Лаура Кьовеши – аут от румънската антикорупционна прокуратура

Румънският президент подписа указ за освобождаването й
9 юли 2018 12:53,
23
Лаура Кьовеши – аут от румънската антикорупционна прокуратура
Снимка: архив Reuters

Държавният глава на Румъния Клаус Йоханис подписа указ за освобождаването от длъжност на ръководителя на Антикорупционната прокуратура Лаура Кьовеши, предава AFP.

Съответното решение Йоханис обяви след седмици на напрежение с управляващото лято мнозинство, което по-късно в понеделник трябва да гласува за стартирането на процедура за импийчмънт на дясноцентристкия президент, пише "Фокус".

Още по темата

От редакцията припомнят, че миналия месец Конституционният съд на Румъния издаде решение, с което задължи Йоханис да освободи прокурора.

"В държава, подчинена на върховенството на закона, решенията на Конституционния съд трябва да бъдат зачитани. Румънският президент подписа днес указа за уволнението на Лаура Кодрута Кьовеши", обяви в изявление говорителят на Йоханис.

Румънските социалдемократи инициираха серия от реформи в съдебната система, които срещнаха яростната критика на западните демокрации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
6
 
! Отговори
късно се усетиха преди 5 години
Всичко беше една пар лама... ...за да могат Сорос и ЦРУ да мачкат неудобните и да прокарват ционистката геополитика!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ей домнуле 14 16Е да...........ама ние и това не можем, да излезем на улиците! Всеки си се чеше поотделно и се спасява САМ! НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ ЕДНА НАЦИЯ - може би само при Освобождението си от турско и при Съединението! При всичко останало - едни се жертват, другите гледат отстрани или още по-лошо - пречат!!!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой е крив и прав и кой кого, но е видно, че при комшиите се води борба със зъби и нокти.
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите и мафията победиха да им е честито на румънците.След две години максимум ще фалират, а тези които свалиха Кьофеши ще избягат с откраднатото! А народът ще духа супата!Комунистите за пореден път доказаха колко са нагли и незачитащи справедливостта и народа си. Стотици хиляди протестираха в продължение на половин година и на тях не им пука.
18
20
 
7
 
! Отговори
еееее преди 5 години
ПОбеди ЗАКОНЪТ а не някаква мафия. Самата Кьовеши компрометира борбата с корупцията, а не е нейно знаме. Тя показа, че не може да се бори с корупцията, не я разбира и не я контролира, а обратно използва съдебни механизми за политически атаки.
17
8
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
"Леви мошеници" пишеш? Съглсен съм. Какво предлагаш? Аз мога да напиша повече за "десните мошеници" и по точно за ляво демократично, фашистко плуралистично представящите се диктаторски европартийки в евродемократичните структури. Европа критикувала. Дрън-дрън та пляс.
16
18
 
10
 
! Отговори
Ей домнуле 14 преди 5 години
Румънците никога не са имали светлина в тунела.Създаваха я медиите-наши и ваши,а народа излизаше на площадите.
15
9
 
8
 
! Отговори
КЪДЕ СТЕ БРЯ преди 5 години
ЕВРОСТРУКТУРИ, ПРАВОЗАЩИТНИЦИ И ВСЕКАКВА "ЦИВИЛИЗОВАНА" АЛЧНА, ДОЛНА, ЦЕННОСТНА ПАСМИНА. ЕДНА НАДЕЖДА ИМАХА РУМЪНЦИТЕ И НЕЯ УНИЩОЖИХТЕ. ПРАВИ СА ВСИЧКИ, КОИТО ВИ ДЪРЖАТ НАСТРАНА ЕВРОПЕЙСКИ ВЪШКИ. ВАШАТА М... С....,
14
0
 
38
 
! Отговори
kkk преди 5 години
Е румънците поне за известно време имаха светлина в тунела,а ни имаме Цацаров!
13
1
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Да,така е,но откъде да знаеш този със сопата, колко е корумпиран.Идеалната личност я има само в приказките или ,,справедливите"второразредни филми.От както свят светува е имало и ще има корупция,важното е да има ОБЩЕСТВО в което тя да вирее колкото е възможно по-малко..А я се огледай,кой и кои да са тези със сопата?????
12
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТова е демокрацията в Европа днес.---------------Не, това е социалдемокрацията навсякъде.Леви мошеници.
11
2
 
6
 
! Отговори
Момчетата Нику и преди 5 години
Тошко си отидоха ама виждате ли колко плодовити са били? Поколението им изживява ЗЛАТЕН, ЕВРОАЛЪШВЕРИШКИ ВЕК. Докато вие скачахте, те работеха. Доказан евродървенистически факт е, че трудът е направил от *** европейския тарикат. И така скачащите останаха ..., работещите "станаха първи".
10
3
 
33
 
! Отговори
Wind преди 5 години
Аз ако съм на румънците, тази жена да прави нова парти и да я правят премиер! Успех й пожелавам в борбата с този тумор наречен мафия! Дано и в България се появи човек, като нея!
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намериха и цаката и на тая женица. Никоя власт не може да,си позволи да бъде разследвана. Това е демокрацията в Европа днес. Такива примери има и във Франция, Англия и Германия само че там медиите мъдро си мълчат
8
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси корупцията баси чудото. Явно тая работа с добро не става. В държава, където корупцията е в ДНК-то на хората, и просто никой не си представя живота без нея, няма как да стане без здрава сопа. Ама наистина здрава...ако трябва в стил Ердоган.За мен изходът е в огромни заплати за тези, от които зависи държавата, но и да ти разказват играта на теб и фамилията ти до 28-мо коляно ако те гепят с подкуп.Чиновник на минимална заплата е равносилно на корупция.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ни казваха, че сме братски народи, вие не вервахте и се смеехте. Днес изпълниха плана по всички показатели хумор, мъка, трагедия, комедия, младежко движение, плодовитост и планиране за седмицата само за един ден. Евала.
6
3
 
11
 
! Отговори
ОТМЪЩЕНИЕТО НА преди 5 години
Еврорекетьорите. Сега разбирате ли, че в страни като РБ и РР е само прахосване на държавна пара борбата с престъпността. Престъпността трябва да се третира като свободния пазар, който според някои "имал" качеството да се саморегулира. Явно сега е времето на биковете или на биволите, както новия бълг. боклууууууук се изразява. Вече 29 години все е "bull market" в РБ. Така, че в един момент се очаква намаляване на престъпността.
5
3
 
22
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Айй, ква става бе? Нали трябваше да вземем пример от Лаура?Баси мамата.
4
4
 
28
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Мафията побеждава ! Сега ако са се учили добре, ще и подхвърлят рушвет и ще и я вкарат в затвора да и затворят устата.
3
3
 
40
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Както казват италианците. Италия си има мафия, а мафията в България си има държава. Че и Румъния като България.