Десетки жертви - на наводнения в Япония, на жеги в Канада

След пороите температурите в Япония стигат 35 градуса
10 юли 2018 09:22, Елка Василева
3
Десетки жертви - на наводнения в Япония, на жеги в Канада

Броят на потвърдените жертви на наводненията в Япония вече е 141, предаде Франс прес, като се позова на правителството.

Най-малко 10 души остават в неизвестност, допълни говорителят на кабинета Йошихиде Суга.

Медии обаче споменават доста по-големи числа.

Издирванията продължават в западната част на архипелага, където десетки хора остават в неизвестност.

В операцията участват 75 000 полицаи, пожарникари и войници от силите за самоотбрана и служители на бреговата охрана, които дават най-доброто от себе си, подчерта Суга.

Още по темата

Безпрецедентни валежи между петък и неделя предизвикаха най-тежките наводнения и кални свлачища в Япония от повече от 30 години.

Днес времето в Япония вече е слънчево и топло. Това обаче може да усложни спасителните операции поради рисковете от слънчасване или получаване на топлинен удар, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Говорителят на японското правителство посочи, че днес се очаква температурата да достигне 35 градуса на сянка и времето да се задържи слънчево поне още една седмица. Той призова за "голяма бдителност" на фона на риска от слънчасване и получаване на топлинен удар, както и за евентуални нови свлачища.

Междувременно горещата вълна, която обхвана източната канадска провинция Квебек в началото на месеца, е причинила смъртта на 70 души, сочат окончателните данни на местните власти, предаде Франс прес.

Близо половината от смъртните случаи - 34, са регистрирани в Монреал, най-многолюдния град и икономическа столица на региона.

Цяла Източна Канада бе обхваната от гореща вълна за една седмица в началото на юли. Само франкофонската провинция Квебек обаче констатира официално увеличаване на смъртните случаи, причинено от високите температури.

През 2010 г. гореща вълна причини смъртта на 100 души в района на Монреал, припомня Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
за ФрансПрес всичко, преди 5 години
ама казвам ти всичко е усложнение, валеж, слънце, студ, сняг, пещерен релеф, въздушните и морските течения, абе направо ти идва да хвашташ следващия космически полет и Чао. Джурналята станаха по-добри драматурзи от Шекспир?!
1
5
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Важното е, че Тръмп твърди, че няма климатични отклонения. Или така му оттърва на бизнеса?