Ryanair удължи стачката, Wіzz Аіr cпиpa пoлeти до България

При едните пилотите искат заплати, при другите – слаб интерес
13 юли 2018 09:00,
17
Ryanair удължи стачката, Wіzz Аіr cпиpa пoлeти до България
Снимка: Reuters

Ирландските пилоти на компания "Ryanair" обявиха още два еднодневни стачни дни.

Така се засилва натискът върху най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа да подобри условията на труд, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 100 от 350-те ирландски пилоти на "Ryanair" вчера излязоха в първата си стачка, за да поискат по-прозрачен механизъм на заплащане, на трансфери и на повишения.

Още по темата

Целта на протеста бе да се намали прекомерната дискретност във връзка с управлението на кариерите на пилотите.

Авиокомпанията казва, че нейните пилоти работят при едни от най-добрите условия на труд в сектора на нискотарифните превозвачи. Заради стачката вчера бяха анулирани 30 полета от Ирландия.

Кабинният персонал на "Ryanair" вече обяви стачка за Испания, Италия, Португалия и Белгия. Сега синдикатът на пилотите каза, че планира още две стачки по един ден на 20 и на 24 юли.

"Ryanair" лети до 37 страни.

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr пък обяви, че нaмaлявa бpoя дecтинaции, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa.

Cтaвa дyмa зa мapшpyтитe oт бългapcĸaтa cтoлицa дo итaлиaнcĸитe лeтищa Kaтaня и Heaпoл, гepмaнcĸoтo Hюpнбepг, швeйцapcĸoтo Бaзeл, гpъцĸoтo в Aтинa и иcпaнcĸoтo в Maлaгa.

Зaeднo c тяx щe бъдaт нaмaлeни и дecтинaциитe oт Bapнa, ĸaтo aвиoĸoмпaниятa вeчe нямa дa лeти дo Teл Aвив и Mилaнo Бepгaмo, пише Моnеу.bg.

Oт Wіzz Аіr коментират, чe e плaниpaнo пoлeтитe дo cпpeнитe дecтинaции дa бъдaт възcтaнoвeни дpyгoтo лятo.

Πpeди вpeмe бяxa cпpeни дpyги дecтинaции, ĸoитo нямaxa дocтaтъчeн ycпex - oт Coфия дo бpитaнcĸитe глaдoвe Биpмингaм, Бpиcтoл и Дoнĸacтъp/Шeфийлд, дo гpyзинcĸия Kyтaиcи, дo швeдcĸия Maлмьo и нopвeжĸaтa cтoлицa Ocлo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Ch. преди 5 години
Относно билетите на Wizzair - скъпи са, когато са училищните ваканции в UK, ако нямате належащи дати за пътуване, търсене билети, когато е неваканционно време. А в летния сезон винаги са мн скъпи, дори и 6 месеца по- рано да ги търсим.
14
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
Всеки месец летя с Wizz Air за билети от 9:99? до към 50 ? за Дортмунд, че понякога и два пъти в месеца. Билетите ги копувам месец- месец и половина по рано зависи от сезона, но както се казва трябва да ги дебнеш.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bg-Memingen, otivane i vrashtane 100euvro
12
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До 20 евро друг път - редовно летя от Дортмунд, цени от 9.99 евро и то без Wizair club , януари двамата с приятелката ми за 60 евро , отиване и връщане до София. Билети на добра цена има, но рядко от двес за утре. За септември онзи ден запазихме 80 евро 1 човек, отиване връщане... Та довелен съм от цените на Wizair. То някои съграждани може би искат и да им се плаща, че летят ?
11
6
 
5
 
! Отговори
20 drug pat преди 5 години
Niama takiva bileti 20 evro. Polzvame Wizz, nikoga ne sme plashtali pod 100 evro na kalpak. Eindhoven-Sofia.
10
2
 
7
 
! Отговори
Хтт преди 5 години
До номер 1Как билети по 20 евро?Нали сега гледам билети до Лондон по 280 евро и то 4 месеца напред.... евтини билети другия път
9
1
 
5
 
! Отговори
Редакторееее.... преди 5 години
"Целта на протеста БЕ да се намали прекомерната ДИСКРЕТНОСТ..." Защо Зла.тко се упражнява да превежда като очевадно не знае нито английски, нито български език? В главата на този псевдо-журналист е само "бееееееее, муууу, меее". Дискретно го пращайте обратно на село с рейса, не става дори и за Николета и сватбата на Гущеров да пише
8
0
 
6
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
До 1:На Луфтханза пилотите стачкуват най-често, техните билети вероятно са по 5 кинта?
7
0
 
10
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Спират да изпълняват нови полети. Вече обявените и такива с продадени билети ще се изпълнят.
6
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
А тези,които вече имат резервирани и платени билети София-Катаня,София-Неапол??
5
0
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Като спрът да летят до Уиз до Нюмберг, ще летят чрез Луфтханза...
4
1
 
15
 
! Отговори
Кочо преди 5 години
Коментар 1 е определено запознат, нали се сещаш, че самолета има 200 пътника, от които около 50 са платили 20 евро, а около 150 са платили средно по 50 70 евро, освен това, самолетите носят и карго товари със себе си, но дори и да не е така, разходите по един полет, далеч не надвишават 10-15 хил. евро които се получават от билети. Самолетното гориво е много много ефтино, противно на очакванията, а летищната такса си е сметната в билета. FYI - $2.15 за галон е цената в Европа, $0.57 за литър.
3
0
 
38
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Не знам УизЕър защо спират полетите до Нюрнберг, самолетите до там и обратно винаги са пълни. Нещо друго се случва.
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1, колкото и да ти е странно Ryanair е най-печелившата авиокомпания в Европа. Пилотите им не им стачкуват за заплати, а за другите условия за труд. Една част от пилотите им не са служители, а външни предприемачи, които дават фактура. Месечната им заплата на пилотите обаче е около 10 000 евро, което си е абсолютно добра заплата за пилот.
1
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да купуваш билети по 20? и да очакваш да плащат на пилотите свестни заплати