Тръмп: Срещата с Путин може да е по-лека от тази на НАТО

Според него разговорите за разходите за отбрана ще бъдат трудни
24
Тръмп: Срещата с Путин може да е по-лека от тази на НАТО
Снимка: БТА, архив

Доналд Тръмп допусна днес, че срещата му с Владимир Путин в Хелзинки може да е по-лека от срещата на върха на НАТО в Брюксел или от посещението му във Великобритания, предаде Франс прес.

Тръмп говори пред репортери, преди да се отправи на едноседмична обиколка, която включва срещата на високо равнище на НАТО, двустранни срещи във Великобритания и срещата с Путин. Американският президент предрича трудни преговори с НАТО за разходите за отбрана.

Още по темата
"Откровено казано, с Путин може да се окаже най-лесно. Кой би помислил", отбеляза Тръмп пред журналистите в градината на Белия дом.

Президентът призна, че в момента не може да определи дали руският му колега е приятел или враг и го нарече "конкурент", посочва Асошиейтед прес.

"Смятам, че разбирателството с Русия, разбирателството с Китай, с други страни, е нещо хубаво, а не лошо", каза той.

По-късно Тръмп съобщи пред журналисти във военната база "Андрюс" край Вашингтон, преди да замине за Европа, че по време на посещението си във Великобритания тази седмица може да се срещне и с вече бившия британски външен министър Борис Джонсън, предаде ТАСС.

"Борис Джонсън е мой приятел. Той се отнася изключително добре към мен и активно ме подкрепя. Вероятно ще разговарям с него, когато пристигна там (в Обединеното кралство). Борис Джонсън ми харесва, винаги ми е харесвал", отбеляза преди заминаването си за Брюксел президентът на САЩ, цитиран от пресслужбата на Белия дом.

Тръмп подчерта, че британците са тези, които ще решат дали министър-председателката Тереза Мей да остане на власт, след като вчера двама ключови министри от правителството й подадоха оставка поради несъгласие с вижданията й във връзка с Брекзита.

Тръмп отново се изказа критично по адрес на НАТО и каза, че пактът "не се отнася справедливо с нас, но мисля, че ще направим нещо по този въпрос. Плащаме твърде много, а те плащат твърде малко. Но ще разрешим (тази ситуация) и всички страни ще бъдат доволни", посочи държавният глава.

Президентът на САЩ изтъкна, че миналата година Вашингтон е загубил 151 млрд. долара в търговската сфера. Освен това, "високите военни разходи на Вашингтон по линия на НАТО "им помагат (на съюзниците) много повече", отколкото на САЩ, смята Тръмп. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До Благоевград Ти стъпвал ли си някога в Благоевград изобщо
19
2
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Интересен е Тръмп. Политик с мислене на бизнесмен. Съвсем вярно е, че САЩ плащат повече за сигурността на ЕС, отколкото самите европейци. И, като се договори с Путин по най-критичните са САЩ проблеми, Тръмп може да остави европейците от ЕС да се оправят сами.
18
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ми като се съберат двама слабоумници не е голям проблема да се разберат лесно.
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана ся чичо Трьмп прецака ЕС накара всички който нямат мозьк да се скарат с Русия а той вьрти бизнеса.
16
11
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Онези,които се молят на Путин всъщност се молят на Тръмп- какви улавщини бленуваш тогава,рублофилче просто?
15
0
 
16
 
! Отговори
Македонски Българин преди 5 години
Глупавият "маке" не знае,че и при най-черната червена диктатура в Благоевградско са останали 33% Българи които така яростно се противили на помакедончването,че "Партията" нямала избор и им оставила старата истинска народност. Това е дело на македонците в БКП,като оставили вратички на роднини и приятели за измъкване от глупавото помакедончване! Сега питам- къде са тия 33% Българи във Вардарско и отговарям: там ги няма понеже македонците,които оставяха такива вратички бяха избити от сърбите!
14
16
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Ония от НАТО са му равни,а Путин му е подчинен- нормално е такава среща да е по-лека.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МакедонецАбе Маке за един приятел питам, ти накакъв език пишеш, защото или аз се лъжа или нещо не е в ред.Абе маке аз не виждам никаква разлика от Българския език, и този на който ти пишеш.Абе ненормалник, кой откачен като тебе, ще си захвърли БГ. паспорта и ще драпа към албания.Не налагай твоите психични отклонения на нормалните хора.Благоевград е Български град със Българско самосъзнание.Никой не го интиересува северна македония.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевградА бе Маке, ти от дума не разбираш ли бе? Признаваме ти - македонец си (сте)! Това тук не е официален (държавен) сайт - за какво ревеш?? Като толкова искаш - откажи се от българското си гражданство и си остани "чист македонец" - никой не е тръгнал да те спира!*** пак ти казвам и те питам - как ше се оправите с шиптарите бре?
11
20
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Македонски паспорти от Р.Македония вече си имаме.Да си македонец е чест , гордост и достойнство ! На преброяванияъа в България има списък с над 40 народности ,- Турци , Роми , Власи , Евреи ,Арменци , Кримски Татари ,Огузи , Черкези , Помаци , Гагаузи , Каракалпаци ...да не ги изброявам всичките.Македонците не сме включени в списъка като македонци , защото за официална България ние сме били некакви си ,,българи,,. А всъщност вие българите сте малцинството в България.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевградМаке, признаваме ти бре - македонец си! Аре сега остави си българския паспорт, даващ ти право да живееш и работиш в ЕС и бегом до Скопие да се сдобиеш с македонски - ще можеш да ходиш свободно до Албания, то и без това не се знае в Македония, кои са повечето - "македонци" или "албанци" .
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Тръмп, естествено , че срещата с г-н Путин ще е лека и откровенна - все пак той е сериозен и отговорен човек, ръководител на една от най-значимите световни сили!За съжаление, същото не може да се каже за меките китки застанали на чело на НАТО - те са хора търсещи само военни конфликти и организиращи най-долнопробна пропаганда, само с единствената цел, да оправдаят собствените си високи постове и незаслужени високи доходи!
8
24
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Трябва да свиквате , че в България живеят и МАКЕДОНЦИ , достатъчно ви лъжеха , че македонците са българи.Не сме българи .Македонци сме !
7
3
 
8
 
! Отговори
със със преди 5 години
До долнияНаучи се първо на български правопис.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** спите ли? Благоевград е Български град със Българско самосъзнание изключвам етносите.Блокирайте палячото със никнейм Благоевград.
5
28
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
На всички лични документи на македонците от Пиринска Македония и от България ( Акт за раждане , лична карта , паспорт, шофьорска книжка , дипломи от училища и университети и др.) да пише националност МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевградЗащо не викнете руските войници ?
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох ще се купуват самолети. Няколко милиарда ще дадат фира. За редовия български гражданин без нищо насреща
2
4
 
19
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Досега САЩ щедро финансираха НАТО,но и алиансът се отплащаше чрез безпрекословно подчинение и подкрепа за всяка американска инициатива,т.е. агресия.Сега Тръмп иска да запази статуквото,НО без да плаща,бадева!Ще бъде много любопитно как европейските съюзници ще клекнат.Къде ще ходят....
1
17
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Американски войници къде сте ?Елате ни освободете от българско робство.10 000 американски войници от Кочериново до Кулата.Пиринска Македония Автономия.