Ярослав Качински: ЕК няма да сломи полската воля!

Качински хвали премиера на страната за усилията му
9 юли 2018 21:20,
6
Ярослав Качински: ЕК няма да сломи полската воля!
Снимка: архив Reuters

"Европейската комисия няма да сломи волята на полския народ" да завърши реформата в съдебната система, казва лидерът на управляващата в Полша партия "Право и справедливост" (ПиС) в интервю, публикувано днес и цитирано от Асошиейтед прес.

Пред проправителствения седмичник "Шечи" (Мрежи) Ярослав Качински, който не заема правителствен пост, но е смятан за реалния носител на властта, казва, че ситуацията е "или, или".

"Ако не бъде реформирано съдопроизводството, другите реформи ще имат малко значение, защото рано или късно ще бъдат отречени, отменени от съдилищата, които имаме", твърди той.

Още по темата

Европейската комисия критикува правителството на ПиС, че промените в съдебната система нарушават демократичните стандарти на ЕС и подкопават върховенството на закона, припомня агенцията.

Доскоро 69-годишният Качински бе в болница и в продължение на седмици бе извън полезрението на обществото. В интервюто той обяснява, че имал "опасна" бактериална инфекция на коляното.

Полският интернет портал wirtualnapolska.pl цитира откъс от интервюто, в който Качински хвали премиера Матеуш Моравецки, че е "влязъл в огъня и се е справил добре".

По думите на лидера на ПиС Моравецки "е много работоспособен и притежава невероятна физическа издръжливост" и ако не се случи нещо изключително непредвидено, той ще оглавява правителството до следващите парламентарни избори.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Само дето нещата в ЕС се развиват в полза на Полша и Унгария.Скоро либеразите на сорроша ще бъдат изметени. Та и медиите тогава ще станат по-нормални, като цицката пресъхне. А и такива като теб ще си загубят допълнителните доходи.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай ги Качински, мачкай тези третополови брюкселски б,оклуци.
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Червените комунистически бонзи не искат да си загубят топлото място!