Балканска лудост! Хърватия е на финал!

Марио Манджукич донесе победата в продълженията с 2:1
Обновена: 11 юли 2018 23:52 | 11 юли 2018 23:37, Красимир Ангелов
536

Снимка: Reuters

Хърватия сътвори невероятен подвиг, като достигна своя първи исторически финал на световно първенство, след като надви Англия с 2:1 след продължения в 1/2-финална среща от големия турнир, която се игра на "Лужники" в руската столица Москва.

Трипиър даде аванс на "трите лъва" след прекрасен удар от фаул още в 5-ата минута, но Перишич възстанови равенството в 68-ата минута и върна надеждите на "шахматистите", че могат да сторят нещо голямо. До края на редовното време "шахматистите" изтърваха още няколко страхотни положения за гол.

В крайна сметка редовното време завърши при реми и се стигна до две продължения от по 15 минути, а четири минути след началото на второто продължение Марио Манджукич хвърли хърватските фенове на стадиона в екстаз.

Така Хърватия ще играе срещу Франция в спор за титлата.

До момента най-доброто постижение на страната на световни финали бе 1/2-финалното класиране през 1998 година във Франция.

Всичко за триумфа на хърватите четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това от западнобалканската политика на Боко
273
2
 
43
 
! Отговори
До 475 преди 5 години
Хърватия Е в ЕС,колега !!!!
272
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам какво толкова неочаквано е станало ?! Къде играят само футболистите им,а ?Реал М,Барселона,Интер,Милан,Айнтрахт,Атлетико М и т.н.Технично,борбено и грамотно отборче БЕЗ прехвалени звезди.Абсолютно заслужено и резонно са на финал
271
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво!Голям отбор!Страхотна игра и заслужена победа!
270
1
 
63
 
! Отговори
Юлияна Панталони преди 5 години
И наште ганчовци могат да проиграят футбол но първо трябва да изпълзят от чалготеките и да ходят на тренировка с колело не с мерцедес. Хръватите го правят а *** мрънка. Ми нека мрънка.
269
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алуууу поклониците на англо-френците не прочетох някой ,да приписва на българите заслуги за успеха на Хърватска!Какво, нямаме право да се радваме ли,или задължително трябва да подкрепяме ,инглизи и тъмни французи?Какво ми мелите за стандарта в Хърватска и България ,това няма нищо общо с футбола!!!Още един доказвате ,че поклониците на Запада са злобни и завистливи същества и нямате нищо общо с ценностната система и цивилизованост за която обичате да говорите!
268
2
 
54
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Имат си футболисти който играят и се раздават това е истината заслужена победа на Хърватия това показва нещо много важно както играеш за клубния си отбор така играеш и за националния си отбор
267
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил сьм вьв Хьрватия много е красиво и чисто морето им е кристално хората бели и красиви а *** мирише на чесьн и дьвче сополи
266
0
 
71
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Браво на хървате! Стискам палци за купата! Тяхната радост ми напомня за нашата. Те обаче през 20 години са поне на полуфинал на световно. Играчите им са в най-добрите отбори в света и не са си затрили школите. Май Давор Шукер се представя по-добре от Михайлов.
265
4
 
38
 
! Отговори
до 466 преди 5 години
А ти какъв си ве ***?Да не си исландски викинг я?Съсел! :-) :-)
264
7
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато чуя за Англия, винаги се сещам за Берлинския конгрес, за Ньойския договор и за бомбардировките над София.Затова се радвам, че Хърватия победи нашите исконни врагове.
263
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със звездички е отбелязано латинското название на задния отвор на гръбначните.
262
3
 
42
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Само исках да Ви пробвам акъла . Ето и под мен един първосигнален и той възхвалява Онзи !!! Еф ! Елементарна нация ! Затова ще живеете с 270 ? !!! На месец,щото някъде живеят с толкова на ден !!! Ама мислят...
261
2
 
40
 
! Отговори
НИЕ СМЕ ОТ ГЕРБ преди 5 години
Че кой ти каза, че сме безработни бе, ***.Сега си пишем във форума, докато стнане кафенцето, после ще обсъдим турските сериали, след това пак по форумите. Следобед малко дрямка по бюрата. Стараем се много. Утре е платежен ден.
260
4
 
48
 
! Отговори
до 460 преди 5 години
А ти кво искаш ве амсалак?Да се радваме на англистанците ли?Добре че човешката раса победи и ще бие и отбора на Африканция!
259
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я гледай ти колко безработни ганчовци седят по форумите и пишат глупости ! Я марш на бустаните да копаете или и на това вече не ви стига акьла как се прави ?
258
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Бай *** е *** като гЪЪз.Пия ракия пред тАлАвизорУ и се радва, се едно че е хърватин.
257
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 449Ти това върви го кажи в Загреб, после ще трябва да ти наемат линейка за връщането ти в България.
256
2
 
31
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 447 благодаря ти много тази сутрин се събудих доста кисел ,всеки си има проблеми .Благодаря за коментара ,който си написал смях се 5 Мин жив и здрав
255
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, стига с този Киев, бе, пискюл увиснал.