Обезщетенията за избитите овце – до 255 лв. на животно

Още следващата седмица започва изплащането им
13 юли 2018 15:07,
8
Обезщетенията за избитите овце – до 255 лв. на животно
Кадър: Bulgaria ON AIR

От следващата седмица започва изплащането на обезщетенията за евтанизираните овце в първите две огнища с чума у нас - селата Кости и Воден. 

Това обяви земеделският министър Румен Порожанов на фона на нарастващото напрежение сред фермерите.

Още по темата
 

Той съобщи, че обезщетяването за евтанизирано животно става по четири показателя. То ще е в размер на 225 лв. на овца, евтанизирана под селектиран контрол. Под неселектиран - обезщетението е 150 лв. на овца. 

По най-бързия начин ще се премине и към обезщетяване и на умъртвените животни в другите огнища. 

Порожанов даде да се разбере, че исканията на протестиращите фермери да получат по 40 лв. на животно като компенсанция за нереализираното мляко, едва ли ще бъдат уважени. 

Според земеделския министър реалната цена е от 25 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
tangra преди 5 години
Купувайте си полско и уркаинско мляко, нали ги обичате много ?Какво ще правят тези хора не ми е ясно. Не вярвам тепърва да започнат пак да се занимават със животновъдство, още повече в тези "заразни" огнища
6
17
 
2
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
Когато фермерите са на печалба те я прибират, а когато се натъкнат за загуба заради болест по животните/растенията държавата трябва да им плати загубите? Що за абсурд е това? Защо нито един фермерите не е похарчил и цент за застраховка?? Комунизмът свърши, но явно комунистическия мандалитет не си е отишъл...
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Благодарим ти Пръмовда, Пръмова ги договори тези неща относно земеделието, но ако трябва да сме обективни тя далеч не носи цялата вина. По това време всеки искаше да е "тарикат". Земеделец беше обидна дума. Масово се продаваха ниви по 35-70лв. само и само да се съберат пари да се отиде в София и да се плаща квартирата няколко месеца докато "кандидат софиянеца" измисли как да стане милионер... Никой не си даде зор да помисли за бъдещето ни в областта на земеделието.
4
0
 
15
 
! Отговори
чумавата овца преди 5 години
държавно престъпление. дори фондации от типа "четири лапи",мяу-мяу" и тем подобни благотворители не излязоха да защитят животните и животновъдите.
3
1
 
6
 
! Отговори
Doku преди 5 години
Bnt i bnr sa mafia. Uuuuu!
2
2
 
8
 
! Отговори
еех, матури, матури преди 5 години
Алоууу, изписва се "евтанАзирани", а НЕ "евтанИзирани!!!!Днес се забавлявам изключително с хеграмотността ви.
1
1
 
29
 
! Отговори
Благодарим ти Пръмов преди 5 години
Това е периодично и въобще не се обжалва от наша страна.Госпожа Кунева се потруди много здраво селскостопанските ни производители да са на дъното по права,субсидии,достъп до пазари...след спирането на блоковете в АЕЦ Козлодуй това е втория най-дълъг пирон който тя заби лично в ковчега на тая територия.