Спипаха ало измамничка, задигнала 30 бона и злато

Четири възрастни жени били заблудени в Попово по една и съща схема
9 юли 2018 21:00,
5
Спипаха ало измамничка, задигнала 30 бона и злато
Снимка: dnes.bg

Задържана е жена, взела близо 30 000 лева и злато при четири телефонни измами в Попово. Тя е на 64 г. от Варна и живее в Търговище, съобщават от МВР.

Служители на районното управление на полицията установяват, че жената е участник в схема, по която на 18 и на 21 юни в Попово са осъществени четири телефонни измами. В заблуждение са били въведени възрастни жени и са им отнети общо близо 30 000 лв. и 15 грама златни накити.

И в четирите случая е използван един и същи претекст - необходимост гражданите да окажат съдействие на полицейски служители, които провеждали операция по задържането на извършители на телефонни измами. Така от 77-годишна жена е отнета сумата от 13 500 евро и 1100 лв.; от 76-годишна жена - 1200 лв.; от 82-годишна - 1000 лв., и от 84-годишна - 100 лв. и около 15 грама златни накити, уточняват от полицията.

По случаите са образувани досъдебни производства. На задържаната е повдигнато обвинение за извършени престъпления.

На 5 юли е установено, че жената е съпричастна и към извършването на четири телефонни измами и в Търговище, за което също са й повдигнати обвинени, допълват от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ало измамници заслужават да бъдат изгорени живи, да се изгорят и майките им, защото тези жени - па/ча/ври са родили престъпници. Един бо/клу/к по телевизията (НОВА тВ) каза, че докато има балъци, ще има и ало измамници. Аз разбирам, че има и страхливи хора, но такава наглост да проявяваш към беззащитни и самотни хора - това не мога да си го обясня. Лошото е, че нито полицията и съдилищата си вършат работата- предполага се, че те подкрепят тези престъпници. А този ало бо/клу/к да гори в ада
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така е, като не делка плячката с PПУ - Попово.
1
0
 
11
 
! Отговори
s111 преди 5 години
ime? etnos? a qsno 6tom nqma imena etnosa e qsen.....