Разбиха българска мрежа за проституция във Франция

Задържани са 10 сводници
11 юли 2018 22:35, Красимир Ангелов
37
Разбиха българска мрежа за проституция във Франция
Снимка: Reuters

Десет сводници са задържани във Франция, Германия и България в началото на този месец в рамките на операция за разбиването на мрежа за проституция, експлоатирала "няколко десетки" българки в Източна Франция от 2015 г. насам, предаде Франс прес.

Петима сводници са били задържани в България, а трима - в Германия с европейска заповед за арест. Очаква се в най-скоро време те да бъдат предадени на Франция, за да бъдат изправени пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност в източния град Нанси.

Двама сутеньори, арестувани близо до френския град Анси, са били обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те са изпратени в ареста и може да получат до 20 години затвор.

"На младите жени, родом от България, е била обещавана работа във Франция, били са настанявани в Германия и е трябвало да проституират в Страсбург" или близо до Анси, се казва в изявление на специализирания съд.

Жените са работели на предварително определени места и "са изпращали по-голямата част от припечелените средства на сводниците, които стоели в България, но не се колебаели да отидат във Франция или Германия, за да наблюдават жертвите си", според изявлението.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България. Френската Централна служба за борба с трафика на хора се е присъединила към разследването, което след това е било поверено на специализирания съд "предвид размерите на мрежата".

Създаден бил "общ разследващ екип с участието на представители на специализирания съд, германската прокуратура, главния прокурор на България и прокуратурата в Оряхово". Европейската агенция за съдебно сътрудничество Евроюст е предоставила логистична и финансова помощ.

Над 20 обиска са били извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи срещу техни близки. Продължава разследването, целящо идентифицирането и задържането на съучастници, съобщава френският съд.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Белите жени български са сребърна лъжица за разни мошеници. Бялата жена е в пъти по ценна от мулатката. Не сте ли се замисляла че например една гейша винаги трябва да е с Бяла кожа и не трябва да се подлага на слънце. Условие номер едно. Условие номер две никакви парфюми от гледна точка на това да не очертава собствена територия това е моя аромат и той е бил с мен. Трябва да е чиста натурална. Белите жени са машини за пари.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигналът е бил подаден от френското посолство в България ...без коментар ...
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите са удобното оправдание за вътрешна употреба. Естествено, има и роми между жриците, но не са мнозинство.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Грую"говореха на български от варненско" - от коя маала по-точно?И, да не би да няма хубави индийки?До Анонимен 5Ами те тук ги набират по кланов принцип. Знаят цялата рода на момата. В днешната статия за Столипиново, качена тук, нали в прав текст се казва, че момичетата, отвеждани в чужбина, за да работят като жрици, биват подмамвани от роднини.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анадолски преди 5 години
В друга статия в този сайт прочетох:"В Германия забогатяха само проститутките и сводниците от Столипиново", казва с известна горчивина Мехмед.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Т.е роми. Прикрити зад това че са индийци, но чисти роми. Колко му е да те продадат за 5лева парчето.
5
2
 
10
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Не е само индийско...имаше и хубави. От поне 15г се въртят там. Бяха ги научили на "20евро свирката, 50 ***", и да казват че са унгарки. А помежду си говореха на български от варненско ;)
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как знаят кои са техни близки на толкова жени.!?Значи някой в България им знае и майчиното мляко за да може да ги манипулира във Франция. И ако това е така значи техните близки са под зоркото око на разни сводници. И са също толкова заплашени, колкото жрици те във Франция.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише българска мрежа. Не пише индийска.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Прокажен анонимник 1Не ти ли стана ясно, че контингентът е индийски. Това, че имат паспорти от балканска държава, с нищо не променя спецификата им. Те действат по начини, характерни за тяхната традиционна култура.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дочакаме ли някога добра или поне нормална новина свързана с това дивашко изостанало племе?