В дома на отровения с Новичок – цяла бутилка с химикала

Властите смятат, че са открили източника на химикала
13 юли 2018 21:51,
70
В дома на отровения с Новичок – цяла бутилка с химикала
Снимкa: Reuters, архив

Британската полиция смята, че е открила източника на нервнопаралитичното вещество "Новичок", което уби жена в Югозападна Англия този месец и доведе до критично състояние нейния партньор Чарли Роули, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"В сряда на 11 юли при претърсване на дома на Чарли Роули в Еймсбъри беше открита малка бутилка", каза полицията.

"Учени вече потвърдиха пред нас, че съдържащото се в бутилката вещество е "Новичок", заявиха органите на реда.

След като бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в критично състояние в Солсбъри на 4 март, властите обявиха, че те вероятно са били отровени с химикалът "Новичок". Невро-паралитичния агент е разработен в СССР за военни цели.

Семейство Скрипал се възстанови успешно, но на 30 юни полицията откри още двама души с подобни симптоми в Еймсбъри, на 10 км от Солсбъри.

44-годишната Доун Стърджис почина след като на 30 юни е била изложена на "Новичок". Тя и партньорът й Чарли Роули са били изложени на "висока доза" от бойното отровно вещество.
За момента работната версия е, че инцидентът със Стърджис и Роули е свързан с нападението през март срещу полковник Скрипал и дъщеря му в Солсбъри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после намериха собствения си луд британец, който е виновен. На лъжата на британците краката са къси.
36
0
 
53
 
! Отговори
Румен преди 5 години
По последни данни,грам новичок е надминал по цена грам кокаин.За да се задоволи търсенето се произвежда масово в бутилки, по гаражи и тавани.Масово предприемачи бягат от биткой и инвестират в новичок.
35
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали в предишната статия писаха,че не може просто така да стои в шишенце.Трябвало да се смеси с друго вещество и чак тогава двете относително безобидни съставки формират адската субстанция.И затва се *** от страх щото могат да го вкарат като изкуствена тор например ако не е смесено.Затова цял институт в бившият Ссср си е играл 10 години да го направят така да се маскира като легален химикал със свободен внос.Сега се оказа че всеки наркоман може да си го забърка в кухнята с бутилки.Нещо има..
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На вниманието на "Преработилата по материала":В българския език има пълен и непълен член. За използването им има правила. Неспазването на тези правила говори за неграмотност и непригодност за определен вид занимания. Пример:"...те вероятно са били отровени с химикалЪТ "Новичок"."Това се случва много често! Можеш да започнеш да ме триеш! НО АЗ ЩЕ ТЕ НАУЧА ДА РАБОТИШ! Обещавам ти!
33
2
 
52
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Другари англичани,другарко Ваше величество,нямате ли си лудници на смотания ви остров?
32
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те за това цял свят ги мрази империалистите английски,, вече се чудат какви лъжи да измислят ...аз спрех да лупан англичанки по морето се с тоя новичок може да стане проблем
31
5
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Ти за това нямаш.
30
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хронология. Починалата жена преди това намерила очила в парка. Двамата с мъжа й са в кома. Жената умира. Мъжат се събужда и...полицията намира щишенце? с новичок. Преди твърдяха, че се смесва трудно и т н. Тези вторите жертви трябва да са отровителите.
29
1
 
51
 
! Отговори
11 преди 5 години
Бандеролът на бутилката изтекъл ли е? Щото явно питието си е изгубило част от качествата.
28
5
 
55
 
! Отговори
1337 преди 5 години
значи, 1 капка от Новичок е достатъчна да убие цял град от няколко хиляди, няма антидот. Тия съвсем изтрещяха, след като вече за бутилки говорят, как се придобива бутилка Новичок?! аз ако имах щях да я продам за милиончета, я на талибаните, я на беделият Ким!
27
1
 
33
 
! Отговори
11 преди 5 години
Шишенцето от водка ли е и има ли етикет със състава на питието, както трябва да е по закон?
26
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖАТ!!!!!!ТОЯ СЛУЧАЙ Е ОТ ПРЕДИ МЕСЕЦ ! ТЕ ЧАК СЕГА НАПРАВИЛИ ПРЕТЪРСВАНЕ НА ДОМА НА ЕДНА ОТ ЖЕРТВИТЕ!!ОТВРАТ Е ТАЯ АНГЛИЯ ОТВРАТ ЛЪЖАТ ПОВЕЧЕ И ОТ ГРЪК С МАЙКА ОТ ИНДИЯ И И ДЯДО ОТ ЕГИПЕТ И БАБА ОТ АНГЛИЯ :D
25
0
 
24
 
! Отговори
Поговорка преди 5 години
А агнето сито и вълка цял.....
24
1
 
33
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Е тва са пияници, не като руските, дето се гътат от някакъв си промишлен препарат.
23
0
 
25
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
отровителка но 1 т меи да си подава незабавно оставката трьмп да я назначина голф игрищата си
22
1
 
54
 
! Отговори
999999 преди 5 години
Интересно ,кога ще стигнат до извиненията към Путин , Русия - то не бяха санкции , отзоваване на посланици , фалшиви доклади , ами лъжите на Мей ,Джонсън и сие - ще има ли отговорност за тях ???
21
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи се оказа че отровеният е АНГЛИЙСКИЯТ ОТРОВИТЕЛ СБАРАН НА МЯСТОТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Накрая ще излезе истината наяве. Само тези душевно болни ще продължават със същото. Ако бяха що годе добре отдавна да са спрели с психо трилърите си. Бълват измишльотини за да замажат Брексита. Сега Дъртата Мейца иска зона за свободен бизнес. Ако бяха останали в ЕС щяха да имат зона за свободен бизнес
20
1
 
44
 
! Отговори
9381 преди 5 години
Предполагам тези двамата ще се окажат руски агенти , ще има снимков и аудио материал как Путин им дава шишето със съответните инструкции . Естествено доказателствата затова ще ги види само Тръмп , може и никой да не ги види . Достатъчна е думата на Борис Джонсън .
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие тук всички се смеете, ама не дай боже да попадне това нещо в някой от новодошлите любимци на Меркел, ще ни се стъжни на всички, никой няма да е застрахован
18
0
 
49
 
! Отговори
Бах преди 5 години
Тоя новичак да не са го пуснали на примоция в Сейнсбъри... То вече всеки може да си набави дамаджана от него без проблем.