Балканска лудост! Хърватия е на финал!

Марио Манджукич донесе победата в продълженията с 2:1
Обновена: 11 юли 2018 23:52 | 11 юли 2018 23:37, Красимир Ангелов
536

Снимка: Reuters

Хърватия сътвори невероятен подвиг, като достигна своя първи исторически финал на световно първенство, след като надви Англия с 2:1 след продължения в 1/2-финална среща от големия турнир, която се игра на "Лужники" в руската столица Москва.

Трипиър даде аванс на "трите лъва" след прекрасен удар от фаул още в 5-ата минута, но Перишич възстанови равенството в 68-ата минута и върна надеждите на "шахматистите", че могат да сторят нещо голямо. До края на редовното време "шахматистите" изтърваха още няколко страхотни положения за гол.

В крайна сметка редовното време завърши при реми и се стигна до две продължения от по 15 минути, а четири минути след началото на второто продължение Марио Манджукич хвърли хърватските фенове на стадиона в екстаз.

Така Хърватия ще играе срещу Франция в спор за титлата.

До момента най-доброто постижение на страната на световни финали бе 1/2-финалното класиране през 1998 година във Франция.

Всичко за триумфа на хърватите четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
34
 
! Отговори
до 425 преди 5 години
Ганчееее,*** наистина си такъв
233
6
 
68
 
! Отговори
manwithnoname преди 5 години
В събота всички сме за Хърватия!
232
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** освен ,че играят много футбол играят и много секс така,че край с Европата скоро ще се доберьт и до Булгария и ще си имаме Ммбастойчков
231
9
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички европейци празнуваме тази нощ -Европейски отбор победи сборния отбор на Индия, Пакистан, Бангладеш, Нигерия и няколко дървари и пияници от един остров.Надявам се на финала Хърватите да победят сборния отбор на Мароко, Алжир, Бряг на Слоновата Кост и Гвинея.Знаеш ли как казаат хората???Надеждата умира последна.Хьрватите има да ядьт бой яко от французите само Ммбапе ще им разкаже играта на французите и ще им покаже кой са бьдещите правилни гени на Еуропата
230
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЕвропаДа де, ама Англичаните и Французите са владели по половин свят, и все още си го използват. Ние какво сме направили?
229
2
 
89
 
! Отговори
Европа преди 5 години
Всички европейци празнуваме тази нощ -Европейски отбор победи сборния отбор на Индия, Пакистан, Бангладеш, Нигерия и няколко дървари и пияници от един остров.Надявам се на финала Хърватите да победят сборния отбор на Мароко, Алжир, Бряг на Слоновата Кост и Гвинея.
228
6
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английските негроиднимелези, вън от Русия!!! Марш домой при КралицатаРептилка!!! Кеф!!!
227
1
 
61
 
! Отговори
орбан преди 5 години
като гледам европейските отбори на световното и разбирам, че съм 100% прав!
226
55
 
38
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нормално хърватите са тъ.и!Да сте чули за умен хърватин физкултурници като българите.Единственото добро е че са изчезващи като нация както и българите.Нека спечелят ритнитопкофците умираща нация.Да си ядат купата!
225
12
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се, колко ли са бай ***, които гледат на живо мачовете? С тези мизерни доходи не могат да отидат на море, камо ли до Русия.А гледам там стадионите претъпкани, само американските фенове били над 100000 (според Ройтерс).И КАКЪВ РЕД ЦАРИ ПО СТАДИОНИТЕ, НЯМА ГИ АГРЕСИВНИТЕ МУНЧОВЦИ С ДИМКИТЕ.
224
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вноските са по 150 млн на година и за двете. Факт е че именно България ви спря вас през 2007 г. като гласува в Европарламента против членството на Турция в ЕС. Оттогава само си бършете сополите.
223
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-смешното е, че някои си мислят, че Бай *** е цивилизован. Дрън-дрън.Да си плащат там двата милиарда вноски за НАТО и ЕС и тройно по-високите цени за американския ток и да мълчат.И да дьвчат сополите
222
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Субашич за мен е героят на световното. две поредни мача измъква Хърватска от дузпи, излови поне 5 дузпи дотук. В този мач допусна само 1 гол, а спаси няколко критични ситуации. В миналия мач игра с контузия. След Кан и Буфон, този вратар е на път да ми стане третият любим вратар.
221
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, ама ви би в две войни, а?
220
3
 
46
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Ехехеееее бричед ти вземи спомни и Хан Крум поне тогава имаше дьржава. Ся кьде сте ,че не ви виждам ? Аааааа да дьвчеш сополи.-----------И хан Крум, и Симеон Велики и Борис Първи, и Борис Трети и т.н. и пак имаме държава.Ние поне станахме четвърти, а вие сега къде сте 144-ти, нещо не ви виждам? Ааа сменяш евро за обезценени лири?
219
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко съм гледал по-дърварски отбор от английският. След изравнителният гол имаше една ситуация където техният бек изчисти в тъч, и не искаше да признае че тъча е за хърватия а награби Манджукич за ръкавите. Съдията спести доста картони в този мач, пускайки по-свободна игра.
218
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог наказа ингилизите, за мръснишката игра която врътнаха на Швеция. имах чувството че срещу шведите не гледам англичани а италиянци- вкарване на един гол и затваряне на подстъпите към вратата. Бог им го върна тъпнаков този мач. Видя се че като получат изравнител гол, психиката им срива и са пълна паника.
217
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само *** дьвче сополи и се поти---------"***" вече стан 4-ти в света и на практика постигна всичко във футбола преди 20 години.Ти кой си в света 144-ти?Ехехеееее бричед ти вземи спомни и Хан Крум поне тогава имаше дьржава. Ся кьде сте ,че не ви виждам ? Аааааа да дьвчеш сополи.
216
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
401 - подкрепям. Макар да съм от Левски в последните години Пенев младши ми се издигна в очите. Като треньор въведе дисциплина, а като кандидат за шеф та Бфс, се опита да извади кирливите ризи. Но клубовете заложиха на статуквото.
215
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-Ха-Ха-Ханглия!!!Маймуноподобните ингилизи заслужено отпаднаха!Няма как толкова дърварски отбор да стигне до финал!Белгийците ще ги разковат с поне 2-3 гола разлика в събота при мача за третото място!