Разбиха българска мрежа за проституция във Франция

Задържани са 10 сводници
11 юли 2018 22:35, Красимир Ангелов
37
Разбиха българска мрежа за проституция във Франция
Снимка: Reuters

Десет сводници са задържани във Франция, Германия и България в началото на този месец в рамките на операция за разбиването на мрежа за проституция, експлоатирала "няколко десетки" българки в Източна Франция от 2015 г. насам, предаде Франс прес.

Петима сводници са били задържани в България, а трима - в Германия с европейска заповед за арест. Очаква се в най-скоро време те да бъдат предадени на Франция, за да бъдат изправени пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност в източния град Нанси.

Двама сутеньори, арестувани близо до френския град Анси, са били обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те са изпратени в ареста и може да получат до 20 години затвор.

"На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург" или близо до Анси, се казва в изявление на специализирания съд.

Жените са работели на предварително определени места и "са изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които стоели в България, но не се колебаели да отидат във Франция или Германия, за да наблюдават жертвите си", според изявлението.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България. Френската Централна служба за борба с трафика на хора се е присъединила към разследването, което след това е било поверено на специализирания съд "предвид размерите на мрежата".

Създаден бил "общ разследващ екип с участието на представители на специализирания съд, германската прокуратура, главния прокурор на България и прокуратурата в Оряхово". Европейската агенция за съдебно сътрудничество Евроюст е предоставила логистична и финансова помощ.

Над 20 обиска са били извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи срещу техни близки. Продължава разследването, целящо идентифицирането и задържането на съучастници, съобщава френският съд.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-наивна и неуважаваща себе си жена от българката. Толкова да не цени себе си!Хваща се с всякакви прошляци, издържа ги и даже лошо отношение и дори бой е способна да изтърпи! Че и симпатична... идеална за ***.
30
1
 
4
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Аз се чудя , защо няма французойки да проституират в БГ-тото.Някой знае ли?
29
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 5 години
По други сайтове има снимки - до една са маслини. Правилно пише някой по-долу. Продават ги още тук на кланов принцип, техни роднини ги правят жрици.Как да се оправим с тези хора, не знам. Те си имат някакви техни правила и традиции,според които живеят и други закони не признават.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутеньор във Франция - 20 години, убиец в България - 4 години! Реформите в съдебната система, извършени от ГРОБ!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анси преди 5 години
Пезевенците са най-долнопробното съсловие на престъпният свят.Най мразените хора на всякъде по света.Те не са от човешкият род,те са съществ от по-низши светове,и мястото им е в ада,а не в затвора.
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си сложа цвете зад ухото и като кажа че съм рязън всички искат да го поемат. Щастливи по мен бол. С големия питон ги правим гълъбици мои.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти па що не я пита кой Киро, ако оня дето *** на баиро е друг въпрос.
23
0
 
9
 
! Отговори
Грую преди 5 години
#10, навремето като видеха българин и му се радваха. На една на майтап и казах че съм от Каспичан, и тя ме хвана веднага - *** и аз съм от там, къде живееш, Киро познаваш ли го...в баси издънката ме хвана :)
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да се храни, защото не може да си отваря устата, вливания изкуствения за да поддържат стига до 36 килограма. Жив труп. И от нерви за два дена пада на 33 килограма и организма и не издържа. Всичките органи отказват и тя умира. Млада на 41години.От страх се умира!!!! Толкова ужасяваща е била дори след балсамирането на трупа и в моргата,патоанатомите преценили че трябва да бъде погребана в затворен ковчег. За да я запомнят близки и прятели като красива жена. И да не изпаднат в ужас.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чичо гугъл Няко жени стигат до там да останат без роднини въобще. Всички умират някак странно. Тя остава сама. Единствено има една сестра, която се е отказала от нея. И Слава Богу. Жената си е жива и здрава със стабилно семейство. Не и издържат нервите от толкова много различни ДНК всяка вечер и една вечер някой я пребива. Не защото не е направила нещо и дължи някому нещо. Пребиват я от бой, защото изпитва страх!Не толкова от боя, колкото от страха получава парализа на лице и тяло.
20
0
 
15
 
! Отговори
Психолог 1 ви курс преди 5 години
Повечето момичета са жертва на "ловър бойчета"-млади момчета със пари и коли дадени им от старите сводници за да намират леки наивни моми и да ги оплитат в мрежата с игра на любов .Момичето като се повози в мощна кола поспи по хубави хотели и хапне в хепи и хоп влюбена и готова на "жертви" за голямата любов....
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трай бабо мечка да не те гони!" Ако те е страх от мечки не ходи в гората!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който, обича най-много от родата най-много бива тероризиран.Сводниците, явно знаят това. Така я принизява до ниво "или ще слушаш, защото ще и се случи.., това и това". И да! Тя разбира че на нея и се случило, това защото си говорят и тя е принудена да слуша. В противен случай знае, какво следва.. Е!? Момичетата ли са виновни!? Защото на теб никой не ти е опрял, все още четала в гушата.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се е изкривила ще каже че се е с хванала, а всъщност е бита с желязо през гръбнака. Просто не трябва да знаете толкова. Ако чукнете в гугал в изповед на разни момичета с подобна участ ще ви стане ясно, че те са твърде висок залог на себе си, родата си, близките си. И плащат твърде висока цена.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследването тече от 2015г.Е голямо разследване е паднало, хората не бързат а пък жертвите могат да почакат и на този режим на работа....Драпайте още за чужбина
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама те девойките не са знаели, честни са, не са знаели...не са подозирали за какво става въпрос...
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаджето и е чист сводник, така излиза. Тя никога няма да признае, защо от това зависи нейния и вашия живот. Като нейни близки и роднини. Тя ще продължава да ви го представя такъв какъвто вие го знаете. Ако е пребита от бой ще каже че е болна от грип. Ако е синя ще каже че се е ударила или паднала. Не можете да искате да знаете, защото от това зависи вашия и нейния живот и здраве. Ако я боли лицето ще каже че е седял без шапка в дъжда, снега. А всъщност е била бита в лицето с юмруци.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Как ще я подмамиш и ще и знаеш родата? Трябва да седиш на една маса с майка и баща и. На баба и да и поливаш цветята, а на дедо и да му сменяш свещите на колата. Ти си момче за чудо и приказ. Гледаш сестрите и разхождаш братята и. Изобщо си момче злато. И цялата рода е възхитена от теб. А ти и знаеш цялото родословно дърво 🌴. Никой не подозира че дните и са преброени като щастливо влюбена жена. Докато не стъпи на Френска земя!!!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Роднини?И с неговите камани по неговата глава. След това нали го заплашват също толкова. Толкова ли му е акъла? . Не са роднини. А уж и е гадже на момичето тя се влюбва в него защото той я работи дълго време. С обещания за цветя и рози, докато не стъпи на Френска земя. Без документи, бой глад и каквото и каже това прави за да я пречупи. Да я научи на послушание. И така "добрите му намерения на гаджето, водят пътя към ада във Франция" Роднини има кофти, но толкова без мозъчни надали!!!!