Експерт: Турция тръгна по пътя на държавите от Близкия изток

Страната рязко е прекъснала своя път към европейска интеграция
10 юли 2018 11:50,
60

Реджеп Eрдоган положи клетва като новия-стар държавен ръководител на Турция със значително обаче увеличени правомощия. С този акт страната официално премина от парламентарна към президентска република след 95 години.

"Най-големият риск е, че този модел на конституционна промяна беше "ушит" по личността на Ердоган. А когато знаем, че той е изключително авторитарен тип, който умее да сменя маските си като добър популист, това е опасно", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Иво Иванов.

Според него тази система сама по себе си едва ли ще издържи дълго.

"Целта на турския държавен глава е помпозно да отбележи през 2023 г. 100-годишнината от създаването на републиката. А най-смешното е, че той се кълне в Ататюрк и успоредно с това върви смело срещу него", допълни още Иво Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев каза, че след вчерашните събития в югоизточната ни съседка, страната рязко е прекъснала своя път към европейска интеграция и е влошила отношенията си с Европейския съюз, които и преди това са се намирали в точка на замръзване.

"Турция пое по пътя на държавите от Близкия Изток и бившите съветски републики, където президентът назначава зет си за министър на финансите и най-близкото си обкръжение на всякакви ръководни длъжности", подчерта Керемедчиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
от пусия преди 5 години
Хем грозни ,хем глупави,хем клюкари,хем бедни!Всичко най-хем!Дадоха им трибуна,те я направиха на селски нужник!
38
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
Абе стига сте писали глупости бе хора!
37
13
 
12
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Народа си избра Ердоан и това е. Той направи много за страната си и ще продължи да го прави всеотдайно. Лирата е евтина, но курортите и пазарите са пълни. Това е добре за икономиката. Миналата година заради множеството атентати, туристите се бяха отдръпнали, но благодарение на военните действия по сирийските терористи, Ердоан реши и този проблем. Сега атентати няма и народа пак се запъти натам и лирата евтина и обслужването на ниво. Вярвм, че Ердоан ще направи най-доброто, вярвам в него.
36
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя хубаа рабта,ама...
35
13
 
19
 
! Отговори
До Neziha Kadir преди 5 години
А такива като вас "ескурзиантите" с двойното гражданство сте само използвачи.Затова не сте желаните нито в България,нито в Турция.Чужди сте и за двете държави.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАК МУ СЕ ИСКА НА БОРИСОВ ДА БЪДЕ ВСЕМОГЪЩ КАТО ЕРДОГАН. ПОЧТИ ГО Е ПОСТИГНАЛ. ИМА ЕДИН СЛУГИНСКИ ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО РАБОТИ ПО ЗАПОВЕД НА ВОЖДА.НО АКО ШАРАНИТЕ БЯХА ПОВЕЧЕ, ЩЯХА ДО ИЗБЕРАТ ЦЕЦКА,У ВАШАТА МАЙКА, И ТАКА ЩЕШЕ ДА МУ БЪДЕ ПО-ЛЕСНО.
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква изненада.Турция винаги си е била близкоизточна държава.Ориент,ислям.
32
6
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
До Neziha KadirЗащо не остана с бебето в България и да видиш какво е мизерия а избяга в "диктаторска" Турция ?
31
2
 
7
 
! Отговори
напред!!! преди 5 години
До гяурТОВА Е И НАШИЯ ПЪТ СЕГА както пътя на СССР..............
30
27
 
13
 
! Отговори
гяур преди 5 години
До Neziha KadirИ на нас ни трябва такъв диктатор, но още не се е родил!Засега ще вървим по пътя на майка Турция така както 5 века сме го вървели!
29
0
 
11
 
! Отговори
прелюдията преди 5 години
Ами България по кой път ще тръгне!
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до младите исвинско не ядем на Коледа!
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега е време да я изкарат от НАТО и малко да я санкционират
26
9
 
16
 
! Отговори
до младите и преди 5 години
интелигентни турци. Дерзайте хора, за всяко ПРАСЕ дори диктаторско идва Коледа
25
15
 
26
 
! Отговори
Neziha Kadir преди 5 години
В Турция стана ад под небето ! Диктатурата е толкова силна , че се втълпява на хората ,че Ердоган едва ли не е всичко за турците ! Който критикува Ердоган е обвиняван ,че е враг на турския народ ! Представяте ли си до какво положение са стигнали ?!
24
14
 
17
 
! Отговори
Мистър Папи преди 5 години
Турците в Германия гласуват за Ердоган.И европейците очакват от това племе интеграция!Някои неща просто не се смесват.Реджеб Баялдъ(Буда)направи позорна грешка като отиде да се мазни Ербабдоган, който се счупи да блъфира с бежанците. На Гърция не и мигна окото от него и заплахите му, че ще ги залее, за разлика от България в лицето на Реджеб Баялдъ. България колко гюленисти му върна да ги линчуват там.Ами джамии в Бг! Позор.Гърците се показаха най-великите европейци, след Британците и Унгарците.
23
18
 
17
 
! Отговори
до Neziha Kadir преди 5 години
Незиш, като не ти харесва Султана напусни страната, кво ривеш, виж, че повече го харесват, като не ти отърва хващай гората..... ааа и си смени името, ако искаш на Надя...Колко кръв се е проляло докато се създаде Турция, сега да се дуп.им на разни смешници ли? Ердо до край и това не. Не ни интересуват мненията на външни ***!!!
22
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ нарочно слагат диктатори начело на ориенталските държави, защото така могат по-лесно да ги контролират и да ги грабят. Ако искате да сте независими от западната колониална тирания, трябва да махнете диктатора.
21
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да ревете повечето турци гласуват за Ердоган. От 2002 насам няма нито един загубен избор! Айде сега е диктатор и има много власт и преди ли е бил диктатор, че е печелил пак?
20
12
 
19
 
! Отговори
Neziha Kadir преди 5 години
До АнонименУма не ми го побира 45 милиона души да гласуват доброволно да станат роби на този..........................................Ами не мога да се ангажирам да кажа колко % от турците са религиозно фанатизирани , но мисля ,че са поне 50 5л5 55 % ! От друга страна медиите в Турция не са свободни , всички медии правеха реклама на султана и критикуваха опозицията ! Това е вид масова хипноза , внушения на които турците много бързо се връзват! постоянно се внушаваше ,че Ердоган е спасител