Още 4 навън: Осем станаха спасените от пещерата деца

Очаква се скоро спасителната операция в Тайланд да приключи
Обновена: 9 юли 2018 15:20 | 9 юли 2018 15:08,
22
Още 4 навън: Осем станаха спасените от пещерата деца
По този начин водолазите прекарват децата през тесните коридори в пещерата. Снимка: Twitter

Вече 8 деца са спасени от пещератa Tам Луанг в Тайланд, съобщиха редица източници в Twitter.

CNN потвърди, че спасителите са успели да извадят ооще три деца от пещерата.

Още по темата

Междувременно спасените вчера четири момчета, както и първото, изведено от пещерата днес, се намират в специално отделение в болница в Тайланд. Момчетата са временно в изолатор, докато състоянието им се стабилизира.

Вчера спасителите успяха да изведат успешно първите четири момчета. Днес в 11 часа започна вторият етап от спасителната операция.

В спасителната мисия участват 90 водолази - 40 тайландци и 50 чужденци, от които 19 австралийци. Бивш тайландски военноморски тюлен загина в петък, докато поставяше кислородни бутилки в пещерата, която е дълга 10 км.

В коментар за хода на спасителната мисия тайландският вътрешен министър Анупонг Паоджинда, съобщи днес, че спасените момчета са в живи и здрави, но ще им бъдат оказани медицински грижи, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
А относно треньора вярвам, че в негови случай прошката е по-добър учител от наказанието. Не мисля, че който и да е на планетата земя, ще има полза от това да бъде разрушен живота на един 25 годишен "младеж", въпреки колосалната грешка, която е направил и която можеше да струва 13 живота.
17
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 5 години
ДАНО ВСИЧКИ ДА ИЗЛЯЗАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ . МЛАДИ ХОРА ВСЕКИ ЧОВЕК ГРЕШИ.
16
0
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Господ да ги опази да излязат всички живи и здрави, и да държи мусоните за след закриване на спасителната акция. Поклон пред всички участници в спасяването на децата. В такива случаи вярата ми в човечността на хората се възвръща. Винаги съм си мислел, че в случаи като този на загиналия водолаз трябва на децата да се дава пожизнена пенсия от държавата, а ако няма такива, да се даде на родителите му, защото са загубили опората си в живота.
15
0
 
5
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Браво- поне на тях да не берем гайлето
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден по четири деца!Остават още 4 утре !Треньора да остане няколко месеца вътре да му дойде акъла!
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, дано всичко завърши успешно и момчетата да се възстановят бързо от преживяното. Поклон пред спасителите, които рискуват живота си, за да помагат!
12
0
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До зевзекЗевзек - и аз съм от същата кръвна група...Браво на хората! Между другото - и нашите аварийни спасители са суперпрофесионалисти!!! Дано нямат много работа! И броят на влизанията да е равен на броя на излизанията...P.S. Пещерняците ще ме разберат.
11
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимките и видеото не са от тази спасителна операция, но все пак, горе-долу дават идея за какво иде реч. Пещерата е наводнена докато децата са били вътре. А това с какъв акъл били влезли: ами децата са много по-смели от възрастните заради оскъдният им опит, не могат да преценят реално опасностите. Треньорът е момче на 25 години, останало сираче на 10 години... Дано всички да излезнат живи и здрави, другото са празни приказки. Спасителите са истинските хора и герои на нашето време!
10
1
 
29
 
! Отговори
Марта преди 5 години
Това е силата на човешкия дух!"Човек може да бъде унищожен,но не и победен"Хемингуей.И децата,и спасителите....без думи...Герои!
9
3
 
11
 
! Отговори
Господ преди 5 години
да помогне ВСИЧКИ-8-те младежи и храбрите, достойни спасители-водолази и от ВМСда излязат живи и здрави!Голяма победа ще бъде за положителната енергия и съпричастие, излъчваща се от думите на ВСИЧКИ ХОРА по СВЕТА!..( може би има възрастни, които си спомнят прекрасния френски филм "Ако всички хора по света"- у нас- около 1958-1960-за ваксината на Пастьор)
8
0
 
31
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
До Анонимен #1"Изгледахте ли видеото? Нямам думи!" ... някога много отдавна и аз ходех по пещери , горе-долу това е навсякъде в необлагородените пещери , тесняк след тесняк :))) ... кал , кеф :))) ... сега са с фенерчета едно време беше с карбитки - фенерчето беше лукс . сигурно не са влезли откъдето ги изкарват сега , вероятно водата е покрила входа откъдето са влезли и е бърза , затова не ги изкарват оттам а ги влачат през тесняците . но похвала за хората които участват в спасението , успех
7
0
 
28
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Респект!
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само докато гледах видеото и изтръпнах целия.Тези хора заслужават да им се кланят до земята.С какъв акъл са се навряли тея деца там, тоя треньора им е за съд!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъск, гледаш ли? Кви мини подводници бе мен?
4
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изваждат ги по четирима наведнъж. За утре остават още 4 + треньора им. Стават и хубави неща нали? Толкова хора се събраха да помагат, всички действат заедно... Така ми топли сърцето, надежда има :)
3
0
 
76
 
! Отговори
МДА преди 5 години
Като човек, който се гмурка чат пат няма думи. Тука говорим за такова високо ниво на професионализъм и жертвоготовност. Има вече починал водолаз и това говори много. Респект към всички в спасителната операция и успех за останалите момчета.
2
0
 
66
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Добре, че на света има и такива хора!
1
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изгледахте ли видеото? Нямам думи!