Момчета решиха да се учат да карат, потрошиха 5 коли

Влезли в BMW, но не успели да го запалят, прехвърлили се на друга кола...
10 юли 2018 17:30,
22
Момчета решиха да се учат да карат, потрошиха 5 коли
Снимка: архив Булфото

Трима малчугани решиха да се научат да шофират и успяха да потрошат 5 коли в Шумен. Засегнати са две автокъщи, чиито автомобили се намират на обща площадка в града, пише "Дарик".

Всичко започнало в неделния ден, когато две 10-годишни момчета и едно на 7 години решили да посетят автокъща, да намерят автомобил и „да се научат да шофират“.

Първо видели паркирано BMW. Опитали да влязат в автомобила да го карат. Счупили му стъклото, търсили ключ за да го подкарат. След като не намерили, се прехвърлили на други автомобили.

Успели да подкарат товарен автомобил Ивеко и с него удaрили паркирани автомобили. Прехвърлили се на Форд “Транзит“, но краткият им курс по шофиране приключил с затъване в калта. След като закъсали, се върнали в автокъщата и подкарали други два микробуса.

За щастие закъсалия в калта бус им попречил да излязат от автокъщата. След като не успели, решили да се приберат по домовете си и да се  върнат на следващия ден, за да си продължат "шофьорския курс".

Сутринта на 9 юли един от собствениците на автокъщата, забелязал три момчета, които правили опит да се качат в един от автомобилите. Подал сигнал в полицията.

На място било намерено едното дете, 10-годишно.

Малко по-късно са спипани и съучастниците му - още едно момче на 10 години и 7-годишният му брат. Тримата малолетни са разпитани. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време по-често ставаха такива неща, защото децата не стояха вкъщи да играят компютърни игри. По цял ден се чудехме какво да правим по улиците и такива идеи ни идваха често.
12
0
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Че в тая автокъща СОД и камери няма ли? Несериозно е.
11
0
 
17
 
! Отговори
ехааа преди 5 години
*** тая авто къща на самообслужване ли е? ми няма ли кьорав служител там, да види, да чуе? дайте адреса, да ида и аз да покарам нещо!
10
1
 
7
 
! Отговори
До доброто старо преди 5 години
Шляещите се малчугани не крадат коли. И дори и те, и най вече те знаят че това е незаконно. Престъплението си е престъпление! Престъпници комуни не правят....
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще научат що е то шамарена фабрика.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не ги биете много в милицията, ей. Утре те ще ви плащат пенсиите.
7
1
 
12
 
! Отговори
доброто старо преди 5 години
Винаги е имало шляещи се"малчугани".Затова и Антон Макаренко създава колония за такива безпризорни деца от които се пръкват престъпници.Той успява да превърне в сплотен колектив тези толкова различни деца и те се гордеят с това,което са постигнали със своя труд.Трудът е част от ежедневието на колонията и резултатите от този труд е причина за гордостта на колонистите през всички години. Пълното самоуправление на колонията е другото,с което те с право се гордеят.Показана е и борбата му със със закостенялата педагогическа наука, която не може да се откаже от догмите си.
6
0
 
18
 
! Отговори
млад кокос преди 5 години
Добре де, кой бунак собственик на автокъща ще остави ключовете на таблата? Този май е вчерашен.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решили да се учат да карат??? В днешно време на престъпниците вече им викат "жадни за знание".Писачите толкова изкривиха реалността, че остана само на убийците да викаме анатоми.
4
1
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ето това причиняват компютърните игри.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ми звучи като виц. Иначе, явно "краткият курс" по БЕЛ на Боряна Павлова е "приключил сЪС затъване"...
2
0
 
46
 
! Отговори
Безплатната... преди 5 години
Автокъща! Дайте координати да ходя и аз да подкарам 5-6 коли, че моята не върви!
1
1
 
31
 
! Отговори
Xaxa преди 5 години
Xaxa xaxa xaxa! Това не може да е истина :D