Започват стачките на Ryanair, отменят 30 полета днес

Засегнати са полетите на компанията до Ирландия
Обновена: 12 юли 2018 09:33 | 12 юли 2018 09:33,
3
Започват стачките на Ryanair, отменят 30 полета днес
Снимка: архив Reuters

Заради стачките на персонала на нискотарифната компания Ryanair компанията отменя 30 полета от и до Ирландия днес.

Миналата седмица профсъюзът на ирланските пилоти се закани да стачкува.

В края на месеца към стачката на ирландците ще се присъединят и служители на компанията от Испания, Португалия, Италия и Белгия, пише BBC.

Стюардите и стюардесите от тези държави ще протестират на 25 и 26 юли. Те искат по-добри условия за труд и зоват ЕК и правителствата на ЕС да се намесят в спора им с Ryanair.

В писмо, публикувано от профсъюзите, които организират стачките, се отправя призив и към правителствата, в които Ryanair оперира да се противопоставят на "социалния дъмпинг, осъществяван от ирландския нискотарифен превозвач и да прилагат европейското и национално социално законодателство."

Според авиокомпанията трудовите условия са подобни, ако не и по-добри от тези на конкурентите, съобщава BBC.
Ryanair e най-големият нискотарифен авиопревозвач в Европа, който оперира 37 държави. От засегнатите от стачните действия страни, компанията има директни полети към България от Италия и Белгия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
Почва да им светва на хората каква мизерия са лоукостачките. И какъв риск е да зависнеш на някое летище. И после да трябва да си купуваш билет на цена 2-3х сравнен с нормална компания... И това без да броим скотските условия на пътуване.Иначе евала на персонала, нека не оставят да ги тъпчат. Евтините билети не трябва да са за тяхна сметка, нека компанията се оправя. Ако иска - да вдига цени РЕ, техен проблем.
2
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбират, че ще останат без работа. Аз лично не смея да си купя билет за техен самолет, предполагам, че има още хиляди потенциални пътници, които вече ги подминават.Далеч съм от мисълта, че не трябва да си търсят правата, но да протестират в свободно време пред централата, а не да съсипват дълго планираните почивки на тези, които ги хранят.
1
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея всяко лято извиват ръце. Швфовете зимата да изгонят всички подстрекатели. Да не ги бавят хич.