обърнете внимание на Балканите, защото от изток имате много коварни врагове, които се финансират от най-добрите ви приятели и съюзници!!!Много гадно нали???Агент Фил Грейнджър!ЦРУ!!!
44
15
 
3
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
Раята в румелийския вилайет нещо много се разлигави в последно време! Май скоро ще заиграят пак тежките османлийски шамари! Само казвам!
43
9
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни прости, само си представете транзитния поток от 2 000 000 турски автомобила, и 5000 000 турци,който ще мине през българска територия, ако всеки се из.за.ка ще задръстят канализациите на българска територия, и ако в същия момент падне проливен дъжд, ще плувате в л.ай.на!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
42
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХАХАХАХАХАХАХАХ КАК *** ЮРОДИВИТЕ
41
6
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Летеца с 50 лупинга , който си глътна езика пред руския патриарх, вече говори, че трябва да уважаваме избора на турския народ, за смяната на управлението от парламентарна в президентска република, като очаква и той да уважава избора на българския народ!!!Нали в Турция беше диктатура, засвирихте ли на рязана каба зорна на Великия Султан!!!Агент Алвин Бойл!ЦРУ!!!
40
11
 
7
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Той българинът ще пукне от завист, дори някои тук туркомразци сигурно не могат да спят от завист и злоба! Българинът винаги е бил роб и вече абсолютно се убедих че му харесва да бъде роб и глупав, и не приемащ истината. Сигурно повечето коментиращи тук са пенсионери, то младежи в Бг не останаха вече! По-добре да ни превземат други държави ще сме по-добре отколкото сега в ***
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРЦИЯ ОТВОРИ ХАЛКАТА НА ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първото което направи Ердоган след като спечели е, че от вчера лечението на всички онкологични заболявания е абсолютно безплатно във държавните болници. Включително трансплантация на костен мозък. Няма да се плаща нито лира каза той нито за престоя нито за лечението. Лошото е че нафтата се качи от 6 на 7 лири за литър.
37
2
 
2
 
! Отговори
Интелектуалец преди 5 години
Турция е голяма държава но и България е регионален лидер под мъдрото ръководство на Генерал Борисов. Евро шефството както обединителната ни роля на тема Западни Балкани не е за подценяване.
36
7
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Такива *** като теб и останали, си нямат и напредстава какво е Шериат! Това че ви промиват мозъците, че Саудитска Арабия се управлява с Шериат и жените нямат никакви права си е Бай Ганьовска наивност!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо следва светлия пример на сибирското императорче путинчо :))
34
5
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Българите трябва да се учим от турците, колкото и да не ви се иска, трябва да признаем успехите на турската държава!!!Какво лошо има в това, че хората си гледат интереса и не искат да бъдат ц.ървули като нас, всеки да ги мачка???Истината е жестока, а когато сте селяни прости и не приемате, ще страдате много!!!Агент Рой Макрой!ЦРУ!!!
33
3
 
0
 
! Отговори
Bayazit преди 5 години
До Анонимен2,2 triliona
32
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До АнонименГермания строи Северен поток 2, но не си е продала тръбите на руснаците!!!А точно това искаха руснаците, участъка на българска територия , където ще се доставя газа да бъде руски!!!Нали има някаква съществена разлика според вас селяни прости???Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
31
6
 
7
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Ердоган, е добър за своя народ и държава. Това не ни изнася, но то си наш проблем, че позволихме 25 години да ни грабят и разгонват от татковината ни.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия строи Северен поток 2, а някои верни васали на Америка ще купуват руска газ от Турция по цени които определя Ердоган плюс надценка за транзита.