Депутат: Трябва да сме добре подготвени за еврозоната

Нужни са много промени в законодателството и в икономиката
Обновена: 12 юли 2018 21:48 | 12 юли 2018 21:34, Василия Пейчева
20

1536 гледания   |  Още видео
Тази вечер Еврогрупата обсъжда перспективите на страната ни да се присъедини към еврото и Банковия съюз. Правителството ни чака становището, за да подаде документи.

Пред икономическата комисия на Европейския парламент министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че България ще се нуждае от още поне шест месеца, за да подготви членството си в Банковия съюз, което може допълнително да забави кандидатстването й за приемане на еврото.

Народният представител от ГЕРБ Радостин Танев коментира в студиото на "Денят ON AIR", че е важно да се знае, че подготовката на страната ни да влезе в т.нар. "чакалня" ще отнеме няколко месеца, но това не трябва да ни притеснява.

"Аз смятам, че това е начинът, по който трябва процесът да бъде извървян, защото по-добре да бъдем подготвени както трябва, вместо да бързаме само, за да кажем, че сме вътре", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни също, че е нормално недоверието и притеснението у гражданите за въвеждането на единната европейска валута у нас, защото времето за подготовка и в "чакалнята" е достатъчно дълго.

"Подготовката за влизане в чакалнята, тези 3-6 месеца, които ще са ни необходими, са една много малка стъпка от това, което трябва да извървим", допълни той.

След това следват 2 години период, в който трябва да се направят много промени в законодателството и в икономиката на държавата, за да може тя да бъде достатъчно подготвена за заменянето на българската валута с европейската.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Банковият съюз е най-доброто нещо за България, защото означава надзор, но аз не вярвам че ще влезем в ЕВрозоната толкова лесно. ТРябва пълен ремонт на съдебната система и много осъдени политици от управляващите.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
???
заплатите нагоре - ама МИНИМАЛНИТЕ - без унифициране. този който преди пет години е получавал 500 лева, сега ще получава 510, а този който е получавал 300 лева - 500.
Безработица нула??? - я иди в Кърджали, Монтана, Видин, Айтос, Сливен и просот се поразходи
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
13 - идеята на банковия съюз, е да се свие сивата иконимика и да се увеличат рязко приходите. Тогава няма да се необходими буфери.АМа ако Герб продължава да краде, не знам как ще стане
16
0
 
0
 
! Отговори
Тато из Правец преди 8 месеца
ОК ! не ,,***,, ,а класа !!!
15
2
 
1
 
! Отговори
Тато из Правец преди 8 месеца
Требе да възкръсна и да ви вкарам цялата политическа *** у Белене ! Това трябва...
14
0
 
1
 
! Отговори
Висша тъпоматика преди 8 месеца
Не бива, Икономов, не бива, много крадните трябва минат под общ знаменател :)
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като теглиш кредит, трябват буфери! Буфери трябват! Има извънредни разходи, човек трябва да си има буфери! Този евромеханизъм ще прецака буферите. Тия от Европа ще искат да правиш пълен план на разходите, до последната стотинка. Ще оставят инвеститорите без буфери. Няма да има възможност за извънредни разходи, включително и за извънредни разходи по взимането на кредита!
Ами нали за да вземеш рисков кредит, трябва да инвестираш за самото взимане на кредита! Как ще става сега това без буфери?
12
5
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 8 месеца
Всичко се прави за да могат да цоцат хората!
Сега, за да взема кредит, който не смятам да връщам, трябва просто да подкупи някой от борда на банката. А този европейски валутен механизъм означава, поне аз така го разбирам, че занапред ще трябва да подкупвам цяла редица от европейски чиновници с високи заплати.
Е не е ли това пладнешки грабеж? Да не може човек едно кредитче да вземе да покрие някой извънреден разход или да си смени колата просто.... Направо обират хората!
11
2
 
4
 
! Отговори
Кара Сики преди 8 месеца
До КЕФ А ти си едно тъ-по герберастко мекере! Мри да е-ба твоята майка и жена ако имаш такава, или си само един найсигодишен че ки джи я!
10
2
 
3
 
! Отговори
Икономов преди 8 месеца
Вижте сега, трудно се става генерален директор на банка! За да стане човек такъв, трябва да е заслужил доверието на нашите членове и членки по места. Трябва много кратно да е доказвал своята лоялност!
И сега вие какво искате с тези евро-механизми? Искате да омаловажим субективната преценка на тези топ-банкери за това на кого да се дават пари и на кого не; кои банки да фалират и кои вложители да бъдат жертвани за общата социална кауза. Искате нещата да стават по абстрактни правила.
Не бива така!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Рублашите бяха активирани да всяват измислени лъжи и кафява руска пропаганда врещу всяко действие превръщащо страната в нормална такава.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"българските банки ще бъдат наблюдавани и контролирани"

Ама то и български ли банки имало? Освен тия на мутрите и колонизаторите... аз за други не знам - но поправи ме... FiBank (наши хора), (ЦКБ - мутрите на северозапада) и КТБ (без коментар)...
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Банковият съюз е унижение за България!
Да сме там означава, че постоянно, във всеки момент, българските банки ще бъдат наблюдавани и контролирани колко и какви кредити раздават!
Някой си извън България ще може да разглежда нашенски си кредитни досиета! Ще може да казва, че Еди кой си, кандидатстваш за кредит, не отговаря на изискванията и че този кредит може да се окаже лош!
Та това е предаване на суверинитета на Родината! Ще позволим ли някой си отвън да казва на нашите банкери какво да правят?
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБ дърпаме държавата напред! Заплатите са нагоре, безработицата е нулева... идва ред на демографията - ама как да стане? Давайте идеи.
5
3
 
2
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 8 месеца
АКО ВИ ПУСНАТ В ЕВРО ЗОНАТА ЗНАЧИ ДЯВОЛА Е НАДВИЛ ХРИСТОС. ВИЕ СТЕ ДЯВОЛИ .
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами сега...
3
7
 
8
 
! Отговори
Скептик преди 8 месеца
Аз не вярвам българската мафия да допусне такова нещо!
Влизане в банковия съюз означава на практика прекратяване на всички кражби и измами в банките.

Наистина ли някой вярва, че нашите политици ще допуснат такова нещо? Всичко ще е само приказки; няма да ни допуснат до банковия съюз, защото нашата си мафия ще саботира процеса; но накрая политиците ще си измият ръцете - "Видите ли, ние направихме всичко възможно, но Холандия беше против!"
Нещо такова ще стане...
2
9
 
8
 
! Отговори
КЕФ преди 8 месеца
До Крадлив СУДЖУУУУУУК
Съветските тролове почнаха вече да вият на умряло. Голямо удоволствие и да гледаш как се гърчат в опит да спънат развитието на страната със сетни сили
1
9
 
12
 
! Отговори
Крадлив СУДЖУУУУУУК преди 8 месеца
Дано до тогава да се саморазправа е този вреден ЕС и терористичната организация НАТО..........НЕ на еврото.......БЪЛГАРИОООООООООО СЪБУДИ СЕ ...след въвеждането на еврото като парична единица в България просто ще настъпи ад под небето за болното,бедното,изчезващото се българско стадо.....?.Националните предатели на бесилотоооооооооооооооооооооооооооооооооооооо